Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Operation Overshooter 2019: Lørdag - søndag den 1-2. juni

Artiklen er tilføjet af JSH onsdag 1. maj 2019 kl. 10.33. Læst 1928 gange
Af Johanne Aagaard
Operation Overshooter er tilbage på Lolland, Falster og Møn.

Igen i år vil basen for operationen være Gedser Fuglestation og der vil være mulighed for at overnatte i stationens sovesal, således at man er i første parket til ringmærkernes arbejde samt Gedser Oddes førsteklasses træk og returtræk. Træffet har tidligere produceret biæder, pirol, hortulan, markpiber og mange andre sjældne forekomster. I år har vi rykket Operation Overshooter til månedsskiftet maj/juni, som ofte har produceret mere spektakulære arter. Hvem husker ikke ”The Gedser Double!" – bleg gulbug og klippeværling fra månedsskiftet maj-juni i 2003.


The Gedser Double © Michael Mosebo JensenFredag aften kl. 20.00 vil der være hygge og et kort introoplæg til området. Det afholdes på Gedser Fuglestation. Fuglestationen findes øst for Gedser og umiddelbart efter Fyret på Fyrvej. Deltagerne bedes parkere ved den offentlige parkering ved klinten, der ligger for enden af Fyrvej (se kort herunder).

Efter nogle tidlige timer i felten vil der både lørdag og søndag være fælles morgenmad for de tilmeldte kl 8.00. Dette foregår ved fuglestationen. Tidspunktet kan dog flyttes og vil blive meldt ud på appen "Zello". Lørdag aften vil der være mulighed for at mødes med andre deltagere i det store møderum på Gedser Fuglestation. Arrangementet slutter kl. 16.00 søndag.

Deltagere skal selv sørge for indkvartering. Prisen for overnatning på fuglestationen er 150 kr. pr. overnatning for DOF-medlemmer og for DOFs ungdomsmedlemmer er prisen kun 75 kr. Ikke-medlemmer kan i følge med medlemmer overnatte for 300 kr.

Du kan kontakte Gedser Fuglestation ved henvendelse til Hans Lind på tlf. 6167 1843 eller pr. mail til gfu@gedserfuglestation.dk.

Østmøn og Saksfjed-området er to andre hitzoner. Ved Fugleværnsfondens område ved Saksfjed kan man overnatte billigt på naturcentret Lyttesholm. Se mere på www.lyttesholm.dk.

Vi bruger kanalen Birding Feltud på Zello. Guidning via Zello kan være en stor hjælp når Biæderen eller den Rødryggede Svale skal findes.

Deltagelse i træffet er gratis. Bedste fugl fundet af en deltager præmieres, hvis man er tilmeldt og medlem af DOF.

På facebookgruppen ”Feltud” og på Netfugl kan der læses om Feltuds arrangementer, og om spontane aktiviteter som fælleslusk og guidning ift. stationære hits under selve arrangementerne.

Du kan tilmelde dig Operation Overshooter på: ”feltudarrangerer@dof.dk” eller til Johanne Aagaard på sms eller telefonisk på 25 85 48 62.

Vi ses i felten!

Feltud


Kommer denne trækkende på Operation Overshooter? © Lars GrønArtiklen er senest opdateret: onsdag 1. maj 2019 kl. 13.38

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.054 sek.
til toppen