Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Ørkensanger giver dødt løb mellem Danmarks to toplistere!

Artiklen er tilføjet af JSH søndag 20. maj 2012 kl. 12.51. Læst 3153 gange
Af Sebastian Klein
Ørkensanger giver dødt løb mellem Danmarks to toplistere!

Kl. 0518 den 20. maj 2012 bliver Anders Wiig Nielsen opmærksom på en lille fugl i krattet nedenfor obs-klitten (populært kaldet Verdens ende) på Grenen i Skagen. Fuglen er tilsyneladende lige kommet ind fra havet og virker våd og afkræftet. Anders har en fornemmelse af, hvad det er han kigger på og får hurtigt alarmeret de øvrige birdere på stedet. Snart efter står det klart, at der er tale om Danmarks blot fjerde fund af Ørkensanger og det andet danske forårsfund (se de øvrige fund her) – en sand mega.

Fuglen er meget stationær og er foreløbig set af over 100 birdere. Givetvis vil totalen af twitchere runde 200 (og måske 300?) inden solnedgang, da det forventes at fuglen vil være stationær hele dagen.

Interessant er det, at fuglen kun har været (delvist) twitchable en gang tidligere i Danmark. Fuglen ved Stængehus i november 1994 blev succesfuldt twitchet af en del østdanskere, mens jyderne ikke tidligere har haft mulighed for at twitche denne centralasiatiske ørkenspecialitet.

Dette betyder også en forskydning i den eksklusive top af dansk twitching. Jørgen Munck Pedersen fra Kongens Lyngby var før det aktuelle fund en art foran Rolf Christensen i Skagen. Jørgen så dog Stængehus-fuglen i 1994, hvilket gav Rolf mulighed for udligne ”Munkens” føring. Skæbnen magede det således, at Rolf stod blot få meter fra Anders Wiig Nielsen, da fuglen blev opdaget, hvilket betyder at stillingen mellem Jørgen Munck Pedersen og Rolf Christensen nu er helt lige!

Denne indædte konkurrence mellem Danmarks to toplistere kompliceres yderligere af det faktum, at Jørgen for ganske nyligt krydsede den Orientbraksvale, som sås ved Vest Stadil Fjord den 26. maj 2010. Jørgen så angiveligt Braksvalen efter, at der var almindelig koncensus om, at fuglen var forsvundet, hvilket har afstedkommet en lidt bitter stemning i twitchertoppen. Der er ingen tvivl om, at Jørgen længe har været presset af at have Rolf tæt i hælene på sig. Jørgen har været nr. 1 på Danmarksartslisten i 30 år, men har i de sidste 10-15 år været kraftigt presset af den meget aktive Rolf Christensen, som birder op mod 300 dage om året i Skagen – Danmarks bedste lokalitet for sjældne fugle.

Det er derfor denne skribents ydmyge forventning, at Rolf meget snart vælter Jørgen fra tronen og overtager titlen som nr. 1 på DK-listen.

Fortsat god kamp!

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.038 sek.
til toppen