Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Rosasanger - (Sylvia mystacea) - Menetries's Warbler
Fugleart (IOC): Rosasanger (Sylvia mystacea) Menetries's Warbler - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Eilat, Israel
Dato: 11. marts 2008
Billede info: Denne fugl var meldt ud som rosenbrystet sanger (2K han) af lokale i Eilat. Kendetegnede var dog til dels tvetydige (dragten kan forveksles med sorthovedet sanger): Bemærk hvordan især grundfarve varierer alt efter om fuglen sidder i skygge eller i direkte lys, og fordi kameraet stod på automatisk valg ad farvetemperatur, der har givet en række forskellige nuacer.

Følgende karakterer taler dog for rosenbrystet sanger: sort hætte diffust afgrænset mod grå ryg, undernæbbets inderste del kødfarvet, bleg øjenring, svag rosa toning på undersiden (i nogle lyssituationer!), ensfarvede blege tertiærer. Kommentarer ønskes!
Billede opsætning: Canon 400D, Canon 300/3 IS + 1.4x
Fotograf: Mikkel Høegh Post, Danmark
Uploadet den: 19. marts 2008
Hits: Billedet har været vist 3000 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver torsdag 20. marts 2008 kl. 20.46
Denne fugl passer fint på Rosenbrystet Sanger. Især er den diffust afsatte sorte hætte mod den lysegrå ryg ret påfaldende; Sorthovedet Sanger har skarp kontrast og hætten dækkende til bag i nakken. Sollyset spiller ganske rigtigt en del ind - jeg checkede mine fotoserier af Rosenbrystet Sanger fra Tyrkiet, og nåede til den konklusion, at hættens omfang varierede ret meget efter vinkel og belysning. Det mest korrekte indtryk får man nok ved sollys direkte bagfra, som det ser ud til at have været tilfældet på billedet til venstre. Dette er stort set identisk med mine fotos af hanner fra Tyrkiet, hvilket også gælder de øvrige karakterer, Mikkel nævner for Rosenbrystet Sanger.
Denne fugl har næsten mindre sort i ansigtet end typiske fugle, men fuglen ser helt OK ud for Rosenbrystet Sanger.


Mikkel Høegh Post skriver fredag 21. marts 2008 kl. 17.25
Tak for kommentar Klaus.
Det vil være fedt hvis du ved lejlighed kan uploade de omtalte fotos fra Tyrkiet til netfugl. Ses


Klaus Malling Olsen skriver fredag 21. marts 2008 kl. 18.17
Hej Mikkel!

Der ligger allerede fotos fra Birezik af arten - dog kun det bedste jeg fik taget. Jeg skal kigge mit arkiv igennem efter flere egnede fotos.

Og tillykke til jer allesammen med de mange spændende observationer, hvilket dog ikke er uventet i et så fuglefedt land som Israel.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.073 sek.
til toppen