Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

DOF Bird Alarm - et tilbud til DOF’s medlemmer

Artiklen er tilføjet af JSH onsdag 4. april 2012 kl. 17.56. Læst 3612 gange
Af Jens Søgaard Hansen
DOF Bird Alarm - et tilbud til DOF’s medlemmer

DOFcall’s afløser DOF Bird Alarm er et tilbud til DOF’s medlemmer, der ved at tegne abonnement, kan modtage dugfriske meldinger om fund af såvel sjældne, som almindelige fugle, i takt med at de bliver meldt ud. DOF Bird Alarm har skiftet navn fra det tidligere lancerede DOF BMS, da systemet nu fremstår som et helt nyt og meget bedre system. DOF Bird Alarm er udviklet af det svenske firma Nordicstation AB, der leverer tilsvarende systemer til svenske Club 300 og Feltornitologerne i Norge.

DOF Bird Alarm koster kr. 330,- om året i abonnement, og man betaler beløbet direkte til Nordicstation AB. Systemet fungerer ved, at du henter applikationen ”Bird Alarm” ned på din smartphone. Dernæst køber du et årsabonnement hos Nordic Station. Beløbet dækker alle udgifter ved brug, bortset fra, at brugeren skal betale for lidt datatrafik via sit mobilabonnement. Da DOF Bird Alarm er forbeholdt DOF’s medlemmer, tjekker Nordicstation AB med DOF, at du er medlem af foreningen.

DOF Bird Alarm er udviklet specielt til de såkaldte smartphones. Det betyder, at du skal have en af følgende modeller:
  • IPhone (Apple iOS4 eller iOS5, IPhone 3GS, IPhone 4 eller IPhone 4S)

    Bird Alarm applikationen skal hentes i App Store

  • Android (du kan læse beskederne på en model 2.1, men skal helst benytte 2.2, 2.3 eller nyere).

    Bird Alarm applikationen skal hentes i Google Play (tidligere Android Market)

  • Windows Phone (WP7)

    Bird Alarm applikationen skal hentes i Marketplace
Systemet fungerer i teorien også på en tablet med de to apps til iPhone og Android, men er altså optimeret til smartphones. Det vil i øvrigt ikke længere være muligt at modtage meldinger via e-mail på din computer.

Hvordan du kommer i gang med at bruge DOF Bird Alarm

Du tilmelder dig DOF Bird Alarm ved at gå ind på www.dofbirdalarm.dk og opretter dig som bruger. Det er også her du betaler dit abonnement og vedligeholder din profil. Du har mulighed for at sætte forskellige regler op, således at du udelukkende modtager de udmeldinger du er interesseret i, hvad enten det gælder specifikke arter eller lokaliteter. På hjemmesiden finder du også et forum. Her har du mulighed for at stille spørgsmål, hvis der er noget du er usikker på, eller hvis du finder fejl ved systemet eller har problemer med at komme i gang. Det er i øvrigt vigtigt at påpege, at denne udgave af DOF Bird Alarm er en version 1 og at systemet er udviklet fra bunden af. Derfor kan der stadig forekomme fejl/mangler, hvilke vi venligst beder dig om, at bære over med. Sådanne fejl og mangler vil blive rettet i en kommende version 2.

DOF tjener ikke penge på det nye system, idet al økonomi er et anliggende mellem Nordicstation AB og det enkelte DOF medlem. Dermed får DOF muligheden for at tilbyde foreningens medlemmer en tidssvarende IT-løsning på behovet for information om både sjældne og almindelige fugles forekomst i Danmark.

Hvad sker der med DOFcall?

På et tidspunkt lukkes der ned for DOFcall, som i 10 år har hjulpet DOF’s medlemmer med at kommunikere med hinanden om fund af sjældne fugle, og al trafik lægges over på det nye system. DOFcall vil dog stadig fungere et stykke tid endnu.

Har du spørgsmål, du ikke kan få svar på via Bird Alarm’s forum, er du velkommen til at skrive en e-mail til dofbirdalarm@dof.dk. Du kan også finde en tråd vedrørende oprettelse og brug af DOF Bird Alarm på Netfugls forum, som du finder her. Her finder du ligeledes en kort guide til at komme i gang med DOF Bird Alarm.

Er du ikke medlem af DOF, og ønsker du at abonnere på DOF Bird Alarm, kan du melde dig ind i foreningen her.

NB! Hvis du opretter et abonnement af DOF Bird Alarm uden at være medlem af DOF, vil din konto blive spærret, og de kr. 330,- vil dermed være tabt, idet beløbet ikke refunderes.

Vi håber at du vil får stor glæde af DOF Bird Alarm og at systemet vil medvirke til at give dig endnu større fugleoplevelser!

Artiklen er senest opdateret: onsdag 4. april 2012 kl. 17.59

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen