Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Havens fugle, fuglekasser, fuglefodring etc. -> Kan æg tåle en afbrydelse i rugningen

Forfatter Indlæg
Niels Riis Ebbesen
postet: 11. april 2009 kl. 22:58  emne: Kan æg tåle en afbrydelse i rugningen 
Vores terrassedør sidder i et indhag, og over døren er der en hylde, som er godt beskyttet mod vejr, vind, katte og skader, og den plads har havens solsort i mange år anvendt som det foretrukne redested.

I år er der også en nybygget rede med 4 æg på hylden over terrassedøren, men det er en ny ung hun solsort, der formentlig yngler for første gang.

Og i modsætning til de tidligere år, hvor hunnen er blevet på reden selv om vi gik ud og ind af terrassedøren, så forlader denne hun reden, når hun hører at vi er ved at åbne døren, og hun vender ikke tilbage til reden så længe vi er ude i haven.

Vores overvejelser går derfor på, hvor længe æggene kan tåle, at der er en afbrydelse i rugningen, det er jo temmelig problematisk, hvis vi skal holde os helt væk fra haven i tre uger.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Knud N. Flensted
postet: 12. april 2009 kl. 19:53  emne: Re: Kan æg tåle en afbrydelse i rugningen 
Når først rugningen er påbegyndt for alvor, bliver længerevarende afkøling af æggene kritisk. Jo længere fuglen er inde i rugeperioden desto mere rugefast bliver den som regel også. Hvis det er i starten af rugetiden, så klarer æggene nok et par timers afkøling, så når hverdagen indfinder sig efter påske, lykkes det måske alligevel.
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 12. april 2009 kl. 22:08  emne: Re: Kan æg tåle en afbrydelse i rugningen 
Vi håber også, at "fru fugl" vil passe sit job noget bedre end hidtil, vi har jo været vandt til, at hendes forgængere forblev på reden og nøjedes med at stirre meget opmærksomt på os.

De forgående år har det også været sådan, at de travle forældre knoklede på med fodringen af ungerne selv om vi sad og hyggede os på terrassen, de ændrede blot indflyvningsruten til reden, så den ikke gik lige forbi os.

Men det gamle solsortepar kendte os også rigtig godt, de havde jo flere vintre i træk oplevet, at vi dagligt sørgede for at de fik nogle æbler til at supplere det sparsomme udkomme, som de selv kunne finde under de visne blade. Og at Annlise hver dag sørger for frisk vand i fuglebadet.

Nå men jeg skal holde Jer orienteret om hvordan det går med "fru fugls" rugning.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 21. april 2009 kl. 18:55  emne: Re: Kan æg tåle en afbrydelse i rugningen 
Jeg har jo lovet at holde Jer orienteret om "fru fugls" rugning, og den er endt der, hvor vi stort set holder os væk fra terrassen og haven, så hun kan få fred til at ruge.

Vi vil så prøve at se om "hr og fru fugl" vil acceptere vores tilstedeværelse i haven, når æggene er udruget, der vil de jo være rimeligt optaget af fodringen.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 11. maj 2009 kl. 20:47  emne: Re: Kan æg tåle en afbrydelse i rugningen 
I skal vel lige have den sidste opfølgning, ungerne blev fint udruget, vi indskrænkede også vores brug af haven, så hr og fru fugl havde ro under opfodringen, og nu kan vi konstatere, at alle fire unger er kommet vel fra reden, to af dem har vi spottet i vores syren, hvor de forsat bliver fodret af forældrene.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 11. maj 2009 kl. 21:02  emne: Re: Kan æg tåle en afbrydelse i rugningen 
Tak Niels, for at dele din bekymring om havens fugle og yngel par , samt din opfølgning med et positivt resultat.

Med venlig hilsen
Sanne Busk
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.050 sek.
til toppen