Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Champions of the Flyway 2015

Artiklen er tilføjet af MBH mandag 2. februar 2015 kl. 21.25. Læst 1433 gange
Som de fleste er klar over, så vil der igen i 2015 blive arrangeret Champions of the Flyway i Eilatområdet i Israel. Men hvad er det helt nøjagtigt, at Champions of the Flyway går ud på?

Champions of the Flyway består af flere elementer. I de dage, hvor begivenheden finder sted i Eilatområdet, er hovedformålet et 24 timers Bird Race, hvor det i al sin enkelthed gælder om at se så mange fuglearter som muligt på 24 timer. Birdracet bliver set som en slags fejring, at de mange trækfugles tilstedeværelse i Israel.

I tiden op til begivenheden er hovedformålet for de deltagende hold dog lidt mere seriøst, idet det gælder om at samle så mange penge ind til fuglebeskyttelse som muligt.

Champions of the Flyway er organiseret af The Society for the Protection of Nature in Israel, som er den israelske BirdLife partner.

Begivenheden er derudover en del af BirdLife Internationals ”Migratory Birds & Flyways Programme”.

BirdLife’s Migratory Birds & Flyways program har som formål at forbedre trækfuglenes forhold. Cirka 2.000 arter, eller omkring 20 % af alle verdens fuglearter, er trækfugle og udfører dermed et træk mellem deres ynglepladser og de steder, hvor de overvintrer. Ifølge BirdLife er 40 % af disse 2.000 arter i tilbagegang, og hele 10 % af disse 2.000 arter anses i dag for at være globalt truede.

En af de trækkorridorer, som BirdLife arbejder med, er korridoren mellem Europa og Afrika. En trækkorridor, der forbinder de europæiske og delvist de asiatiske ynglepladser med overvintringspladserne i Nordafrika.

Israel ligger midt i denne korridor, og derfor har ”Champions of the Flyway” også BirdLife Internationals bevågenhed.

Formålet med Champions of the Flyway er at samle så mange penge ind som muligt til sikring af trækfuglenes muligheder for at komme sikkert fra ynglepladserne og frem til overvintringspladserne samt retur.


Steppeørn og Steppevåger – karakterarter i Eilat i marts. Foto: Jim Lawrence


Hvor der i 2014 blev donoret 30.000 dollars til Batumi Raptor Count, så er det i 2015 bestemt, at pengene skal gå til BirdLife Cyprus og deres bestræbelser på at sikre trækfuglene, når de passerer Cypern. Estimater siger, at op mod 2.500.000 fugle hvert år må lade livet eller berøves deres frihed, hvorfor der ikke er tvivl om, at bidrag til projektet i høj grad vil være kærkomment.

På DOFs hjemmeside Pandion findes der en fyldig artikel af sidste års Champions of the Flyway konkurrence. Artiklen kan læses via dette link: http://pandion.dof.dk/artikel/champions-flyway-bird-race-i-israel

Det er også udarbejdet en 8 minutters video fra sidste års event. Videoen ses på det link: https://www.youtube.com/watch?v=jIrHupa19RY

I lighed med sidste år, så er der mulighed for at hjælpe de tilmeldte hold med at samle penge ind til formålet. De hold, der på nuværende tidspunkt er tilmeldt konkurrencen ses på dette link: http://www.champions-of-the-flyway.com/2015-teams/

Og så det ses, så igen i år hold fra mange lande. Hvis man vil hjælpe et af holdene med at indsamle penge, så kan man gøre det, ved at klikke på JUSTGIVING ikonet og derfra vil man komme ind til det enkelte holds donationsside.

Klik på dette ikon på de enkelte holds side, hvis du vil støtte projektet


Sidste år blev der via 402 donationer indsamlet ca. 60.000 dollar. Et beløb som arrangørerne naturligvis håber overgås i 2015. For fremtidens israelsrejsende så kan det være en fordel at hjælpe med at støtte op om arrangementet. Israelerne har nøje styr på, hvem der har donoret og skal man alligevel til Israel en eller anden dag, så kan en donation være en billig form for goodwill som kan komme retur, når man får brug for hjælp af de lokale ornitologer.


Andre links:
Champions of the Flyway
Eilat Bird Festival
Hula Valley Bird Festival
The Society for the Protection of Nature in Israel
Visit Israel
BirdLife Internationals Migratory Birds & Flyways Programme
Bird Conservation Georgia
BirdLife Cyprus
Den officielle Champions of the Flyway video


Deltagerne i Champions of the Flyway 2014. Foto: Yuval Dax

Artiklen er senest opdateret: mandag 7. september 2015 kl. 10.48

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen