Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Mursejler - (Apus apus) - Common Swift
Fugleart (IOC): Mursejler (Apus apus) Common Swift ssp. apus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: med hvid fjer i næbbet
Lokalitet: Husumparken, København, Sjælland, Danmark
Dato: 16. juli 2006
Billede info: Partiel albinistisk Mursejler med hvid "musvitkind? Næppe: Pletten er i den anden side en anelse mindre, hvorfor hovedtegningerne ser uregelmæssige ud. Det hvide felt må skyldes et hvidt dun, der bæres til reden.
Fuglen er i øvrigt normal. Bagkroppen virker dog her ret lys med temmeligt tydelige skæl.

Albinisme er ikke helt sjælden hos mursejler, men omfatter normalt partier, der er hvide hos andre sejlere (især overgump).
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 xconverter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 16. juli 2006
Hits: Billedet har været vist 3421 gange.
DK List Ranking: Set af 1165 ud af totalt 1493 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver søndag 16. juli 2006 kl. 14.56
Fuglen sås i henved en time, og var let at pille ud blandt mængderne af Mursejlere her på fuglefjeldet herhjemme.
Det hvide felt ser lidt underligt ud, og kan det udelukkes, at der er tale om et hvidt dun, der har sat sig fast i bæstets mundvig?


Palle Jensen skriver søndag 16. juli 2006 kl. 16.44
Det er ikke fuglens egne fjer, på dit andet foto dækker det lidt ef øjet, passer heller ikke hals og rygfjerslængde med fuglen.Måske resterne af en måge,en lidt lang og spids fjer der går ud over mursejlerens rygfjer.


Klaus Malling Olsen skriver søndag 16. juli 2006 kl. 22.37
Enig - men hvordan har Mursejleren fået fat i sådan en fjer? Under luftjagt formentligt, hvorefter fjeren har sat sig fast i kæften på den.


Uffe Gjøl Sørensen skriver mandag 17. juli 2006 kl. 10.03
I Chandler & Driessens bog 'Swifts' (fra 1995) skriver de direkte under en afsnit om partiel albinisme hos sejlere: "Another note of caution is that often in the breeding season swifts can be seen carrying feathers to the nest. When a large white feather is seen hanging from the bill of a dark swift, covering the troat patch, the effect can be vey stricking".
Så svaret på Klaus' spørgsmål er givetvis, at mursejleren selv har snuppet fjeren i luften for at kunne bringe den til reden.


Ruben Nikolajsen skriver torsdag 30. august 2007 kl. 09.20
I Kroatien har jeg for nyligt set mursejlere boltre sig med noget lignende. En mursejler slap et flyvende frø (ved ikke hvad den korrekte betegnelse er, men tidsel og andre planter sætter frø, der svæver afsted i stille vejr), en anden fangede den kort efter og fløj rundt med den et stykke tid. Det var tydeligt, at det ikke var en fjer, da objektet svævede indtog det næsten kugleform.


Simon Sigaard Christiansen skriver torsdag 30. august 2007 kl. 13.29
Her på Ottenby har en af de helt store alternative lege her i sommeren været at kaste fjer op i luften, hvorefter bysvalerne fløj hen og greb dem med næbbet inden fjeren nåede jorden.

Det virkede til at være noget helt instinktivt - for flere af fuglene smed dem igen, hvis de ikke kunne bruge dem - således lå der mange fjer under deres reder.

/SSCNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.058 sek.
til toppen