Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Tårnenes dag – 2011

Artiklen er tilføjet af JSH søndag 19. juni 2011 kl. 21.16. Læst 2715 gange
Af Lars Holm Hansen
Tårnenes dag – 2011

Søndag d. 21. august

DOF-Vestjylland indbyder her med til ”Tårnenes dag 2011”!

Vi er som de 2 foregående år tovholder for arrangementet og derfor startes nu op med relevant information omkring dagen, som vi håber på bliver bakket op af de tidligere deltagende tårne og vi håber ligeledes, at lokalafdelingerne og deres bestyrelser hjælper til med, at publicere på deres hjemmesider rundt i landet og også meget gerne, må være aktive i forhold til at få flere ”tårne” med. Der vil blive fremsendt artikel/indlæg til lokalafdelingerne. Et succeskriterie kunne være, at alle lokalafdelinger har tilmeldte tårne. Sidste år manglede kun 3.

Vi følger samme koncept, som de foregående år, hvilket vil sige at der må startes op kl. 6.00 og kl. 13.00 fløjtes der af, hvorefter resultatet snarest mulig fremsendes til os! Et ”tårn” defineres, som et fugletårn, en platform eller et udsigtspunkt.

Tårnenes dag vil også i 2011 publiceres via ”Netfugl” i nyheder og forum, som også tidligere arrangementer har været!

I Vestjylland har vi gennem årene brugt ”Tårnenes dag” til en hyggedag, hvor vi udover at tælle fuglearterne, har kontaktet lokale medier forinden og fortalt om ”projektet”, hvilket har medvirket til besøgende i tårnene og efterfølgende omtale i aviser og radio!

I DOF-Vestjyllands område har der de seneste 4 år været 3 tårne med og for at synliggøre vores konkurrence, har de deltagende ”tårne" haft en plakat ophængt hvorpå vi skriver de forskellige fuglearter på, efterhånden som de bliver set.
Udover dette, har vi cirka hver anden time ringet til hinanden, for at skærpe den interne konkurrence, disse tal bliver ligeledes skrevet på plakaten, så besøgende kan se, hvordan konkurrencen med nabotårnene forløber!

Vi håber som sagt, at der denne gang kommer tårne/udsigtspunkter med fra alle lokalafdelinger, så man kan få en intern ”kamp”, om bedste tårn i lokalafdelingens område. Caretakergrupper, fuglestationer, lokalgrupper og et enkelt af fugleværnfondens reservater deltog sidste år og det ville være rigtig fint, hvis de kommer på banen igen!

DOF-Vestjylland er behjælpelige med eventuelle spørgsmål fra deltagere og andre. Spørgsmålene kan evt. stilles på ”netfugls” forum, hvor der er lagt ”en tråd”.

Synes du, det kunne være interessant at være med, så snak allerede nu med nogle af fuglevennerne, find en god lokalitet og et tårn/udsigtspunkt og tilmeld jer!

Tilmelding sker ved at sende en mail til henrikrahr¤gmail.com (¤ erstattes med @) med følgende oplysninger: navn, adresse, e-mail, tårn/observationspost.

tråden i Netfugls forum vil tilmeldte hold blive publiceret med jævne mellemrum!


Henrik Rähr og Lars Holm Hansen, DOF-Vestjylland

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.100 sek.
til toppen