Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Stor Skrigeørn - (Clanga clanga) - Greater Spotted Eagle
Fugleart (IOC): Stor Skrigeørn (Aquila clanga) Greater Spotted Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Falsterbo, Sverige
Dato: 17. september 2003
Billede opsætning: Nikon Coolpix 4500 + Swarovski AT 80
Fotograf: Hans Larsson, Sverige
Uploadet den: 18. september 2003
Hits: Billedet har været vist 5084 gange.
DK List Ranking: Set af 449 ud af totalt 1506 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver torsdag 18. september 2003 kl. 22.30
Et smukt billede af en typisk mørk Stor Skrigeørn! Det er sjovt, at man kun ser 6 synlige håndsvingfjer, men dette kan skyldes, at den 7ende er skjult af den tilgrænsende, p.g.a. vinklen, billedet er taget i; andre fotos vil måske kunne (be)vise, om ca. håndsvingfjer 6 skulle være fældet.
Hvad der er særligt påfaldende er, hvor lyse yderdelen af de inderste håndsvingfjer er; der fremstår en lys "halv kejserørne-kile (eller dværgørne-kile, om man vil) yderst på inder-hånden. Det er en karakter, der fortsat ikke er nævnt i den efterhånden omfattende skrigeørnelitteratur som feltkarakter. Lars Svensson nævnte dog allerede i 1986 forskelle i tegningen mellem Stor og Lille Skrigeørn samt Steppeørn i en kort artikel i "International Bird Identification", udgivet i forbindelse med det 4. internationale feltbestemmelsesmøde i Eilat i november 1986 (feltornitologiens svar på Woodstock-festivallen). Iflg Lars selv mest så han da havde et eller andet at komme med. Nærmere efterprøvning i felten har vist, at karakteren ofte ses hos Stor Skrigeørn. Bemørk således, at yderdelen af de interste håndsvingfjer er helt utegnet, hvilket sammen med ly yderdel på fjerene forstærker halvkilen. De, der overværede foredraget om aquilaørne på felttræf Bornholm i 2001 vil forhåbentligt nikke genkendende til karakteren.


Per Smith skriver mandag 22. september 2003 kl. 23.48
Hej Klaus,

Du har ret - også det nye billede på Skof's foto side viser kun 6 håndsvingfjer.

Iøvrigt så flere af de danskere der blev i skåne søndag - lille skrigeørn ved Børringe. Vi andre slog plat/krone efter regnen og tog hjem - øv.

hilsen
Per


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 23. september 2003 kl. 22.27
Hans Larsson har pr e-mail meddelt, at fuglen mangler den næstinderste finger, der er borte p.g.a. fældning. Dette er helt i overensstemmelse med, at 2k fugle har nået til ca. denne håndsvingfjer i fældningen. Det sås bl.a. på en lignende fugl, sidst i august 1991 ved Falsterbo.
Altså ser man kun 6 fingre på denne fugl, en 2k Stor Skrigeørn.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.060 sek.
til toppen