Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Maina - (Acridotheres tristis) - Common Myna
Fugleart (IOC): Maina (Acridotheres tristis) Common Myna - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Tamga, Kirgisien
Dato: 13. juni 2008
Billede info: Man kan næsten se det på den... en styg fætter. Den er utrolig tilpasningsdygtig og er efterhånden en sand kosmopolit. Har tidligere været inde på det... men mon ikke den snart dukker op i Europa måske østfra? Ser man på de andre billeder af arten i Galleriet, er der billeder fra Sydafrika, Mellemøsten, og længere sydøst-over... Den klarer snildt frost og koldt vejr - f.eks i Sydafrika, hvor jeg har iagttaget den i Cape-provinsen om vinteren - sne og frost. Det samme er naturligvis tilfældet i Kirgisien, hvor vinteren ikke lader noget tilbage når det gælder om at blive koldt.

Allerede umiddelbart efter yngletiden samles de i større og mindre flokke (c.50 er største jeg har set i Kirgisien - større flokke er set i f.eks Sydafrika, hvor hundredevis samles ved aftentide på fælles overnatningspladser) og drager hærgende rundt i landsbyen. De ynder at opholde sig i nærheden af heste og køet, hvor de rider på ryggen og napper parasitter på bedste Oksehakker-maner - eller hoppper rundt og jager de insekter dyret tramper op.

Den er utrolig støjende... såden generelt betraget over døgnets lyse timer. Men - rigtig muggen på den, er svært at blive...
Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 21. september 2008
Hits: Billedet har været vist 1768 gange.Kommentarer:

Mathias Braasch skriver søndag 21. september 2008 kl. 11.06
Hej, det er en dejlig foto af fuglen, som jeg kender fra Mauritius. Paa denne ø er fuglen hvad solsorten er hos os og specielt om morgenen (er det korrekt dansk?) kan fuglen blive meget penetrant med sin sang. ;-)

Hilsen fra München

MathiasNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.028 sek.
til toppen