Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Engpiber - (Anthus pratensis) - Meadow Pipit
Fugleart (IOC): Engpiber (Anthus pratensis) Meadow Pipit - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Skagen., Danmark
Dato: 11. april 2009
Billede info: Set på marken mellem Gl. landevej og jernbanen tæt ved hvor Gl. Landevej krydser jernbanen og støder til Frederikshavnsvej. (overskæring lukket for biler)
Billede opsætning: Canon ESO 40D, EF 400 5,6
Fotograf: Poul Thrane, Danmark
Uploadet den: 16. april 2009
Hits: Billedet har været vist 2612 gange.
DK List Ranking: Set af 1077 ud af totalt 1506 personer!Kommentarer:

Rune Bisp Christensen skriver fredag 17. april 2009 kl. 15.13
Hej Poul

Det er ikke for at ødelægge det gode humør og forårstemningen, men i mine øjne er der her tale om et klassisk eksemplar af Engpiber, det gule undernæb og de brede diffuse flankestriber sidder på en engpiber.
Skovpiber ville have rosatonet undernæb og især flankestriberne ville være smallere og meget mere distinkte i direkte sammenligning med bryststriberne.

Vh
RBC


Poul Thrane skriver søndag 19. april 2009 kl. 20.24
Hej Rune
Jeg har kikket i fugle i felten igen, og studeret billederne på netfugl endnu en gang. Jeg mener stadig, det er en skovpiber. Jeg bygger min bestemmelse på det forholdsvis kraftige næb, tydelig øjenbrynsstribe og en rimelig tydelig øreplet, der giver et karakterfuldt ansigt.
Hvad flankestriberne angår passer de ikke helt med ”Fugle i felten”, men de underste er dog tydeligt smallere end bryststriberne.


Klaus Malling Olsen skriver søndag 19. april 2009 kl. 20.35
Enig med Rune i at flankestriberne er for kraftige til Skovpiber, selvom de bliver lidt smallere bagtil. Skovpiber ville have haft smallere striber helt fra forflankerne, tydeligt smallere end brystets striber.
Næbbet ser ret kraftig ud for Engpiber, men det er som om fuglen lægger issefjerene lidt ned, hvorved næbbet kommet til at virke lidt større end man oftest ser det.
Ryggens striber er kraftige, og forstærkes af at der ses antydning af hvidtonede "skinner" midt på ryggen. Dette er almindeligt hos Engpiber, men ses betydeligt sjældnere hos Skovpiber. Desuden opfatter jeg fuglen som temmeligt bruntonet, hvilket passer på Engpiber.
Jeg ser ikke rigtigt en reel øreplet, som det ofte ses hos Skovpiber (og især Taigapiber). Skovpiberens øreplet sidder på øredækfjerenes bageste del, hvor pletten hos denne fugl sidder for langt tilbage.
Selve kindens midterste del virker ret lys, i kontrast til ret bred mørkt felt nederst på kinden. De fleste skovpibere har smallere mrøkt felt end denne.
Nu høres stemmen jo ikke her, men den er oftest det bedste kendetegn. Sammenlagt tror jeg dog på Engpiber på denne fugl, grundet de ovenfor nævnte karakterer.


Poul Thrane skriver mandag 20. april 2009 kl. 21.15
Hej Klaus
Tak for kommentaren til billedet. Jeg beder administrator rette art til "Engpiber". Jeg håber kommentarerne kan blive stående ved billedet.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen