Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Skærpiber - (Anthus petrosus) - Eurasian Rock Pipit
Fugleart (IOC): Skærpiber (Anthus petrosus) Eurasian Rock Pipit ssp. littoralis - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Dødeå ved Brabrand, Danmark
Dato: 26. marts 2004
Billede info: I felten gav fuglen os (KBF og jeg, RSN) ikke associationer til bjergpiber, idet ryggen virkede til at have en grålig undertone, men denne tone gengives ikke på billederne.
Imidlertid da jeg kom hjem og kiggede på billederne var der flere ting, der pludselig gjorde fuglen noget mere interessant, idet den nu fremstod mere bjergpiberagtig. Grunden til det, ses ved den varmt farvede brune overgump, brunlig ryg (uden gråstik), samt ikke særlig tydelig øverste del af øjenring.
Dog afslører især den kraftige undersidepletning den som skærpiber, idet pletningen virker meget tilfældig og fremstår som brunsorte udflydende klatter fremfor brune ret velafsatte striber. Især er flankestribningen meget udflydende. Desuden ses ikke hvide halesider, og den rosa tone på brystet har et gulligt skær over sig. Fuglens adfærd var også ulig bjergpiber, idet den var ret tillidsfuld og fouragerede kun 15 meter fra en ret befærdet cykelsti.
Muligvis påviker fuglens omgivelser (halmfarvet) fuglens farver således den virker mere varmt farvet og brunlig.
Fotograf: Rune Sø Neergaard, Danmark
Uploadet den: 5. april 2004
Hits: Billedet har været vist 2030 gange.
DK List Ranking: Set af 918 ud af totalt 1503 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver fredag 21. januar 2005 kl. 00.08
På billedet ser den nu ret grøntonet ud på oversiden. Flanker med diffuse, brede striber og gult anstrøg i rosa bryst rosatonet bryst peger ligeledes i retning af Skærpiber. Må altså være én af de Skærpibere, der får rosa anstrøg på brystet om foråret (ret tydeligt fra ca. midt i marts).Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.058 sek.
til toppen