Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Grågås x Svanegås - (Anser anser x Anser cygnoides) - Greylag Goose x Swan Goose
Lokalitet: Strødam, Hillerød, Danmark
Dato: 15. marts 2008
Billede info: Jeg er lidt i tvivl om denne gås. Næbbet og hovedformen ser mærkelige ud. Er der nogle bud på, om det evt. kan være hybrid svaegås x grågås, som jo har været i omløb et stykke tid?
Billede opsætning: Olympus E-510 m. Zuiko 300 mm + EC20
Fotograf: Silas K.K. Olofson, Færøerne
Uploadet den: 19. marts 2008
Hits: Billedet har været vist 1999 gange.Kommentarer:

Silas Kristian Krag Olofson skriver torsdag 20. marts 2008 kl. 09.54
Der findes et par andre fotos af svanegås x grågås på netfugl. Det individ har dog lange hvide halefjer, hvilket dette individ ikke har.

Om næbbet er farvet af mudder eller vitterlig er sort kan jeg ikke blive klog på. Men formen af hals, hoved og næb synes jeg peger på svanegås x grågås, måske kun med 1/4 svanegås, hvis sådanne hybrider da ikke er sterile.Knud N. Flensted skriver torsdag 20. marts 2008 kl. 12.33
Jeg mener også, at denne gås er en GrågåsXSvanegås. De kan variere en del, og jeg tror umiddelbart ikke, at det er en tilbagekrydsning. Det sorte på næbbet er næppe mudder, men derimod næbbets farve, så vidt jeg kan se.


Jens Toftelund Madsen skriver torsdag 20. marts 2008 kl. 17.07
Sådanne hybrider er ikke (nødvendigvis) sterile. Jeg så engang tilbage omkring 1990 ved Nakskov Inderfjord en Svanegås x Grågås gase i par med en Grågås og med store unger.

Gasen lignede ifølge min erindring meget godt denne fugl med orangegule ben og mørk stribe i nakken. Ungerne lignede en mellemting mellem denne og Grågås. Jeg har desværre hverken notater eller fotos til at støtte min hukommelse.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.041 sek.
til toppen