Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Hvid Vipstjert - (Motacilla alba) - White Wagtail
Fugleart (IOC): Hvid Vipstjert (Motacilla alba) White Wagtail ssp. baicalensis - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: First record for Kyrgyzstan - White Wagtail ssp. baicalensis female
Lokalitet: Bishkek - fishponds, Kirgisien
Dato: 14. april 2011
Billede info: Medio april myldrer det med gennemtrækkende vipstjerter i det nordlige Kirgisistan. Især i vådområderne er der gang i sagerne, og på travle morgener er der snesevis af fugle og et konstant flow af nytilkommende og fugle der drager på farten igen. Så der er hele tiden spændende ting at overvære.

Nu har jeg haft tid til at begynde gennemgangen af forårets vipstjerter, og viste billede af en Hvid Vipstjert female ssp baicalensis, er første sag i akterne. Og tilmed et førstegangsfund af racen i Kirgisistan.

Selvfølgelig er det ikke første gang en baicalensis er trukket igennem området, men på et tidspunkt skal det dokumenteres at også mindre almindelige racer er forekommende.

Baicalensis er som navnet antyder ikke naturligt udbredt i Kirgisistan, men en tand længere mod nordøst i det centrale Sibirien og nordlige Mongoliet.

Blandt de mange Hvid Vipstjerter der ses i april er Østlig Hvid Vipstjert 'dukhunensis' (i almindelighed ikke anerkendt som selvstændig race) langt mere almindelig end baicalensis.

Ellers er det selvfølgelig mestendels den smukke 'personata' Maskevipstjert som er den hyppigst forekommende og almindeligste ynglefugl i Kirgisistan.

Den lyse/hvide strube og øvre bryst er diagnostisk for 'baicalensis' tillige med de brede hvide kanter på store og mediære vingedæk.

Den svage kontrast mellem den øvre ryg og sorte nakke viser, at det er en hun.

Selv om hybrider af Hvide Vipstjerter ikke er hyppige, skal man alligevel have in mente at de kan forekomme, især mellem baicalensis x alba ('dukhunensis') og alba x personata.

First documented record of ssp 'baicalensis' White Wagtail (female) in Kyrgyzstan.

White throat and uppermost breast and broad whie edges to median and greater coverts are typical for this taxon.

We now and then encounter confusing intergrades between alba ("dukhunensis") x baicalensis and alba x personata, but not as confusing as the Citrine/Yellow Wagtails.
Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 19. december 2011
Hits: Billedet har været vist 1112 gange.
DK List Ranking: Set af 1193 ud af totalt 1447 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.056 sek.
til toppen