Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Hvidhalset Fluesnapper - (Ficedula albicollis) - Collared Flycatcher
Fugleart (IOC): Hvidhalset Fluesnapper (Ficedula albicollis) Collared Flycatcher - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Hvidhalset fluesnapper han 2k
Lokalitet: Harager hegn, Danmark
Dato: 20. april 2009
Billede info: Se de tydelige brune svingfjer
Billede opsætning: Nikon D3X 200-400mm f. 4
Fotograf: Jakob Dall, Danmark
http://www.jakobdall.dk/
Uploadet den: 20. april 2009
Hits: Billedet har været vist 2129 gange.
DK List Ranking: Set af 376 ud af totalt 1450 personer!Kommentarer:

Rasmus Strack skriver tirsdag 21. april 2009 kl. 09.20
På dette foto ses, hvad der også sås i felte, at fuglen ikke er rent hvid i nakken. Fuglen har et manimal lyst gråligt bånd op i nakken, der deler den hvide halskrave.

Mvh RS


Jon Lehmberg skriver tirsdag 21. april 2009 kl. 09.35
Den grå "bro" i nakken var også noget jeg studsede over , da jeg så fuglen igår , men ifølge "Fugle i felten" (bogen ikke bladet) ses dette hos nogle 2K fugle. Andet der kunne pege på en 2K fugl er den forholdsvis lille hvide håndrodsplet , og - som allerede nævnt - de brunlige svingfjer.
En hybrid mellem hvidhalset og broget fluesnapper bør vel altid overvejes , og i den sammenhæng bekymrer det mig en smule , at overgumpen virkede grålig og ret svagt afsat i forhold til de hvidhalsede fluesnappere jeg ellers har set. Disse har haft en klarere afsat hvidlig overgump , men jeg ved ikke , om dette kan forklares med alderen?
Iøvrigt meget spøjst at årets første hvidhalsede fluesnapper i Skåne dukkede op samme dag som fuglen i Harager Hegn.

Mvh.
Jon


Peter Sunesen skriver tirsdag 21. april 2009 kl. 09.59
Der er efter min mening intet der tyder på hybrid hér. Alt passer på hvidhalset, halskrave og overgump helt normale og har mig bekendt intet at gøre med alderen på fuglen, snarere individuel variation og ditto grad af slid. En hybrid ville givetvis have været væsentligt mere brogetfluesnapper-lignende. Generelt er hybrider meget sjældne, langt sjældnere end en Hvidhalset under kraftig østenvind på dette tidspunkt hvor man normalt ser de første. I det østlige middelhavsområde ses Hvidhalset iøvrigt ofte lidt tidligere på forårstræk end Broget.

Mvh.

Peter


Rasmus Strack skriver tirsdag 21. april 2009 kl. 10.21
Skal lige gøre det helt klart at det jeg tidligere skrev ikke blev skrevet for at starte en snak om mulig hybrid, eller ej. Jeg mener ikke der er noget der tyder på hybrid på denne fugl, da yngre Hvidhalsede ofte ser udsom denne.

Mvh RS


Jon Lehmberg skriver tirsdag 21. april 2009 kl. 12.14
Hej Peter og Rasmus ,

Tak fordi at I kunne udryde min lille , men nagende , tvivl om risikoen for en hybrid her - det var dejligt!
Det var udelukkende tegningen på ryg/overgump som gjorde , at jeg tvivlede. Jeg opfattede således slet ikke dit indlæg som en indgangsvinkel til en hybrid diskussion , Rasmus.
Peter , angående halskraven synes jeg nu at det fremgår ret tydeligt i Fugle i Felten , at dette indikerer en fugl i første sommerdragt. Ingen fuglebøger er dog ufejlbarlige , så jeg skal ikke gøre mig klog på , hvem der har ret her...? Med hensyn til tidspunktet af obs'en er der vel ingen tvivl om at fundet her er forholdsvis tidligt. Jeg er dog enig i at det ikke peger i nogen bestemt retning hvad angår artsbestemmelsen - iøvrigt synes der at være et markant skred i ankomsttidspunkter for en lang række arter i disse år.

Mvh.
Jon


Palle Jensen skriver tirsdag 21. april 2009 kl. 18.39
Her vil kun dna kunne give det endelige svar, jeg tager en prøve fra det tydeligste foto til nærmere undersøgelse, det kan måske også fortælle lidt om fødested, hvis det lykkes at isolere nogle isotoper. Skulle dette mod forventning lykkes hører i nærmere...Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.049 sek.
til toppen