Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Storkjove - (Stercorarius skua) - Great Skua
Fugleart (IOC): Storkjove (Stercorarius skua) Great Skua - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: angriber fotografen, heldigvis blev linsen ikke truffet af klatten
Lokalitet: Orkney Mainland, Skotland
Dato: 12. juni 2012
Billede opsætning: Canon 7D, 100-400mm
Fotograf: Rolf Nagel, Tyskland
https://www.flickr.com/photos/99927961@N06/
Uploadet den: 23. juli 2012
Hits: Billedet har været vist 2591 gange.
DK List Ranking: Set af 730 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Sten Nielsen skriver mandag 23. juli 2012 kl. 11.03
Redefoto!
Billedet viser en agressiv fugl, der forsvarer sig mod fotografens forstyrrelse ved redelokalitet.


Ragnar Smith skriver mandag 23. juli 2012 kl. 13.35
Er ungfugle også redefoto da de ofte holder sig i nærheden af reden?


Sten Nielsen skriver mandag 23. juli 2012 kl. 14.08
Hej Ragnar

Min kritiske kommentar til dette billede ”Redefoto” er noget upræcis.

Tidligere var det god skik ikke at vise redefotos i DOFs medier. Fordums tiders redefotos i mange af de gamle fuglebøger var desværre ofte taget under horrible forhold med ingen eller ringe respekt for ynglefuglene.

Eksempelvis fjernelse af vegetation omkring reden, så det optimale foto kunne opnås. Det siger sig selv at rede med æg og unger efterfølgende er ringere stillet uden skærmende/camouflerende bevoksning.

Eller fotograf og kamera opstillet ganske nær reden, så de ungefodrende fugle kraftigt forstyrres.

Derfor DOFs tidligere politik til redefotos. Denne politik blev for nogle år siden ændret til i stedet at følge naturbeskyttelseslovgivningen som siger at alle fugle- og dyrearter er fredet i yngletiden og ikke må forsætlig forstyrres.

Grunden til ændringen skyldtes primært udviklingen af gode telelinser (og skjul) som nu gør det muligt for gode fuglefotografer at tage flotte redefotos UDEN at forstyrre fuglene.

Så fotos af redeunger eller ungfugle er ikke fyfy efter min mening. Medmindre fuglene er blevet forstyrret.

På dette foto er der tydeligvis noget helt galt. Fuglen forsøger at forsvare sine æg/unger mod fotografen. Medmindre fotografen selv kommer med en fornuftig forklaring på sin placering nær reden, er dette foto et trist eksempel på nogle ”fugle-elskeres” mangel på dømmekraft.

Mvh Sten

PS. For at undgå at debatten løber af sporet: Dette er IKKE et frontalangreb på alle fuglefotografer! Der er mange flotte fotos af ynglefugle på rede eller med unger her på Netfugl som er taget med respekt for fuglenes ynglefred.


Ragnar Smith skriver mandag 23. juli 2012 kl. 14.17
Okay, keg tænker at de har været oppe i fjeldene og gå en tur og er kommet til at gå ind i et Storkjove-territorium (som jeg selv har oplevet et par gange med andre kjover)og de så har benyttet muligheden at tage et anderledes billede :). Men ja kan godt forstå din kommentar, nu hvor du har forklaret det lidt.
Med venlig hilsen Ragnar Smith


Rolf Nagel skriver mandag 23. juli 2012 kl. 21.51
Hej Sten og Ragnar,

jeg håper at mit Dansk er godt nok til at forklare hvad der er sket. Ragnars kommentar passer fint og jeg kan forsikre at der i hvert fald ikke er sket noget ondt, forbudt eller på en eller anden måde forkasteligt.
Ved Orkney Mainland's vestkyste findes en lang vandresti og i nærheden af de smukkeste områder er der parkeringsplasser, men hvis du går lidt længere derfra, så er der ikke så mange vandrer at fuglene er vant til det. De yngler åbenbar også nær vejen, fordi billedet blev taget fra selve vandrestien.

Foto er fra Orkney, Skotland (ikke Danmark som det står ved billedet) og det vilde være fint hvis det kan rettes. Naturligvis har lokalitetet ingen ting at gøre med hvordan man skal opføre sig i naturen og jeg håber der findes ingen grund til at beklage sig overfor mig.

Med venlige hilsener,
RolfNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.062 sek.
til toppen