Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Rørhøg - (Circus aeruginosus) - Western Marsh Harrier
Fugleart (IOC): Rørhøg (Circus aeruginosus) Western Marsh Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ad. han, meget lys
Lokalitet: Foteviken, Skåne, Sverige
Dato: 31. august 2006
Billede info: Ad. han med afvigende hvidlig bug - sammenlign f.eks. med den udstoppede fugl nederst i Galleriets rørhøge-serie.
Hoved og forbryst er temmeligt mørke, og oversiden ikke specielt lys. Sådanne varianter er sjældne, og virker temmeligt eksotiske!
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 4. september 2006
Hits: Billedet har været vist 3386 gange.
DK List Ranking: Set af 1156 ud af totalt 1483 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver mandag 4. september 2006 kl. 17.37
Denne underlige Rørhøg fortjener yderligere et par ord med på vejen. Således var hovedet ret mørkt, og øjet ikke specielt lyst, hvor man hos en meget gammel fugl nok ville have forventet sig lysere øje. Det skal siges, at vi under besøget i Foteviken så en adult han med lysere hoved og øje,samt rustbrun bug, som man ville forvente sig. At denne fugl har omvendt tegning er ikke let at forklare.
Oversiden var ret typisk trefarvet for arten, og absolut ikke specielt lys. En pudsig fugl!


Tim Hesselballe Hansen skriver mandag 4. september 2006 kl. 21.32
Hej Klaus,

den ligner den fugl, der har ynglet i Fjordmarken, Odense Fjord 2004-2006 (ja, jeg har nævnt den før!), men der er lidt forskel...
Et billede her:
http://www.doffyn.dk/showimage/?id=56

Der findes også et flight shot af fuglen (Erhardt Ecklon), men det kan jeg ikke lige finde.
Odense Fjord-fuglen har mere skarpt afsat mørk strube, og knaldgult øje i modsætning til fuglen ovenfor. Øjet er meget tydeligt i det mørke hoved får fuglen til at se sindssyg ud. Jeg overvejet en teori om, at disse underlige farvevarianter af Rørhøge-hanner er meget gamle fugle som Forsman også antyder, men det er jo underligt, at fuglen ovenfor har så mørkt øje, som du skriver.

Odense Fjord-fuglen er i øvrigt også mere kontrastrig på oversiden. Det brune er mørkere (nærmest som hovedet), og det grå er lysere sølvgråt. En fe' fugl.Klaus Malling Olsen skriver mandag 4. september 2006 kl. 23.12
Tak til Tim for kommentaren. Fuglens underside kunne antyde meget gammel fugl, men måske er der blot tale om individuel variation hos adulte hanner? Det er mørke øje forvirrer noget, og det sindsyge blik (god association!) har dyret her jo ikke. Det er morsomt med det ganske mørke hoved, der gav en svag association til han hos Pied Harrier, den mest ekstremt tegnede af kærhøgehannerne.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 7. april 2010 kl. 21.08
Denne fugl har en del ligheder med den sjove hankærhøg, der i påsken blev set og fotograferet ved Hellebæk. Oversiden på denne fugl var dog mere "almindelig" end den meget kontrastrige overside på Hellebækfuglen.
Som det kan ses af kommentarerne ovenfor - samt til Hellebækfuglen - er varianten ikke helt ukendt.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.105 sek.
til toppen