Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Grårygget Tornskade - (Lanius excubitoroides) - Grey-backed Fiscal
Fugleart (IOC): Grårygget Tornskade (Lanius excubitoroides) Grey-backed Fiscal - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Lake Nakuru National Park, Kenya
Dato: 27. juli 1984
Billede opsætning: Nikon 300 mm Kodachrome 64
Fotograf: Bent Thøgersen, Danmark
Uploadet den: 23. februar 2009
Hits: Billedet har været vist 2016 gange.Kommentarer:

Troels M. Krogh skriver tirsdag 24. februar 2009 kl. 10.37
Hva` så navneudvalg, har I kaldt denne for Afrikansk Pandebåndstornskade?


Peter Sunesen skriver tirsdag 24. februar 2009 kl. 13.34
Nej snarere Afrikafiskaltornskade...


Jon Lehmberg skriver tirsdag 24. februar 2009 kl. 16.22
Hej Troels og Peter ,

Kedede I jer helt vildt , da I var på arbejde idag?

Med venlig hilsen
Jon


Peter Sunesen skriver tirsdag 24. februar 2009 kl. 18.17
Hej Jon,

For mit vedkommende nej, men der var bare så mange gode nye billeder i galleriet, at jeg blev hængende længe nok til at poste et par kommentarer om nogle af mine yndlingsemner såsom Kernebidernæbfarveskifte og Navneudvalgsgenistreger;-)


Jon Lehmberg skriver torsdag 26. februar 2009 kl. 10.16
Hej Peter ,

Jeg synes faktisk , at dit indlæg om kærnebidernæbbet var ganske interessant og oplysende.
Det jeg blev lidt træt af , var de to indlæg øverst på siden her. Der står jo tydeligt , hvad Navnegruppen har valgt at kalde grey-backed fiscal på dansk , så det kan vel næppe opfattes som andet end polemisk , når du og Troels gætter på mulige danske navne.
Debatten om de danske navne kan selvfølgelig være reel nok , men den har vist efterhånden kørt til hudløshed under forskellige fotos her i Galleriet. Det er dog fuldt forståeligt at folk igen tager emnet op , når de støder på uheldige navne , men grårygget tornskade er vel egentlig et ganske fornuftigt navn , så hvorfor lige her?

Med venlig hilsen
Jon


Troels M. Krogh skriver torsdag 26. februar 2009 kl. 10.41
Da jeg skrev min kommentar var det danske navn IKKE tilføjet dette foto!


Peter Sunesen skriver torsdag 26. februar 2009 kl. 10.48
Hej Jon,
Måske er det alderen der gør erindringsforskydelser hyppigere, måske var der vitterlig ikke noget dansk navn da billedet blev lagt på.....husker det ikke, men da jeg så Troels's (sjove)kommentar, postede jeg blot mit gæt.
Havde egentlig ikke forestillet mig at nogen -andre end udvalgets medlemmer -kunne finde "Grårygget Tornskade" ganske fornuftigt. Tornskader har da ret ofte grå ryg, ikk'?
Bortset fra det, er jeg helt enig med dig i at navneudvalget har fået en del kritik, og vil nu overveje kraftigt at holde igen, selv om det nok bliver svært når den næste bløde petrel kommer flyvende:-)
Mvh.
Peter


Peter Sunesen skriver torsdag 26. februar 2009 kl. 10.51
Medens jeg skrev ovenstående, har Troels bekræftet at min senilitet ikke er helt så fremskreden som jeg frygtede........


Jon Lehmberg skriver torsdag 26. februar 2009 kl. 11.37
Ok , det danske navn var kommet på , da jeg så billedet , så…! Det gør nu ikke den helt store forskel synes jeg , for hvis man faktisk syntes at det var interessant , hvad Navngruppen havde fundet på , kunne man jo ret hurtigt slå det op.
Du har helt ret Peter , flere andre tornskade-arter er også gråryggede , ligesom der er flere andre rødryggede tornskader end rødrygget tornskade – sidstnævntes navn har jeg aldrig hørt anfægtet. Grunden til at jeg synes , at grårygget tornskade er et rimeligt navn er dels , at det beskriver en karakter på fuglen , dels at det er ganske mundret , og dels at det er nemt at koble til det engelske navn , som de fleste anvender.
;-) Jeg mener som sagt , at man sagtens kan kritisere , når man møder et uheldigt navn. Blot synes jeg , at man måske ellers kunne holde pistolerne i bæltet , da den generelle debat vist har været taget her på siden.

Mvh.
Jon


Peter Sunesen skriver torsdag 26. februar 2009 kl. 12.20
Hej Jon,
Rødrygget Tornskade er et navn der naturligvis er skabt i dansk/europæisk sammenhæng. Her er det jo den eneste art med rød ryg. Udvalgets arbejde har så været at finde andre navne end Rødrygget Tornskade til de få arter ude i resten af verden, der også har rød ryg...
Når 10 arter ud af 27 i Lanius slægten har grå ryg, kan jeg ikke rigtig blive imponeret over Grårygget Tornskade. Mit og Troels's var da bedre:-)....men du har ret i, at jeg nok har brugt min kritik-kvote op....der kommer ikke mere, med mindre jeg direkte opfordres til at give mine forslag til ændringer af mislykkede navne.....
ps: don't mention the bomlærke...


Jon Lehmberg skriver lørdag 28. februar 2009 kl. 11.03
Hej Peter ,

....I won't , trust me!
Jeg mener sådan set ikke , at du "har brugt din kritik-kvote op" (og det tilkommer vist heller ikke mig at bedømme dét) , jeg synes bare , at den var malplaceret her. Desuden frygtede jeg , at den tid skulle vende tilbage , hvor mange billeder af eksotiske fugle enten skulle have en sarkastisk kommentar med på vejen , hvis fotografen havde vovet at bruge et af de nye danske navne , eller skulle korigeres af andre , hvis man havde valgt kun at bruge det engelske.
Jeg synes stadig , at grårygget tornskade er et ganske udemærket navn (min forventning er da heller ikke at blive slået af begejstring over hvert eneste nye danske navneforslag) af de grunde , jeg allerede har nævnt. Dit og Troels's forslag tog jeg egentlig mest som en joke , men de viser da om ikke andet , at det måske ikke er så lige til at finde på nye danske navne! Jeg har i hvert fald svært ved at se , hvordan de er bedre og mere artsspecifikke end det "oficielle" forslag. Til gengæld synes jeg , at du har en pointe med afrika kontra afrikansk , men den diskussion er vist også taget tidligere.

Mvh.
JonNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.071 sek.
til toppen