Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Langhalet Skadedrossel (Trochalopteron henrici) Brown-cheeked Laughingthrush - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Prince Henri´s Laughingthrush (Garrulax henrickii)
Lokalitet: Nær Lhasa. Tibet, Kina
Dato: 20. april 2007
Billede opsætning: Canon 400D + Canon 100-400 mm
Fotograf: Søren Skov, Danmark
Uploadet den: 20. september 2007
Hits: Billedet har været vist 2876 gange.Kommentarer:

søren poulsen skriver tirsdag 13. november 2007 kl. 12.47
Hvad mon denne fugl med dette herlige engelske navn hedder på dansk? ;-)


Niels Henrik Højbjerg skriver tirsdag 13. november 2007 kl. 18.01
Prins Henriks grinedrossel er vel et nærliggende gæt.


vh NH


Svend Rønnest skriver onsdag 14. november 2007 kl. 16.57
Det officielle engelske navn ifølge Birds of the World af Gill og Wright er Garrulax henrici, Brown-cheeked Laughingthrush. Navnegruppen har valgt at give den det danske navn Langhalet Skadedrossel.

Med venlig hilsen
Svend Rønnest
Sekretær for Navnegruppen


Søren Skov skriver onsdag 14. november 2007 kl. 20.05
Arten har to engelske navne, idet den både kaldes Prince Henris Laughingthrush og Brown-cheeked Laughingthrush. Jeg har valgt at benytte navn Prince Henris Lauhingthrush, da Jesper Hornskov mener, at dette navn er det mest anvende blandt de fuglekiggere, der besøger Tibet. Jesper har jo boet i Kina i snart 20 år og han har internationalt ry som ekspert i Kinas og Tibets fugle.

Hilsen Søren


Morten Heegaard skriver onsdag 14. november 2007 kl. 23.35
Jeg ved heller ikke hvor lige Gill og Wright skulle være særligt officielle - jeg er aldrig stødt på dem før!

Go' obs fra Feehaar


Svend Rønnest skriver torsdag 15. november 2007 kl. 19.44
I 1990 nedsatte IOC (International Ornithological Congress) en arbejdsgruppe, som skulle tage sig af at standardisere de engelske/amerikanske navne på fugle. Burt L. Monroe Jr. blev formand og hans første projekt blev at liste alle verdens fugle. Det skete sammen med Charles Sibley og resulterede i det monumentale værk "Distribution and Taxonomy of Birds of the World". Ved Monroes død blev formandskabet overtaget af Frank Gill og arbejdsgruppen arbejdede videre og afsluttede deres arbejde i 2006 med omtalte værk som har en undertitel, der hedder "recommended English Names". I rækken af medarbejdere har bl.a. siddet: (jeg nævner i flæng) Per Alström, Mark Beaman, David Bishop, Simon Harrap, Steven L. Hilty, Tim Inskipp, Ken Kaufman, Stuart Keith, Ben King, Christopher Perrins, Robert S. Ridgely, Phillip Round, og andre mindre kendte.
Bogen er med andre ord ment som en rettesnor for navngivning af alverdens fuglenavne på engelsk. Men som altid; der er frit valg for alle til at bruge de navne de vil. Det er bare meget nemmere at snakke sammen, hvis man taler samme sprog.

Venligst

Svend Rønnest


Morten Heegaard skriver torsdag 15. november 2007 kl. 20.18
Ja netop, - samme sprog: latin. Der er absolut ingen grund til at blive ved med at opfinde nye navne på dansk, engelsk eller serbokroatisk, når vi nu har de videnskabelige navne!!

Feehaar


Svend Rønnest skriver torsdag 15. november 2007 kl. 23.47
Ja, og se blot udtrykket af vanvid i din nabos øjne når du fortæller hende at hun har haft en Coccothraustes coccothraustes på foderbrætter og at den var i slagsmål med en Dendrocopos major og en Garrulus glandarius og at de alle tre blev jaget på porten af den sjældne Nucifraga caryocatractes macrorhynchus.

Venligst

Svend Rønnest


søren poulsen skriver fredag 16. november 2007 kl. 11.25
Og hvor store ville hendes øjne ikke være, hvis man sagde at katten kom slæbende med en Prins Henriks Latterdrossel? Jeg skrev egentlig kommentaren til billedet, da jeg synes navnet på fuglen er et af de mere fornøjelige - intet andet lå bag. Men når det nu kom på banen, er det ofte svært at holde styr på de mange navne, som huserer blandt f.eks de asiatiske fugle. Når der nu er en verdensomspændende officiel liste med engelske navne, burde den også anerkendes, så navneforvirring kunne undgåes. Om fuglen hedder det ene eller det andet kan i sidste ende være ligegyldigt. Bare den kun har ét navn!Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.053 sek.
til toppen