Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Titel / info: White Eye sp.
Lokalitet: Hanstholm Fyr, Danmark
Dato: 7. juni 2003
Fotograf: John Kyed, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 8. juni 2003
Hits: Billedet har været vist 4657 gange.Kommentarer:

Kenneth Rude Nielsen skriver søndag 8. juni 2003 kl. 11.38
Aalborg den 08.06-2003

Hej

Lidt underlig fugl men bestemt smuk. Er der nogen som kan oplyse hvor White Eyes lever? Jeg mener selv at vide det er udelukkende Asien. White Eyes arter er givet ret almindelig i fangeskab, da jeg mener, at vide der er fanget 2+ White Eyes sp. i Skagen for nogle år siden. Mener det var Rolf som fangede et par stykker. Kan det be-afkræftes?? Jeg er ligeledes blevet fortalt at nogle White Eyes arter er potentielle gæster her i VP! Er det rigtigt eller bare ønsketænkning?

På forhånd tak.

Venligst

Kenneth Rude


Tommy Frandsen skriver søndag 8. juni 2003 kl. 12.28
White-Breasted White Eye.
Er nok den art, som yngler tættes på.
Dens udbredelse er begrænset til den Arabiske halvø (Rødehavs kysten syd for Gidda. Saudi Arabien samt Yemen og Oman)
Det drejer sig, dog ikke om denne art. Da denne har to farvet næb.

Jeg mener at Dutch Birding, har haft en artikel ang, White Eyes.
Men har ikke fundet den.


Tommy Frandsen skriver søndag 8. juni 2003 kl. 12.37
Fandt dette på nettet
http://www.dutchbirding.nl/journal/1998-6-index.html

Desværre er Dutch Birdings hjemsiden, ikke tilgængelig i øjeblikket???


Jesper Brinkmann Nielsen skriver mandag 9. juni 2003 kl. 15.23
Der lever brillefugle i både Asien og Afrika. Der findes ca. 128 arter, som alle ligner hinanden. Arterne kan bedst bestemmes på øjenringen. Jeg holder selv brillefugle i voliere, og har i øjeblikket to unger af Gulstrubet brillefugl. Den brillefugl på billedet vil jeg mene er en adiatisk art. Prøv evt. at ringe til Jørgen Møller Hansen på tlf. 97547326. Han har et stort fuglebibliotek, og ved meget om brillefugle.


Kenneth Rude Nielsen skriver tirsdag 10. juni 2003 kl. 09.16
Aalborg den 10.06-2003

Hej

Netfugl har modtaget en kommentar fra Jørgen Møller Hansen som skriver

Desværre viser billedet ikke de mest typiske kendetegn, der bruges til opdeling af brillefugle ud fra udseendet. Det mest markante er fuglens lige og ret lange næb samt de nærmest sorte vinger og hale. Kropsfarven er også markant i farven. Ud fra den ret smalle øjenring kunne der være tale om en art fra Ny Guinea Zosterops fuscicapilla. Desværre vises kun en unge i Coates bog om Ny Guineas fugle.
De mørke afrikanere har stort set alle meget markant stor øjenring, og fastlandsarter i Asien viser også en grå underside med undtagelse af en enkelt race, der er rengul af palpebrosa. De har iøvrigt også normalt lysere næb.

Der er kun enkelte af brillefuglene man ved trækker, og den nordligste Z. erythropleura trækker sydpå fra Korea og det nordlige Kina til det sydlige Kina hvert år. Nogle af de australske trækker en smule alt efter vejrliget, men træk grundet årstiden er ret ukendt hos denne gruppe.

Interesserede kan have udbytte af at bruge en over 100 år gammel fortegnelse over brillefuglene kendt på den tid. Den findes i værket Das Tierreich, 15. Lieferung: Zosteropidae, udarbejdet af Otto Finsch. Der er ingen billeder i bogen men en nøje farvebeskrivelse samt mål på vinge, hale og næb samt totallængde. Endelig også udbredelsesområdet. Siden har G.F. Mees også udgivet et større værk om de indo-australske brillefugle. A systematic review of the IndoAustralian Zosteropidae, del 1 (1957), del 2 (1961, del 3 (1971).

Hvis jeg får et bedre billede, kan jeg måske hjælpe med en mere sikker identifikation. Det er iøvrigt forbavsende med de sorte vinger. Jeg var i første omgang ved at tro, at det ikke var en brillefugl!

mvh
jmh
.


ragnar smith skriver onsdag 24. december 2008 kl. 16.15
jeg mener at det er en japanese white eye (japanske brillefugl).


Michael Køie Poulsen skriver torsdag 25. december 2008 kl. 00.22
Jeg kan ikke få det til Japanese White-eye (Zosterops japonicus). Først og fremest fordi Japanese White-eye gerne har gul strube og øvre bryst skarpt grænsende til grå underside. Hanstholmfuglen ser ud til at have hele undersiden gulgrøn. Japanese White-eye opfatter jeg også som med større Berthel Haarder øje og smallere velafgrænset øjenring. Desuden ser Hanstholmfuglen ud til at være for mørk over næbbet.
Jeg kan ikke komme på hvad det kan være. Kombinationen af hvid brille, gulgrøn, bug, ingen sort eller gult i hovedet og mørkt næb passer ikke på noget jeg kan komme på. Hvem har et bud?


ragnar smith skriver torsdag 25. december 2008 kl. 10.35
afrikansk brillefuglNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.086 sek.
til toppen