Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Dværggås - (Anser erythropus) - Lesser White-fronted Goose
Fugleart (IOC): Dværggås (Anser erythropus) Lesser White-fronted Goose - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Lund Fjord, Vejlerne, Danmark
Dato: 30. maj 2006
Fotograf: John Kyed, Danmark
Uploadet den: 1. juni 2006
Hits: Billedet har været vist 2838 gange.
DK List Ranking: Set af 579 ud af totalt 1458 personer!Kommentarer:

Kim Frost skriver torsdag 1. juni 2006 kl. 11.47
Ja, den var drømmelækker: Markant gul øjenring, kort og stejlt, "Hubba-Bubba"-farvet næb, lang, "fed" blis, der var tydeligt oval på forissen, når den gjorde front imod mig, bramgås-rundt hoved, mørk ryg, svag bånding kun til forreste af bugen, lang svingfjersprojektion og - det bedste af det hele! - ingen ring på futterne.
Tak til Henrik Haaning, som også gav os den flotte amerikanske hjejle!

Hilsen

Kim Frost


Søren Skov skriver torsdag 1. juni 2006 kl. 20.55
Der er ingen grund til at gå op i om der er ring på dværggæssene, vi ser herhjemme eller ej. Uanset om de har ring på eller ikke, stammer alle de fugle vi i dag ser i Dk utvivlsomt fra det svenske udsætningsprojekt. De udsatte svenske dværggås har ynglet i svensk Lapland siden sidst i 1980érne, så mange af de svenske dværgæs er i dag efterkommere af udsatte fugle og har derfor ikke ring. Alle de udsatte svenske dværggæs og deres efterkommere trækker mod sydvest - mod Holland- og ses derfor i DK. Den sidste lille rest af vilde dværggæs i Norden omfatter færre end 50 fugle, der yngler i den østlige del af Finmarken i Norge - ca. lige så langt mod øst som Istanbul. Herfra trækker de mod sydøst. Muligheden for at en ægte vild dværggås bliver set herhjemme er derfor forsvindende lille.

Mange hilsner Søren SkovNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.174 sek.
til toppen