Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Nyhedsbrev fra sjældenhedsudvalget, februar 2012

Artiklen er tilføjet af JSH søndag 26. februar 2012 kl. 21.00. Læst 3028 gange
Af Jens Søgaard Hansen
DOF’s Sjældenhedsudvalg afholdte weekenden 4.-5. februar sit årlige vintermøde på Blåvand Fuglestation.


Genbehandlingen af ældre sager

Sjældenhedsudvalget har nu mere eller mindre afsluttet genbehandling af de mest sjældne arter (truffet 1-3 gange) på den danske liste og andre udvalgte sjældne arter. En tilhørende rapport omhandlende dette arbejde og dets konklusioner er under udarbejdelse.


Behandlede SU-sager på mødet

På følgende hjemmeside ses status på de seneste behandlede sager m.fl. fra SU-mødet:

http://www.netfugl.dk/su-opload/sager.php.

Af disse kan bl.a. nævnes godkendelse af en NY ART for landet i form af en 1K Rødøjet Vireo der sås 19.-27. oktober 2011 på Mandø (SJ). Andre bemærkelsesværdige fund er bl.a. 2 rastende Brilleænder 19.-20. november 2011 ved Grenen, Skagen (NJ).


Ændring af Danmarks fugleartsliste

Som nævnt i ovenstående er Rødøjet Vireo tilføjet den danske fugleartsliste. Derudover opfattes Sibirisk Bynkefugl nu af BOU som en selvstændig art og regnes således ikke mere som race af Sortstrubet Bynkefugl. Da SU følger BOU i taksonomiske spørgsmål, og Sibirisk Bynkefugl er truffet i Danmark, tilføjes denne således også den danske fugleartsliste.

I forbindelse med genbehandlingen af sjældne arter er følgende tre arter ikke længere godkendt som værende truffet i Danmark. Det gælder Sodfarvet Terne (tidligere fund er nu godkendt som ubestemt Sodfarvet Terne/Brilleterne), Rødhalset Natravn og Tamarisksanger. De udgår dermed af den danske fugleartsliste.


SU listen

Forekomstmønstret på flertallet af arter ændrer sig løbende, og SU tager således ofte en række arter op til diskussion for at vurdere, om de fortsat skal være på SU-listen, eller om nye arter skal tilføjes.

Følgende fire SU-arter blev på mødet diskuteret: Balearskråpe, Brilleand, Lille og Stor Skrigeørn. Derudover blev status for følgende to arter, der ikke er på SU-listen for nuværende diskuteret: Grønlandsk Blisgås og Kongeederfugl.

SU har valgt ikke at ændre status på nogle af seks ovenstående arter/racer, men har fortsat fokus på forekomstmønstret for dem alle i den kommende tid.


Kategori D arter

SU vil godt gøre opmærksom på at alle fund af kategori D arter fortsat skal tilsendes til behandling. Dette gælder alle arter i kategori D med undtagelse af Snegås. Således betyder det også, at fund af Stor Flamingo fra og med 2012 skal forelægges SU.


Invasion af Spurveugle

I forbindelse med den igangværende invasion af Spurveugle blev det allerede i efteråret besluttet, at SU ikke ønsker observationer af Spurveugler fra Sjælland i perioden 1. oktober 2011 til 1. maj 2012 tilsendt SU.

Alle andre fund fra de øvrige landsdele eller uden for ovennævnte periode skal fortsat forelægges SU.


Diverse

Næste fællesmøde i SU forventes at finde sted 11.-12. august 2012 på Blåvand Fuglestation.

Artiklen er senest opdateret: mandag 27. februar 2012 kl. 11.13

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.052 sek.
til toppen