Nu skal man aldrig gøre sig morsom i sine egne forespørgsler, men alligevel:
"Et tag i enden er bedre end ti ænder på taget"
(det skal tilføjes, at enghaveparkens måger tit hviler på tage....).
Og mens vi er langt ude: Hvilken kendt dansk feltornitolog refereres der (formentligt) til i jule-salmen "Dejlig er jorden"
Et godt forsøg fra Tau, omend jeg meget godt kunne tænke mig at vide, hvorfor netop salig Blume blev fremkaldt i tankerne.
& det er heller ikke Finn Salomonsen, der er udødeliggjort i "Den Store Mester kommer".
Det kan kun være Ivan Olsen...
Som ornitolog og autoriseret elevator-montør kan Ivan sikre den vertikale forbindelse mellem himlens fugle og den dejlige jord!
Og så kan jeg i øvrigt ikke komme i tanker om andre, der aldrig har skrevet på netfugl! Hvilket er min absolut bedste begrundelse :-)
Nej nej nej ....
ingen har gættet rigtigt endnu. En elevator-montør.... hmmm, jo noget med jord og himmel, men "Op al den ting som gud har gjort" er jo nok mere passende,og bør reserveres dette erhverv.
Svar er åben indtil ved 20-tiden, hvorefter navnet på den person, der er i tankerne, vil blive offentliggjort og freden siden sænke sig.
Det med den rejselystne passer nok, men synge???
Næhæ, der er tale om Dansk feltornitologis svar på den 11. reinkarnation af Buddha, en mand, der hvis han havde været musiker måtte kandidere som titlen til Danmarks smukkeste bassist:
Mogens "Fed" Henriksen
der så vidt jeg kan høre er udødeliggjort i salmens sidste sekvens
"Os er en evig Frelser Fed"
Go højtid herfra
KMO
Måske er hyldesten tydeligere - omend knap så subtil(!) i nyklassikeren med omkvædet:
”Så blir' det lykke, Fed Fed lykke til alle
Fed Fed lykke til alle
Fed Fed lykke til alle
Fed Fed lykke til alle...”
Allerede i sine unge dage havde Mogens et usædvanligt kærlighedsoverskud. Tit kastede han sin kærlighed over den eller det, de færreste var i stand til at holde af, f.eks. Don Van Vliet også kaldet Captain Beefheart. Prøv at lytte til "Trout Mask replica", det er ikke julemusik! Mogens tolerence og blik for de udstødte gav ham ret til i mange år at titulere sig "Kaptajnen".
Billeder siger mere end mange ord. Se på Chr.ø´s hjemmeside under sjældne fugle og stribet græshoppesanger. Salig glæde (Fed lykke) strømmer ved selv den mindste fugl.
Denne fugl har betegnelsen "heinei" ovenfor. Dette baserer sig på følgende:
1: Fuglen var ret stor med extremt lange vinger, hvilket kunne ses ved direkte sammenligning med andre stormmåger. Netop den ekstra lange vingespids (ala Sildemåge fuscus9 kan være påfaldende hos denne form.
2: Dragten påfaldende frisk og juvenil, kun med mindre partier af gråt (de fleste hjemlige ynglefugle har mere slidt dragt med rent grå "sadel" her ved juletid). En i forhold til hjemlige fugle lignende fældning kan ses hos nordlige Stormmåger indenfor canus´ yngleudbredelse.
3: Meget groft mønster i nakken og på brystsiderne. Her flyder mønsteret næsten sammen, hvilket tit er tilfældet hos heinei; canus har normalt finere tegnet, mere stribet mønster.
4: I flugten sås påfaldende lyse undervinger, hvilket tit er tilfældet hos heinei.
På en kombination af ovenstående benævnes fugle "heinei" - men den sædvanlige reservation ved racer: at racenavnet skal læses sammen med "viser karakterer fra ....".
Yderligere henei-karakterer er større kontrast i overvingen end hos typiske canus. Det havde denne fugl dog ikke i særlig udpræget grad - desuden var overhaledækfjerene kun fint mørkplettede, hvor en bredere pletning ikke ville have talt fra.
Men en så stor og langvinget sag, der fortsat er i frisk og overvejende juvenil dragt så sent på året er i hvertfald af meget nordlig herkomst.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.