Meget sjovt at få et billede med så mange forskellige arter samlet på et sted.
Selvfølgelig er 4 ikke så mange igen, men det ser alligevel fedt ud!
Mvh Mathias
Netop nu i vadersæson´en er der mulighed for multi-artsfotos, og dermed til lidt forsøg på at forklare de karakterer, alle "feltbisserne" selvfølgelig kender til, men som mere almindeligt motiverede måske gerne vil have på plads.
Tingen i baggrunden er formentligt en bunke tang, da der ikke på andre fotos i serien ses nogle ornitologiske uregelmæssigheder.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Et dokumentationsbillede af 1K højsommers Dværgterne. Billedet viser et "gennem-snitligt" individ med brune "pilespidser" på skulderfjerene og ikke voldsomt markeret tegnet overside. Uploades på ønske af Tommy Frandsen.
Beskrivelse: Svaleklire og mudderklire kan godt forveksles med hinanden. Svalekliren er dog større og kraftigere med næsten sort-hvid dragt samt mørkere hoved med smallere hvid brille, og det mørke bryst går mere direkte over i den sortagtige vingesofkant.
Mudderkliren er mindre, vævre og brunere, og afslører her sin tydelige hvide kile ind forden den brune vinge. Halen er - ulig andre hjemlige vadere - længere end vingen.
Dværgspoven fra Öland, der her er dokumenteret, var blot rødbene-stor, og mindede stående mere om en underlig klire med let buet næb og bred hvidlig, ligesom afhugget øjenbryn mod mørk isse (lidt tinksmedeagtig) end om en spove. Stående med Brushøns virkde den mindre end alle disse, dog matchede størrelsen nok de mindste hunner.
I flugten var den temmeligt karakteristisk: slank med dybt bryst, let løftet hoved og langt, spidst bagparti. vingerne virkede lange med båndede undervinger (fremstod som gråligttonede) og tydeligt lyst felt på oversiden af armen. Flugten avr hurtig og let flagrende.
Formen i flugten kunne minde om såvel Sibirisk Tundrahjejle som Lille Kjove!
ser på Galleriet, at Axel Mortensen også var heldig med flugtfotos af fuglen. Mit spørgsmål er nu til Axel - som vi mødte på Öland i lørdags:
tog du billederne, da fuglen fløj fra Gammelstadsören imod Gräsgårds Kirke, og stod du tættere på havnen end "hovedgruppen"? Blot nysgerrig - og til Jens: hvilke fede fotos fra Kina. Nu er dén art så fint repræsenteret i Galleriet.
Jamen selvfølgelig Jens og andre implicerede! Takket været jeres kollektive løft har vi i Danmark noget, der ligner den ideelle hjemmeside for fugleinteresserede, der så vidt jeg kan bedømme ikke nåes på verdensplan. Samtlige andre hjemmesider synes at være mere snævert orienterede - enten for twitchere eller for søndagsfuglekiggere. Her dækkes hele den moderne feltornitologi.
Galleriet f.eks. Her lægges billeder ud, der ikke blot forestiller den sjældenhed, alle andre hjemmesider lægger ud - og som man trivielt kan se afbildet nogle måneder efter i et tidsskrift, men også af almindeligheder, pudsigheder og feltfolk. At der er mulighed for at kommentere dem er enestående og noget, de fleste andre sites kunne lære af. Og at fotografiske pletskud blandet med dogme-fotos er livgivende.
Til Dværgspoven, der de senere dage har været "svårsedd" - det er synonym for, at fuglen ses på lang afstand, glimtvis eller på anden måde er vanskelig = det kræver timers hårdt arbejde. Men den er på plads endnu, og der er god chance for at den bliver der lidt tid endnu.
seneste fra Brevduvan:
Dværgspoven synes ikke at være bestemt med sikkerhed idag. Det behøver ikke betyde, at den er væk - men hvis den ikke meldes lørdag - hvor der er en del aktive på Öland (uge 40-42 vælter det med feltfolk på øen) er chancerne nok mindre gode.
Der synes idag, lørdag 1.10, ikke at være positive meldinger om dværgspoven på Öland.
Da den jo tidligere har været væk i en længere periode er der måske chancher - men dens bevægelsesmønster den seneste uge har været kendt, hvorfor den må have været lettere at følge end tidligere. Derfor: Next stop Lithauen?
Dværgspoven blev for tredje gang genopdaget på Öland i lørdags, og har sidne gældet hundreder af deltagere på Club 300´s årlige oktoberfest på Öland. den holder til i en hjejleflok ved Ventlinge ca. 10 km. nord for Ottenby. Flokken ses umiddelbart i vejkanten ved Ventlinge kirke, og var på plads så sent som idag 11.10
Jodå Klaus, vi hade en mycket bra obs, ända uppe vid vägkanten i dag på förmiddagen, "spankulerande" och flygande ca 300m N om kyrkan. Tid för lång studie!
Instämmer, i "den "ideelle hjemmeside"!
JanJ
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.