Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Rørdrum - (Botaurus stellaris) - Eurasian Bittern
Fugleart (IOC): Rørdrum (Botaurus stellaris) Eurasian Bittern - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: foto fra min nye bog - Nordjyske Naturvidundere
Lokalitet: Kogleaksskjulet, Vejlerne, Danmark
Dato: 30. maj 2008
Billede opsætning: canon 40D + 400 mm
Fotograf: Søren Skov, Danmark
Uploadet den: 18. juni 2009
Hits: Billedet har været vist 4191 gange.
DK List Ranking: Set af 1013 ud af totalt 1459 personer!Kommentarer:

Helge Sørensen skriver torsdag 18. juni 2009 kl. 22.24
Hej Søren, tillykke med din nye bog - ser frem til at læse den! Hvis dette foto er standarden for billederne i din bog, så er der vist noget at glæde sig til.

mvh. Helge


Søren Skov skriver fredag 19. juni 2009 kl. 12.23
Hej Helge


Tak for de rosende ord. Det luner - især når rosen kommer fra en af landets fineste fuglefotografer.
Bogen er netop kommet ud hos de nordjyske boghandlere, hvor den er blevet godt modtaget, og jeg håber, at den også snart vil være til salg i Naturbutikken.


De bedste hilsner
Søren


Bent Thøgersen skriver fredag 19. juni 2009 kl. 13.24
Hej Søren,
Tillykke med din nye bog om den nordjyske natur - glæder mig til at se den. Boghandleren i Hirtshals havde ikke hørt om din udgivelse, men han er
nu meget interesseret, da den omhandler naturen i lokalområderne.
Medens jeg venter på bogen, er det så muligt at læse en anmeldelse af den et eller andet sted?
mvh Bent


Hans Henrik Larsen skriver fredag 19. juni 2009 kl. 13.49
Hej Bent.
Der står en hel del om bogen i denne artikel.
http://www.nordjyskeugeaviser.dk/VisArtikle/tabid/53/Default.aspx?AID=60093513

Venlig hilsen. Hans Henrik


Tim Hesselballe Hansen skriver fredag 19. juni 2009 kl. 20.23
Et resume (en Rørdrum flyver mod venstre):

Ros

Tak for ros + reklame

Tillykke

Reklame

Tims indlæg.Tim Hesselballe Hansen skriver fredag 19. juni 2009 kl. 21.05
Hov, jeg glemte jo helt at fortælle, at det er netop derfor, at Netfugl er blevet en død side for rygklappende naturinteresserede.
KMO søger efter ligesindede i en parallel lom-id-fotokomentarserie. Problemet er netop, at de, han leder efter, leder efter en Netfugl old school.
En forening (som f.eks. DOF eller Lumby-Søhus Idrætsforening) er i sig selv ekskluderende. Hvis alle på kloden var medlem, var der ingen grund til at have en forening.
Det er det samme med Netfugl. Man søger ligesindede, og selv gider jeg ikke udveksle synspunkter med alle, der ejer en kikkert.
"Vi skal alle være her" er i den grad en plus-sætning, men sandheden er, at denne syge ide munder ud i KMOs virtuelle ensomhed.
Netfugl-folkene bør overveje at dele siden i to helt forskellige netfugls. Den ene hvor man kun diskuterer ID (og højst trækteorier) og resten billeder og hvad deraf følger, hvilket jo er en del.Hilsen THH
aka 10^9

som kaldes "M


Søren Skov skriver fredag 19. juni 2009 kl. 21.30
Kære Tim

Jeg kan forstå, at du ikke vil udveksle synkspunkter med alle, der ejer en kikkert. Det er fair nok. Sådan er vi så forskellige, og du er naturligvis i din gode ret til mene, hvad du gør.
Men omvendt må du også respektere, at vi er nogle, der har en mere bred tilgang til vores fugle- og naturinteresse.
Jeg synes at det er spændende at se fuglefotos af arter, der er svære at bestemme.
Men jeg nyder nok mest at se flotte fugle- og naturfotos, der er flot komponeret og er en æstetisk nydelse. Det giver mig en god oplevelse, og når jeg ser på fugle og natur er det først og fremmest for at samle på gode oplevelser.
Jeg er naturligvis glad, når jeg selv er så heldig at få et fint skud i kassen,men jeg nyder også, når andre fotografer kan vise et godt billede frem her på netfugl.

De bedste hilsner
Søren

PS: Jeg har lige været i Island i en uge, så jeg har faktisk godt med fotos af islommer i forskellige dragter. Jeg var også på Island i december, og fik også her nogle glimrende lom-fotos til evt. id-debat, som jeg kan sende ind til netfugl, hvis der er interesse for det, men jeg har desværre ikke været opmærksom på, at KMO har eftersøgt lom-fotos.


Klaus Malling Olsen skriver fredag 19. juni 2009 kl. 21.58
Nu ved jeg ikke, hvilken virtuel ensomhed, THH refererer til - andet end lysten til at tage del i bestemmelsesdiskussioner p.t. synes at ligge på et ret lille sted fra de, der betragter sig som etablerede. Det er synd - men signalerer at de, der tidligere tog del i diskussioner, ikke længere har lyst til at give deres besyv med. Det minder lidt om de 60´er relaterede musikskribenter, der sidst i 1970´erne omtalte Roskilde-festivallen med: "ja, det er meget sjovt - men nu har vi ligesom prøvet dét nogle gange". Underforstået: RF kan nedlægges. Det var snart 30 år siden, dette udsagn kunne læses i musikmagasien MM, og festivallen overlever jo fortsat.
Det ville være ganske tiltalende, hvis f.eks. SU-medlemmer delte ud af den viden, der har resulteret i medlemsskab, men det bliver inderst inde folks egen sag.

At dele Netfugl op er vel det, man søger ved atter at åbne Forum´met. Så har man jo dels en afdeling, hvor synspunkter kan udveksles og debatteres, samtidig med at en masse fotos kan uploades.

Netfugl er inderst inde, hvad brugerne gør det til. Jeg ser heldigvis, at nye begynder at give deres besyv med rent bestemmelsesmæssigt - som Silas fra Færøerne, og Rune Søe Neergaard. Fremtidens folk er allerede i sigte.

Måske skulle indlæg, der f.eks. søger at afklare bestemmelsesproblemer, i højere grad skrives tosproget - Netfugl er faktisk ret højt skattet og læst i udlandet, hvilket f.eks. de mange fotos fra udenlandske fotografer vidner om.


Morten Heegaard skriver fredag 19. juni 2009 kl. 23.21
Det der slog mig aller mest var, at folk starter med at ønske tillykke med den nye flotte bog - hvorefter de afslører at de ikke har set den! Var der nogen der sagde rygklappere??

Go' obs fra Feehaar


Johnny Madsen skriver lørdag 20. juni 2009 kl. 00.57
Jeg er nu også træt af alt det rygklapperi. Det er lidt trættende at læse kommentarer, som flot billede osv.. Dette gælder selvfølgelig ikke for mine egne billeder, men undtagelser skal der også være plads til.
Det er også lidt trættende at læse kommentarer som: Den har da fået med hele paletten i fotoshop!!!!!!! Bedre held næste gang. Eller at fejlciterer folk og derefter at kalde dem rygklappere.

Det er i det hele taget ret trættende at have med andre folk at gøre. Faktisk burde man kun tale med en lille skare, der er ligeså kloge som en selv. Så kan man sidde og kloge sig sammen og se ned på den uvidende skarre. En gang imellem kan man så dunke dem oven hovedet med deres uvidenhed for ligesom at få styrket selvtilliden eller sit ego. For det med at dele ud af sin viden kan kun ske i små portioner, hvis nogensinde, så hellere tage den med i graven.

Det er også meget trættende, at mange folk ikke tør udtale sig om bestemmelse af fugle, selvom de har en god viden indenfor området. Når man udtaler sig, er der jo en mulighed for bestemme noget forkert. Og hvis man bestemmer noget forkert, bliver man eftertrykkeligt nedgjort, så den risiko er ikke værd at tage. Nu er der heldigvis et fåtal, der er ret ligeglade med denne nedgørelse - bare der var flere der turde. Det kunne måske skabe nogle interessante debatter. Det rareste ville selvfølgelig være, hvis denne nedgørelse ophørte – men det er vist det samme som at ønske sig fred i hele verdenen.

Det er også meget trættende at skrive dette, så god nat med jer.

Håber på en venlig og trættende debat.
Johnny

Ps.: Fejlbestemmelser giver ofte gode debatter.
Pps. Og til dig Søren - ingen undskyldning for at skrive under dit billede, det giver kun mere reklame.


Søren Skov skriver lørdag 20. juni 2009 kl. 06.21
Kære Bent

Der er en omtale af bogen i dagens udgave af Nordjyske Stiftstidende.

De bedste hilsner
Søren Skov


Helge Sørensen skriver lørdag 20. juni 2009 kl. 07.54
Ja det er jo åbenbart mig som er den store rygklapper – hermed min allermest ydmyge undskyldning til Netfugls læsere, for at jeg har taget af jeres dyrebare tid!

Men jeg synes ærlig talt at det er en begivenhed, når en fra ”vores” kreds har præsteret noget så konstruktivt som en bog – jeg mindes andre bøger som der også er blevet reklameret for her på siden før de udkom! Og nej jeg har ikke læst den endnu, men jeg glæder mig faktisk til det!

Der burde måske komme en banner-reklame for bogen helt automatisk her på siden… Folk har jo ellers travlt nok med at promovere sig selv når de har set dette eller hint hit, nået 400 krydser, taget et lækket foto etc.

THH – det er sjældent man hører fra dig på siden – men du har åbenbart fået den store tænkehat på, med dit jantelovs-indlæg. Du har selv anbefalet i en tidligere tråd – citat:

” Hvis du ikke interesserer dig for emnet, der diskuteres, eller du ikke bryder dig om tonen:

- så skal du hhv. lukke røven og lukke røven. Ikke alle sider på Internettet er skrevet til dig.”

THH – da du åbenbart ikke interesserer dig for fotos, foto-ros eller nye naturbøger, så synes jeg du skulle lukke r…

Tilgengæld kommer du med nogle konstruktive synspunkter, omkring manglende engagement i ID-diskussioner. En ny tråd med dit forslag havde måske været nærliggende!

Tankevækkende i øvrigt at du selv sjældent bidrager når man spørger til ID via et billede. Er du så god, at du er bange for at blamere dig ? Det er altid de samme få personer der er villige til at øse af deres viden.

Til MH – eller bedre kendt som den farveblinde kunstkritiker, hvorfor er det at du aldrig engagerer dig med et positivt og konstruktivt indlæg ? Altid er det du skriver surt og nedladende, - det må være lidt trist at være dig!”

Mvh. Helge


Johnny Madsen skriver lørdag 20. juni 2009 kl. 08.51
En lidt konstruktiv kommentar:
Til folk der ønsker at bestemme ID på fugle: Billederne oploades under ”tvivl om bestemmelsen”. Der laves et direkte link til denne kategori på forsiden.
Det samme kunne gøres med emnet gættefugle.
Mvh
Johnny


Rasmus Strack skriver lørdag 20. juni 2009 kl. 11.33
Med Johnnys forslag er netfugl gået helt fra at være et ID-site til at være et foto-site. Netfugl blev i tidernes morgen startet som et site for ID, men når man ikke plejer barnet dør det.

Jeg gider ikke skrive om ID på netfugl mere, da dette ikke længere er en prioritet for netfugl.
Der blev i 2006 forslået en mindre opdeling af kommentarer i denne tråd;
http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=3&thread_id=7178

Den 7 juni 2006 kl.0.27 skrev Jens Søgaard Hansen

"Hej Rasmus,

Jeg har desværre alt for lidt tid til at få lavet de nye tiltag på Netfugl, der ligger og venter. Og dette er afgjort et af dem!

Vi takker for dit tilbud, som vi meget gerne tager i mod :-) Hvornår jeg lige får lavet rettelserne af systemet såvel med hensyn til den egentlige opdeling, som det der skal til for at du kan gennemgå alle kommentarer vides ikke? Men jeg vil gøre alt for at det bliver før de næste 2000 billeder ;-)

/Jens"

Mit spørgsmål er nu til Netfugl, hvornår gør i noget ved det?

Mvh RSJon Lehmberg skriver lørdag 20. juni 2009 kl. 13.13
Hej Rasmus ,

Som det tydeligt fremgår af linket i dit indlæg , har debatten om billedkommentarer været taget i rigelige mængder tidligere! At ID elementet på Netfugl siden hen er afgået ved døden (eller døende) , synes jeg måske nok er en overdrivelse ; det sker da stadig forholdsvis ofte , at fotos sætter ID relaterede debatter i gang , og KMO’s kommentarer til egne billeder er jo altid fine. Jeg er dog enig med dig i , at det ville være dejligt med endnu mere fra denne skuffe , og jeg synes at dit oprindelige forslag om en kategorisering af billedkommentarer er virkeligt godt! Som det ses , er Netfugl tilsyneladende også positivt indstillet overfor ideen , så lad os håbe , at der bliver tid til at få virkeliggjort den inden for en overskuelig fremtid.
Netfugl kan dog kun opstille rammerne for debatten her på hjemmesiden , hvorpå det må være op til brugerne at udfylde disse på den bedste måde. Med udmeldingen om at du ”...ikke gider skrive om ID på Netfugl mere...” , yder du vel en slags aktiv dødshjælp til den del af hjemmesiden , som du (og mange andre) sætter mest pris på? Måske ville det være en bedre ide , hvis du gik i den modsatte retning , og øgede antallet af ID relaterede indlæg i stedet? De plejer jo at være temmelig indsigtsfulde , og det kunne måske betyde at andre gode kræfter også fandt det umagen værd at deltage mere konstruktivt?

Mvh.
Jon

PS. Jeg synes i øvrigt også , at Klaus’s ide om at visse indlæg kunne gøres tosprogede er en overvejelse værd – det sker jo allerede engang imellem. Som han så rigtigt skriver , er der efterhånden en del udenlandske fuglekiggere , som benytter hjemmesiden , og det kunne da være fedt at få dem draget med ind i debatten... - ikke mindst når det drejer sig om fugle uden for VP. Igen synes jeg dog , at det i høj grad er et initiativ , som brugerne – frem for administratorerne – af Netfugl , har et ansvar for at arbejde videre med.


Lars Borremark skriver lørdag 20. juni 2009 kl. 20.07
Sikken et kanonbillede af rørdrummen - et rigtig godt skud!

Nå, men hvis jeg ikke gider at se på flotte billeder her på Netfugl, så kan jeg jo muntre mig med tråden om Mosebold, hvor jeg kan læse om snittede løg, øldrikning, insider-snak, seksuelle præstationer, barnefødsel og karaktergivning mm. - lidt stereotypt, men ok, da der jo her på Netfugl er plads til lidt af hvert, hvilket vel skyldes, at smag og behag er forskellig.

Endnu engang vil jeg sige tak til alle de fotografer, der fremviser deres mesterskud her på Netfugl. Håber I bliver ved med det :-)


Jens Gulseth Wessberg skriver søndag 21. juni 2009 kl. 07.52

Rigtig go´ pointe du har dér Lars! - selvom jeg nyder at læse referaterne fra Mosebold :-)
Ville bare ønske at de moserødder kunne hygge sig lidt mere i stedet for at rende og lave skader på hinanden.
Det er sgu da derfor der efterhånden ikke er nok mandskab til at stille to hold!! :-)(
(jo jo, jeg synes den bemærkning hører til på denne tråd, hvor vi jo kommer vidt omkring - peace, love and understanding!


Johnny Madsen skriver søndag 21. juni 2009 kl. 11.02
Hej Rasmus
Jeg må have udtrykt mig uklart, da du har misforstået mig. Intensionen med mit sidste indlæg var præcis den samme, som den du giver udtryk for i den tråd, som du henviser til (jeg har desværre ikke været opmærksom på denne tråd). Nemlig at have mulighed for at klikke sig ind på de områder der interesserer en og her vil ID-delen have en høj prioritet for mit vedkommende.
Du skriver at netfugl blev startet som et site for ID, jeg kender ikke historikken, så hvorfor er det ikke det mere? Det er vel brugerne, der for en stor del bestemmer indholdet på netfugl og kommentarerne står jo ikke ligefrem i kø ved mange ID spørgsmål.
Det kan da forhåbentlig ikke passe, at det er nogle kommentarer som ”fedt billede”, der blæser mange ID-folk af netfuglpinden.
Valgmuligheden for at klikke sig ind på sit interessere område er der desværre ikke i dag og jeg kan se i den tråd som du henviser til, at der var forhåbninger om, at den blev færdig inden udgangen af januar 2007. Det er, som alle kan se, ikke sket. Et så velbesøgt site som netfugl, må da kunne finde nogle ressourcer et eller andet sted til at få bragt orden på netop dette problem.
Mvh
Johnny


Nis Lundmark Jensen skriver søndag 21. juni 2009 kl. 12.20
Hej

Bemærk venligst at kommentarer under billeder skal relatere til billederne.

Øvrig debat bør foregå i Forum, hvor der er en række kategorier til emneopdeling. Én af disse kategorier er ”Netfugl.dk”. Ovenstående interessante og relevante diskussion kan med fordel fortsættes i en tråd under denne kategori.

Mvh
Nis Lundark Jensen
Netfugl moderator


Søren Skov skriver torsdag 30. juli 2009 kl. 18.23
Nu kan min bog, Nordjyske Naturvidundere, fås i Naturbutikken hos DOF

Man kan se en omtale af bogen her:

http://www.nordjyske.dk/friii/forside.aspx?ctrl=10&data=6%2C3298377%2C5%2C4

De bedste hilsner
Søren Skov


Søren Skov skriver onsdag 5. august 2009 kl. 18.21
Nu er min bog blevet anmeldt i Berlingske:

http://www.berlingske.dk/article/20090804/boeger/708040080/De bedste hilsner
Søren Skov


Søren Skov skriver onsdag 2. september 2009 kl. 06.00
Nu er min bog også omtalt i Natur og Miljø, der er medlemsbladet for Danmarks Naturfredningsforening, og i Dansk Vandrelaugs blad, Fritidsliv


De bedste hilsner
Søren Skov


Jan Fischer Rasmussen skriver tirsdag 2. november 2010 kl. 13.19
Hvornår kommer den på bogudsalg?Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.198 sek.
til toppen