Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Lammegrib ved Bøtø

Artiklen er tilføjet af MBH tirsdag 17. juni 2003 kl. 08.43. Læst 2658 gange
Lammegrib ved Bøtø

Juni er ved at udvikle sig til en måned, hvor alt kan ske og intet skal tages for givet. Seneste skud på stammen af usædvanlige iagttagelser blev gjort af Simon Vikstrøm, da han fandt en rastende 2k+ Lammegrib på engene mellem Bøtø og Gedser Landevej. Fuglen blev set ved 11-tiden om formiddagen, men først meldt ud efter kl. 12, da følgende melding tikkede ud på DOFcall:

MAN 1100 SANDS LAMMEGRIB 2K+ RST BOTO SVIK

Vel vidende at dette var endnu et fund af en af Alpernes forstyrrede Lammegribbe valgte flere alligevel at begive sig Bøtø området. Muligheden for at se en Lammegrib i den danske natur gjorde at 4 biler hurtigt samlede sig i området. En rådslagning blev holdt omkring km.15 mærket på Gedser Landevej. 1 bil kørte igen, en kørte mod nord og to mod syd. En Hvid Stork i vejkanten ved km 18,4 samlede de to af bilerne igen. Den ene bil valgte at blive – den anden forsvandt mod Gedser. Knapt var Gedserbilen forsvundet ud af syne førend den tilbageblevne bilfuld indeholdende MJB, RS og TEO genfandt fuglen hængende lavt over Bøtø skoven. Fuglen blev desværre kun set i ganske kort tid, men på trods at dette lykkedes det alle 3 biler at se fuglen. Den blev angrebet og kraftigt mobbet af nogle miniaturefugle, der ved nærmere granskning kunne identificeres som Musvåger! Ovennævnte bilfuld kunne berette at fuglen havde to blegede fjer i vingen, hvilket tydeligt indikerer at fuglen har en oprindelse i Alpernes genudsætningsprojekt. På trods af massiv eftersøgning lykkedes det ikke at genfinde fuglen (det gav dog Lærkefalk, Vagtel, Karmindompap og Rødtoppet Fuglekonge), men da fuglen ikke er set forlade området vil den nok blive genfundet i løbet af tirsdag.

De afblegede svingfjer afslører at fuglen ikke er identisk med Skagen individet. Det er dermed Danmarks tredje fund af Lammegrib og det andet i år og det andet af en fugl med afblegede fjer.

For artens status i Alperne og andre observationer i Europa henføres der til følgende tidligere artikel på Netfugl. Lammegrib over Nordjylland

For Simon Vikstrøms egen beretning, se hans
hjemmeside her.

Artiklen er senest opdateret: tirsdag 17. juni 2003 kl. 09.13

Kommentarer:

Ebbe Møller Olesen skriver tirsdag 17. juni 2003 kl. 22.27
Lammegrib'en set fra en grussidevej til Gedser Landevej lidt nord for Bøtø Nor mandag den 16. juni kl. ca. 17.20. Den startede lavt på "slaskede" vinger fra lav højde mod nord op til stor højde i den karakteristiske siluet. Også set d. 17. juni i området jf. Birdcall etc.

Ebbe M. Olesen, Natur- og Planchef ved Storstrøms Amt (DOF-medlem siden 1970)


Mads Jensen Bunch skriver fredag 20. juni 2003 kl. 16.41
Blandt os der så var heldige at se Lammegribben godt mandag eftermiddag ved 15-tiden (MJB, RS, TEO), er der nogen uenighed om, hvordan det hvide felt i vingen (de afblegede fjer) var placeret.

Er der nogen andre (evt. dig Ebbe Møller Olesen), der så de hvide fjer og har en mening, hvor og hvordan de var placeret ?

Det er ret vigtigt, da fuglene efter sigende afbleges med individuelle mønstre, og at der derfor er en mulighed for at koordinatorerne for Lammegrib-projektet ville kunne sige noget om hvilket individ, der er evt. er tale om.

Bedste hilsner

Mads Jensen Bunch

Palle Nygaard skriver mandag 30. juni 2003 kl. 23.39
Jeg har netop idag modtaget en bekræftende mail fra lederen af overvågningsprogramet om at det er/var "Franz" - en 2K fugl - som befandt sig dybt inde i den mørke Bøtøskov:

I am responsible for the national monitoring in Austria, where Franz has been
released last year. Exactly in Gastein, Salzburg (1800 m a.s.l., 47,07°N/13,18°
E). The last observation was made near Rennweg in Carinthia (1500 m a.s.l.,
47,07°N/13,5°E).
The ring colour on the fotos you´ve sent is good to see. It´s violet, and
therefor it must be Franz!

The bird was born last year 26th Feb. in Prague Zoo. It´s now in its second
calanderyear.

If you can observe the bird again: It needs extremely necessary food. If you
can provide bones (maybe fresh with rests of meat... on it) it will feed on it
immediatly! But it has to be enough, so that the bird can easily recognise it!

I´m not sure that the bird is still in the area, especially if it hasn´t found
any food!

If I get information on the bird in our area, I will inform you!

Andreas Schwarzenberger
Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.037 sek.
til toppen