Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Havens fugle, fuglekasser, fuglefodring etc. -> musvitreder

Forfatter Indlæg
Iben Charlotte Bondesen
postet: 22. maj 2008 kl. 19:08  emne: musvitreder 
Hej og pip herfra....
...hvor jeg har et udplaceret skrivebord med skuffe og med hul i skuffe, og i skuffen er der musvitunger. Førend jeg fandt ud af, at der var rede i skuffen, brugte jeg bordet som udendørs monolog-køkken, hvor jeg frit kunne tiltale min springer spaniel på det bedre eller det værre. Vi har nu minimeret vores adfærd i rækkehushaven p.g.a. reden. Springerens næse er så stor, at den ikke kan komme ind i hullet i skuffen, men hun har da været interesseret - voldsomt, hvorfor det nærmest ligner en moderne skulptur omkring skrivebordet - en cykel - stænger ud fra bordet og under flyvehøjde - og indgang hønsetråd omkring. Og så ro.

Hvad kan jeg gøre for musvitterne og deres unger - der er træer i haven og flere planter og blomster (roser) og en god bunke insekter - sikkert også larver som vil have roserne.
De er så søde og smukke og bidrager til så meget i haven, så hvad kan jeg hjælpe dem med - udover at holde mig og hunden væk og få has på møgkattene.

mange små vinger herfra

Iben
Tip moderator
Iben Charlotte Bondesen
postet: 22. maj 2008 kl. 20:14  emne: Re: musvitreder 
Nu må jeg besvare mig selv..
Er det forkert, overhovedet at se til skuffen?
Og er det forkert for fuglene evt. at lægge udkastet unge - på jorden tilbage i reden - der er unger der ligger uden for den egentlige rede, men i skuffen, igår så de sølle ud og lå på ryggen, men der er liv i skuffen og i reden sådan som jeg kan høre. Og jeg har ikke rørt dem siden.
Og kan jeg ellers hjælpe musvitterne med andet end en insekter, som de jo vel have nu - måske nødder eller fedt, solsikkekerner??

Jeg skal nok få has på kattene - de er ikke så meget I haven, for det sørger jagthunden for, men udenfor er de, og solsortene reagerer kraftigt på dem.

Mange vinger herfra
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 23. maj 2008 kl. 7:55  emne: Re: musvitreder 
Hej Iben
Der er ikke så meget du kan gøre - og om det er forkert at kigge i skuffen - tja, ynglefugle fugle behøver ro og det er jo ikke meningen at vi mennesker skal blande os. Musvit parret vil sikkert vælge et andet sted at yngle næste gang.

Forsat godt forår!

Vh Sanne

Tip moderator
Henrik Møller Hestbech
postet: 23. maj 2008 kl. 10:55  emne: Re: musvitreder 
Jeg har tit tænkt på at købe nogen melorme i den lokale dyrehandel, men jeg har aldrig fået mig taget sammen til det.
Tip moderator
Iben Charlotte Bondesen
postet: 23. maj 2008 kl. 13:53  emne: Re: musvitreder 
Tak for Jeres svar - Henrik og Sanne. Vil lige huske på den med melorme. Kommer da i dyrehandel efter noget til springeren.
Sanne - jeg vil sætte redekasse op når ungerne er fløjet fra reden, så kan de evt. næste have et mindre udsat sted. Det var ganske uventet - men dog forudsigeligt at de kunne bygge der i skuffen.
Hvad gør man egentlig, hvis der ligger to i skuffen men uden for flokken og ligger på ryggen og ser lidt pjevsede ud?
En unge var for nogle dage siden faldet/skubbet ud af skuffen, jeg lagde den straks og forsigtigt tilbage i reden - det siger DOF er den rigtige måde.
Hvis de to ligger udenfor endnu - hvis jeg overhovedet rører skuffen ca. 40 cm dyb og reden er inderst i skuffen - hvad så - igår kunne jeg se et par levende næb da jeg musestille kiggede ind, skulle alligevel forstyrre med plantevanding i haven.
Ellers er der go på i haven - det ser ud som om solsort har rede i hækken lige ovenfor - en meget stor uklippet bøgehæk, som ikke bliver klippet i nærmeste fremtid.
fuglehilsen fra Iben
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 23. maj 2008 kl. 16:40  emne: Re: musvitreder 
Hej Iben

At du lægger fugleunger tilbage i reden - sker der ikke som sådan noget ved - fugle kan ikke lugte, så de bliver ikke afvist om du havde det i tankerne. Det sker jo at fugle laver reder et sted, hvor reden kan være i fare - reden kan være udsat for uvedkommende og ungerne bliver spist. Mange småfugle lægge flere kuld og bygger en ny rede et mere sikkert sted.

Læs mere her på DOF, Hvad gør jeg, når.....

http://www.dof.dk/sider/index.php?option=com_content&ta...

Vh Sanne

www.fuglepigerne.dk

Tip moderator
Iben Charlotte Bondesen
postet: 23. maj 2008 kl. 17:36  emne: Re: musvitreder 
Stakkels musvitter,
Jeg skulle vande i haven her kl. lidt i 17, og der var helt stille i skuffen - hmm - der har godt nok været hundefri zone og migfri zone, og jeg så en kat igår, som havde opskræmt samtlige solsorte. Der var gang i skuffen igår, men idag - 5 døde fugleunger, heraf en endnu med krampetrækninger. Naturligvis kyssede jeg fuglen og klemte den om halsen, så det kunne blive slut.
Og så tudbrølede jeg - tænk, de flittige fugle, og så bare død, en af de voksne musvitter har været tilbage ved skuffen, som jeg har taget ud, og den ser da - i vore menneskeøjne - helt forvirret ud. Stakkels flittige fugl, nu kan den kun hente fluerne, der svirrer om skuffen, indtil jeg graver de små fine ned i rosenbedet, renser skuffer og skaffer en ny og bedre placeret redekasse til musvit eller mejse.

Andet kan jeg vel ikke gøre - fanden tage katte - det kunne have været dem - hvorfor skulle ungerne ellers ligge udenfor reden??

Måske jeg skulle lave en mejsekasse selv.

Hænger noget med næbbet,

men fuglehilsner herfra
Iben
Tip moderator
Sanne Busk
postet: 23. maj 2008 kl. 20:35  emne: Re: musvitreder 
OP med humøret Iben - der er brug for dig. Du kan være med til at gøre livet i din have bedre for dine fugle, ved at sætte fugle kasse op. Der er ikke så meget at gøre, ved de fugle som “prøver” at yngle - uden succes - det har spurvehøgen og andre fugle glæde af …… og måske ikke…

Med andre ord, sæt nogle fugle kasser op i din have og nyd livet i din have….

Vh Sanne
Tip moderator
Iben Charlotte Bondesen
postet: 23. maj 2008 kl. 20:45  emne: Re: musvitreder 
Hej Sanne,
troede ikke, der kom nogle svar på mine pip - jeg har ikke pip, men elsker fugle. Nu må jeg se hvor jeg så kan placere kasserne. Bedst på husmuren mod sydøst.. eller mod syd. Der er træer der skærmer.
Tak for dit svar, Sanne.
Springeren får lige lov til at "rense for katte" en dags tid. Så laver vi lidt mere stille have igen, når vi har bundvandet planterne.

Mange fuglehilsner
Iben

p.s. var det ikke bare ok at tage skuffen væk, og begrave ungerne så musvitterne ikke længere kunne se dem?

Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.051 sek.
til toppen