Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Ørnevåge - (Buteo rufinus) - Long-legged Buzzard
Fugleart (IOC): Ørnevåge (Buteo rufinus) Long-legged Buzzard ssp. rufinus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1K
Lokalitet: Stevns Klint, Sjælland, Danmark
Dato: 23. august 2006
Billede opsætning: Nikon Coolpix 4500 med 45 x Leica Apo Televid
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 23. august 2006
Hits: Billedet har været vist 4802 gange.
DK List Ranking: Set af 306 ud af totalt 1503 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver onsdag 23. august 2006 kl. 17.04
Stevns´Ørnevåge sad i ca. 10 minutter i buskadserne ud til klinten nord for Højerup, men fortrak siden mod sydvest 0945.
Bemærk det tomat-flødesovsfarvede helhedsindtryk, de lange, ubefjerede tarser og det store næb, der hos ældre tilstedeværende gav associationer til DOF-ekskussionsleder C.A. Blumes næse.


John Faldborg skriver onsdag 23. august 2006 kl. 17.57
Perfekt billede, hvis berettigelse netop er de der lange stylter - ubefjedrede.

Hvad blev der af dyret efter 0945; har netop trawlet Vemmetofte - Rødvig - Tommestrup - St.Heddinge etc uden held; trak den ud?

Mht. Blume - idet jeg jo således må konstatere at jeg åbenbart efterhånden må indse at det er sådan man kategoriseres derude; der kommer én af de "ældre [muligvis stadigvæk i denne verden]tilstedeværende"......Jeg mødte een gang Blume (og et hof!) nede på Præstø Fed, jeg konstaterede noget med en 1k (dengang hed det vistnok juv.) Krumnæbbet Ryle (eller var det en Dværgryle?)og jeg kan stadig huske, at Blume venligt anerkendende sagde: Du skal nok blive til noget, min ven.

Staklen vidste næppe hvad han med at gøre, :-)


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 23. august 2006 kl. 19.14
Hei John

Ørnevågen blev opdaget på markerne ved Gjorslev kl. 7.50, umiddelbart efter Gert Østerbye, Troells Melgård og undertegnede var ankommet til å-stedet. Fuglen smårastede dernæst, bl.a. i luften over Trommeslagervej, og sidenhen da den nord for Højerup sad i buskene ud til klinten. At den havde været i jord-kontakt bevistes af nogle strå, der på forvirrende vis hang efter fuglen og forlængede halen i en grad, så jeg kortvarigt tog fuglen for en Rød Glente. Da var klokken ca. 0830, hvorefter den var væk en times tid, og vi tog strategisk opstilling ved Lilledalsvej. Her kom den pludseligt nordfra og trak i ret lav højde mod sydvest 0940. Knud Jönsson så fuglene sidst 0945, hvor den forsvandt sydpå.

Til Johns fine lille kommentar til C.A. Blume: naturligvis er det selvironisk at betegne "vores generation" som "ældre". Man er ikke ældre end man selv føler sig. Og Blume, ja - han var en herlig mand, der behandlede de unge med behørig respekt, og ikke var for fin til ringe rundt til os teenagere, han mente havde fingeren på pulsen feltornitologisk set. At han så faldt lidt for meget for "dirty tricks" som når en ikke nærmere navngivet højesteretssagfører midt under en ørnetur absolut skulle føre sig frem som "kirke-fremviser", reducerer ikke hand store evner som ekskursionsleder og forbillede.


John Faldborg skriver onsdag 23. august 2006 kl. 19.25
....hahaha, Klaus! Det sjove ved det er jo netop, at man og til møder folk i tyverne som virker gamle - bare gamle i sådan RIGTIG gammel NEGATIV forstand.

Og så er der os, dig og mig Klaus, os kan de sgu' aldrig nakke, udenpå blir' vi ældre, men indeni er det the same old blues........,:-)


Jørgen Munck Pedersen skriver onsdag 23. august 2006 kl. 19.34
Det er utroligt så forskellig at den kan fremstræde, i gårdagens sollys mindede den mest af alt om en 1k Kejserørn farvemæssigt.


John Faldborg skriver onsdag 23. august 2006 kl. 19.57
Hej JMP, det kan du ha' rigtig ret i - jeg har ikke selv tænkt tanken før, men det klinger rigtig RIGTIGT.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 23. august 2006 kl. 20.02
Fin kommentar fra Munken! Vi bemærkede selv at fuglen var meget varmt farvet og i grundfarven næsten kunne minde om Kejserørn - især den røde spanske ungfugl.

Og til John med venlig (?) hilsen fra mr. Dylan "I was so much older then - I´m younger than that now" - ikke mindst med tankerne rette vestpå til den store våge dér....


Kim Frost skriver onsdag 23. august 2006 kl. 23.10
Åh ja! Prøv at lukke øjnene og se for dig good old Blumes drypnæse - og forstil dig, at du havde råbt: "Ørnevåge!" dengang i 1960'erne- husk, at den da kun var truffet - skudt - ved et midtjysk gods 1872! Han havde råbt: "Drenge! Ørnevåge, umuligt!".

Venlig hilsen

Kim Frost (som stadig inden i er sidst i tyverne, måske først i i trediverne)


Peter Sunesen skriver mandag 8. september 2008 kl. 15.01
Errare humanum est....

Kære Kim

Når man som du føler sig så meget yngre "inden i" er det formodentligt fordi man (daglig?) vedligeholder sin mentale form med praktiske øvelser udi fugle-paratviden.
Fristende er det for mig at støtte denne gode sag ,ved at henlede din knivskarpe opmærksomhed på " a momentary lapse of memory" i de Frostbidte små grå:

Ørnevågen mødte sin skæbne i Lønnede Skov (som ligger i sydsjælland og ikke i midtjylland!)
den 8-12 1892 (og ikke tyve år tidligere)

Fy, fy, skamme, skamme ,slut, forbudt....

Genopfrisk venligst omstændighederne ved dette historiske fund i Danmarks Fugle (3.bind udgivet posthumt i 1931) af E. Lehn Schiøler side 159.

Bedste hilsner

PeterNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.053 sek.
til toppen