Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Middelhavsmåge i Skudehavnen

Artiklen er tilføjet af KRN søndag 7. oktober 2001 kl. 17.42. Læst 1270 gange
Af Andreas Bruun Kristensen
Middelhavsmåge i Skudehavnen

Lørdag 6. oktober 2001 var Troels Eske Ortvad en tur ude på Stubben i Københavns Nordhavn. Stubben er området med koordinaterne J1 i Kraks Kort på side 138, hvis nogen skulle være i tvivl. Første stop var i fiskerihavnen, hvor TEO efter flere års forgæves eftersøgning endelig fandt en Middelhavsmåge (Larus argentatus michahellis). Fuglen - en 1k - lå og svømmede rundt i havnen og kunne beskues på få meters afstand. Han sendte hurtigt den spændende iagttagelse ud på Irania Birdcall Sjælland

LOR Soelvmaage ssp. michahellis 1 1. vdr. R 1145- Skudehavnen, KBH., TEO

Overtegnede reagerede prompte på meldingen og cyklede ud til gerningsstedet, men på trods af tre kvarters eftresøgning var mågen sunket i jorden. Lige som jeg havde betalt for en shawarma på Strandboulevarden - tilbage på Østerbro - kunne TEO over mobilen meddele, at Middelhavsmågen var på plads og drønede ud til fiskerihavnen, hvor Middelhavsmågenhavde den godhed at vise sig i havnebassient sammen med en 1k Levantmåge (Larus argentatus cachinnans). Middelhavsmågen adskilte sig fra Levantmåge og Sølvmåge ved at have et meget firkantet hoved med stejl pande og lige nakke. Næbbet var sort og tykt med en lille gul spids på spidsen. Middelhavsmågen så ud som om den havde fået et par på lampen forstærket af en mørk øjeplet, som fik det til at ligne et sæbeøje. Tertialerne var Sildemåge-tegnede - sorte med en meget smal og skarpt afsat hvid kant. Det sorte halebånd var distinkt afsat som Levantmåge. Undersiden meget hvid og mørke vingeundersider. Efter 20 minutter var det tilbage til Strandboulevarden og shavarmaen, og netop som jeg havde sunket den sidste bid, var TEO i røret igen .... (fortsættes i Mongolsk Piber på Stubben).

Søndag var Middehavsmågen og Levantmågen stadig på plads i Skudehavnen set af Andreas Hagerman fra klokken 10.05 og frem.

Artiklen er senest opdateret: søndag 7. oktober 2001 kl. 17.42

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen