Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Dårlig opførsel ved Ørkenpræstekraven

Artiklen er tilføjet af KRN mandag 31. juli 2000 kl. 17.12. Læst 2948 gange
Af ABK
Dårlig opførsel ved Ørkenpræstekraven

Klaus B. Fries opdagede tirsdag 25. juli 2000 klokken 20.00 en Ørkenpræstekrave 1 km. syd for Vidåslusen, nær Højer, Sønderjylland. Fuglen kunne kun ses fra Bræmmervejen - en sti der går mod syd lige inden for diget fra Vidåslusen. Bræmmervejen er åben mellem 10.00 om formiddagen og solnedgang. Flere kilder oplyser til Phylloscopus, at skiltet, hvor adgangsbegrænsningen er skrevet er umulig at overse ved Vidåslusen. Næste morgen stimlede 25 forventningsfulde fuglekiggere op ved lågen og ventede til klokken 10.00 for at komme ind og lede efter Ørkenpræstekraven, som de heldigvis genfandt klokken 10.51.

I følge Morten Heegaard, Rødovre og Poul Ulrik, Amager var seks personer samme morgen allerede klokken 06.00 gået ned af Bræmmervejen og genfundet Ørkenpræstekraven og altså overtrådt adgangsforbudet. ABK og flere andre kender navnene på i hvert fald fire af de seks personer. Det drejer sig om to nordsjællændere, én sydsjællænder og én nordjyde samt to der endnu ikke er identificeret.

Der er tale om helt utrolig dårlig opførsel. Ovenpå Aztekerternen på Langli var det omtrent det sidste vi fuglekiggere havde brug for, og er vand på møllen for de personer, der fortsat ønsker at hemmeligholde fund af sjældne fugle i Danmark. Disse fire personer er alle aktive fuglekiggere, og ABK kan simpelthen ikke forstå, at de begår sådan en stor fejl. Så ved vi, hvem vi skal takke næste gang et fund af en sjælden fugl bliver hemmeligholdt.

31. juli 2000, 17.12

Artiklen er senest opdateret: mandag 31. juli 2000 kl. 17.12

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.071 sek.
til toppen