Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Brugerprofiler - Netfugl.dk


Aage Kabbelgaard - opdateret: 28-06-2013Generelle brugeroplysninger
Adresse: Aage Kabbelgaard
Nødebovejen
3390 Hundested
Danmark
Mobiltelefon nr.: 25137767
E-mail adresse: aage at stormsvalen dot com
Hjemmeside: www.stormsvalen.com
Fødselsår: 1955
øgenavn: Aabie Two
Initialer: AAK
Familie: Karin og 3 voksne børn.
Beskæftigelse: Ejer af stormsvalen.com
Kikkert: Swarovski 10x50 EL & Zeiss V 8x42
Teleskop: Swarovski ATS 80 HD 25x50 zoom
Kamera: Nul
Mobiltelefon: Ja
Bil: Ja
Drømmefuglen(e): Kejserpingvin
Hvem er jeg? Jeg husker tydeligt den art, der for alvor forårsagede at fuglene bed sig fast, gik i mit blod så at sige: en flok vindrosler på Vestvolden i 1970. Jeg blev medlem af DOF i 1975. Min første fugletur til udlandet gik til Sverige i 1971, hvor arter som svaleklire, grønspætte og natugle var højdepunkter. Min rejselyst efter fugle har siden da bragt mig vidt omkring i verden. I det hjemlige er årene primært tilbragt med fugletrækket i Hundested og Rørvig.

Motto: Al magt til pingvinerne.


Tro: Biosme - som jeg gerne vil uddybe lidt her...

Jorden, set fra rummet via satellit, som vi kender den fra det enogtyvende århundrede med umådelige isdannelser i nord og syd, de kendte konturer af kontinenterne, omgivet af blå flader større end enorme, med mulighed for at zoome ned på vældige flokke af græssende gnuer i Afrika, eller på kæmpesværme af kridhvide sommerfugle over dampende regnskov… er alt sammen forsvundet, som om et kæmpevæsen med brede penselstrøg har malet gråt og brunt over det hele. Trækfuglestationer er ikke længere eksisterende, da fugletræk hører fortiden til. Pingviner og albatrosser kan kun opleves udstoppede: Det er alt sammen kendsgerninger i en bioist’s værste mareridt.

Bioisme er troen på, at alle skaberværkets utallige og dybt forskelligartede livsformer naturligvis skal bevares, og at én art, mennesket, har fået særligt stærke kort på hånden som fantasi, hukommelse, forudseenhed, humor, betagelse, samvittighed, medfølelse etc. fordi vi skal anvende disse fortrin til at bevare og beundrer, og ikke udnytte eller udrydde.
Hvilken skræk og rædsel ville det ikke være, hvis det en dag lykkedes os at udrydde alle andre levende skabninger, så vi kun havde os selv at kikke på. Gys.
Tænk, hvis der ikke længere fandtes evolutionære highlights som paradisfugle og kolibrier, aparte udseende floddelfiner, dimensions udvidende hvaler, sygdomskurerende planter, smukke glædes skabende blomster, imponerende pansrede biller, forunderlige fisk, pingviner, næsehorn og elefanter, ikke mindst dyret over alle dyr: tigeren, eller isbjørne for bare at nævne nogle få.

Og så har bioismen et herligt simpelt regelsæt, som blot består af 2 bud:

-Du skal gøre dit bedste for at bevare klodens biodiversitet.

-Du skal gøre dit bedste for at opleve så stor biodiversitet som muligt.

Hvad kan vi gøre?
Rejs for alt hvad du har tilovers af penge og sikrer dig at de kommer i hænderne på mennesker, som er kloge nok til at se den uudtømmelige kilde til egne livsfornødenheder, der er i at beskytte arterne i sit bagland, hvorved tilrejsende mennesker får mulighed for at opleve dem og naturligvis gerne betaler for det.
Transporten er ikke umiddelbart forenelig med reducering af CO2, men her kan bioisten kompenserer, yde aflad, ved at stræbe mod kun at anvende et minimum af fossile brændstoffer i det daglige, undlade unødvendigt strømforbrug, ved at begrænse forbruget af materiel, især plastic og kemikalier, klistre et NEJ TAK til reklamer på postkassen, ved at genbruge etc. etc. Læs Kom ind i Klimakampen af Thomas Vinge fra forlaget Koustrup & Co.

Nogle mennesker vil uden tvivl og umiddelbart med god grund netop påpege, at transporten rundt i verden for at opleve biodiversitet i sig selv er selvmodsigende, men sikkert er det, at hvis alle vi der har resurserne til det, ikke rejser ud, vil der ikke være mange livsformer tilbage…lige om hjørnet.

Jeg har set 3820 arter fugle + hørt 64.
Af verdens 233 (IOC) fuglefamilier har jeg set repræsentanter fra de 209.

Jeg har set 291 arter pattedyr.
Af verdens 127 pattedyrfamilier har jeg set
repræsentanter fra de 69.

Desuden har jeg nydt synet af mange krybdyr, sommerfugle, biller etc, dog uden at kende arternes navn.


Artslister
DK List Ranking
DK arter (se ranking, se kort): 332(back-up) ædel arter (se ranking): -
Seneste DK kryds (se kronologisk oversigt): Stylteløber, Hovvig 18-05-2014
DK blockers (se de 45 blockers): Stor Sorthovedet Måge (49), Bleg Gulbug (84). Nummeret i parentes angiver antallet af birdere som har krydset arten.
10 største DK huller (mest krydsede arter man ikke har set): Brilleand (492), Høgesanger (489), Slangeørn (470), Topskarv (462), Amerikansk Pibeand (452), Sort Ibis (450), Kohejre (426), Blåvinget And (412), Prærieløber (403), Nonnestenpikker (382). Nummeret i parentes angiver antallet af birdere som har krydset arten.
"Ulovlige" DK kryds: (Manglende informationer om dato eller sted for observationen): Stellersand.
I alt opfylder 1 kryds ikke reglerne for afkrydsning af DK arter.
Uautoriseret DK kryds: (Den angivne dato for observationen er ikke godkendt af SU): Amerikansk Skarveand(2007-05-11),
I alt opfylder 1 kryds ikke reglerne for afkrydsning af DK arter.
VP/Falske VP/Lifer Ranking
VP arter (se ranking, se kort): 550 (back-up) Falske VP arter (se ranking): 768
10 største VP huller (mest krydsede arter man ikke har set): Bjergløvsanger (754), Amerikansk Pibeand (706), Mandarinand (697), Brilleand (690), Sortvinget Braksvale (671), Blåvinget And (664), Hvidhovedet Skarveand (643), Sibirisk Hjejle (624), Amerikansk Hjejle (617), Ørkenløber (600)
VP blockers (se de 125 blockers): Mørk Sanghøg (19). Nummeret i parentes angiver antallet af birdere som har krydset arten.
Lifer (verdens) arter (se ranking): 3884


Billeder i galleriet?
Antal billeder: 1 Seneste oploadede: 12-08-2011
Hits totalt: 1452 Max hits: 1452til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 1.362 sek.
til toppen