Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Tajgafluesnapper - (Ficedula albicilla) - Taiga Flycatcher
Fugleart (IOC): Tajgafluesnapper (Ficedula albicilla) Taiga Flycatcher - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: han/male
Lokalitet: Kwaile Dao (Happy Island), Hebei Prov., Kina
Dato: 8. maj 2008
Billede info: I forhold til Lille Fluesnapper har strubens orangerøde (der evt. er lidt mattere end Lille flue´s?) helt grå indramning, og hovedet virker til lidt minre rent gråt - med tendens til svag bruntonet kalot. Næbbet er sort. Overhaledækfjerene er blæksorte.
Kaldet hos Lille Fluesnapper er tit sammenlignet med Gærdesmuttens trille - man når dog at opfatte de enkelte toner lettere. Tajgafluesnappers kald er hurtigere og tørrere, og det er umuligt at konstatere adskillensen tonerne imellem. Faktisk har det denne vinter mindet mig en del om et enkeltkald fra Engsnarre, altså raspende og crex´ende.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 12. juni 2008
Hits: Billedet har været vist 2973 gange.
DK List Ranking: Set af 47 ud af totalt 1506 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Søren Brinch skriver fredag 13. juni 2008 kl. 10.47
Det slår mig, hvor meget farvesammensætningen hos denne lille juvel ihvertfald for øverste halvdels vedkommende giver mig associationer til vores egen så velkendte Rødhals....

Den nuance den orange-røde strube har og det grålige mod den brune ryg med et svagt grønligt skær.

Bare en tanke - glæder mig til vi bliver beriget med lidt mere tajga på disse breddegrader.


Søren Brinch skriver fredag 13. juni 2008 kl. 12.36
Eller mere "hands on" - prøv at lægge en hånd over billedet så det dækker fra struben og nedefter; så har du en rødhals på farverne


Johnny Madsen skriver fredag 13. juni 2008 kl. 20.47
Hej Søren
Jeg synes, at en rødhals er mere grøn på ryggen, men lad os høre fra dem, der har set dem live. Så slipper vi måske for skærmforvirring og farvestik.
Mvh Johnny


Klaus Malling Olsen skriver fredag 13. juni 2008 kl. 21.34
Farverne hos hanner af Lille og Tajgafluesnapper kan sagtens sammenlignes med Rødhals, der nok er en tone mere oliven på ryggen. Desværre er der sjældent muligheder for at sammenligne arterne direkte med hinanden, men forskellene er i det mindste ikke ret store.
Lysforholdene spiller dog klart ind. Jeg har andre fotos af Tajgafluesnapper han, hvor den virker mere gråtonet end her.


Troels M. Krogh skriver mandag 16. juni 2008 kl. 11.14
Vi så mange Tajga Fluesnappere i Kina (specielt på Happy Island) og her var det meget tydeligt med hale/gump dragtkarakteren, beskrevet i mange feltartikler. Den kul-sorte hale med de hvide (halve halesider) er simpelthen proppet op i fuglen, stikker næsten ud af fuglen som et fremmedelement (påsat hale), set i forhold til Lille Flue. Hale OG gump er blæk sort.
Ses tydeligt på hannerne, men også (selvom det er svagere) på hunnerne. Det var den 1. dragtkarakter jeg så efter når jeg så en Fluesnapper hun. (Som Klaus altid siger, er hun-dragterne som en spøgelsestegning af han-dragterne.)
Og Ja! Tajga Fluesnapper er en lille perle der skal nydes hver gang…Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.062 sek.
til toppen