Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Her ligger Stubben!

Artiklen er tilføjet af ABK onsdag 12. december 2001 kl. 15.33. Læst 935 gange
Af Andreas Bruun Kristensen
I efteråret 2001 er der dukket en for mange fuglekiggere helt ukendt lokalitet op på tapetet eller rettere på Irania Birdcall. Stedet er Stubben i Københavns Nordhavn, eller side 138 i Kraks kort over København.

Klik her for håndtegnet kort over Stubben.

Efteråret 2001 har kastet mange spændende observationer af sig på Stubben. Højdepunktet var en iagttagelse af, hvis den godkendes, blot Danmarks tredje Mongolske Piber, som rastede på lokaliteten 6. oktober. En anden voldsom iagttgelse var Sjællands første efterårsiagttagelse af en Flodsanger 21. september. Dertil kommer observationer af Markpiber, Rødstrubet Piber, Vandrefalk, Stor Tornskade og flere Enkeltbekkasiner. I fiskerihavnen yderst på Stubben har man gennem september til november kunne se et par Kaspiske Måger og Middelhavsmåger.

Billeder af disse måger finder du i galleriet.

I december har op til to Hvidsiskener fast rastet på lokaliteten (den ene mest langs Færgehavnsvej i en flok med ca. 60 Store Gråsiskener og tre Små Gråsiskener). Disse Hvidsiskener er de mest populære på Sjælland siden fuglene, som rastede på Kalvebod Brygge i januar 1996 og mange har fået en ny art.

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.039 sek.
til toppen