Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart (IOC): Steppebusklærke (Calendulauda africanoides) Fawn-colored Lark ssp. macdonaldi - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Southeast of Mega, Etiopien
Dato: 6. december 2010
Billede opsætning: Canon 7D + 400/5,6
Fotograf: Thomas Varto Nielsen, Danmark
Uploadet den: 17. november 2011
Hits: Billedet har været vist 1324 gange.Kommentarer:

Bent Bøggild Pedersen skriver onsdag 28. december 2011 kl. 13.32
Ssp. intercedens


Bent Bøggild Pedersen skriver onsdag 28. december 2011 kl. 16.05
Efter Netfugl har Foxy Lark 2 racer (ssp. alopex og ssp. intercedens) og det var i valget mellem disse 2 racer, at jeg ovenfor skrev "Ssp. intercedens". Og jeg kan nu se, at Netfugl har tilføjet dette racenavn til ovennævnte foto.

Ved nærlæsning af Redman, Stevenson & Fanshawe (2009) Birds og the Horn of Africa er fuglen imidlertid, af geografiske grunde, en ssp. macdonaldi (en race af Foxy Lark). Denne race er imidlertid i Netfugl (p.t.) fejlagtigt opført som en race af Fawn-colored Lark Calendulauda africanoides. Så indtil Netfugl får rettet denne fejl, kan fotoet ikke (som Foxy Lark) tilføjes det rigtige racenavn (macdonaldi). Surt


Rasmus Strack skriver onsdag 28. december 2011 kl. 19.53
Har netop rettet fra Foxy lark til Fawn-colored Lark ssp. macdonaldi, hvilken art formen så tilhører må tiden vise.

Mvh Rasmus


Bent Bøggild Pedersen skriver onsdag 28. december 2011 kl. 23.10
Kære Rasmus

Jeg er lidt bange, at der er noget du ikke har forstået; hvem andre end lige præcis NETFUGL har henført ssp. macdonaldi til arten Calendulauda africanoides.

Fuglen er fotograferet i Etiopien; iflg. Redman, Stevenson & Fanshawe (2009) og også Sinclair & Ryan (2010) findes Fawn-colored Lark IKKE i Etiopien.

Så jeg synes ærligt talt, at forrige løsning (som var din, eller i det mindste Netfugls) med Foxy Lark under art, og ssp. macdonaldi under titel/info, var bedre.

Mvh
Bent


Rasmus Strack skriver torsdag 29. december 2011 kl. 09.51
Hej Bent,

ja jeg er frygteligt bange for at der er meget jeg ikke forstår, jeg har nok bare ammehjerne eller noget.

Nå men, jeg opdaterer fugle efter en liste som ligger på netfugl, det er ikke noget med at jeg vælger at denne race skal hører til denne art, og ærligt talt tror jeg heller ikke at der er andre fra Netfugl der selv vælger det. Som jeg er indformeret er den liste vi arbejder ud fra en IOC selv har udsendt.
IOC kommer med løbende opdateringer til listen, og de er godt klar over at der er fejl/mangler i den. Når der kommer disse opdateringer er det en fordel at en fugl har fået det rette racenavn for så skulle den efter hensigten selv rette artsnavnet.

Så Jeg mener bestemt at det er den bedste løsning nu, for ellers kunne denne fugl og andre i samme bås blive overset ved en af den næste opdateringer.

Med venlig hilsen

Rasmus StrackNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.094 sek.
til toppen