Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Bartramsklire i Sverige

Artiklen er tilføjet af ABK mandag 19. november 2001 kl. 22.53. Læst 1102 gange
Af Andreas Bruun Kristensen
På den svenske mailingliste Brevduvan, er der i dag lagt et link ud til fire fotos af en - i mine øjne - klar Bartramsklire, som sås søndag 18. november 2001 ved Kråks skjutfält i Västergötland, som er lenet lige øst for Bohuslän på den svenske vestkyst.

Billeder af fuglen finder du ved at klikke her.

Fuglen sås og fotograferedes af far og søn. De opdagede fuglen, da den kom flyvende og landede på en mark. De havde ingen anelse om, hvilken art det drejede sig om, og først i løbet af mandagen, da flere fuglekiggere fik set på billederne, stod det klart, at det med meget stor sandsynlighed drejede sig om Sveriges første Bartramsklire

På billederne ses en vadefugl med proportionalt kort næb og lille hoved i forhold til kroppen og stort afstikkende øje. På billedet nederst til venstre kan man se en karakter, der i mine øjne kun kan passe på Bartramsklire, nemlig den lange mørke hale, som stikker langt ud bag vingerne.

Hvis fundet godkendes, vil det blot være tredje fund af denne nordamerikanske art i Skandinavien.

Første fund i Skandinavien var en 1k hun, som blev skudt 3. november 1920 ved Tim, Vestjylland. Andet fund drejer sig om en fugl, som blev fotograferet ultimo oktober 1994 ved Elverum, Hedmark, Norge. Denne fugl blev dog ikke set af fuglekiggere (!), da den først blev (efter)bestemt på baggrund af fotos under overskriften ryle eller spove trykt i en lokalavis, samme dag som den sidst sås på lokaliteten - 9. november. Kraftigt snefald senere samme dag fik øjensynligt fuglen til at trække videre. Senere kom det frem, at fuglen havde været på lokaliteten siden ca. 21. oktober. Mon ikke de norske fuglekiggere har siddet med dårlig smag i munden resten af november efter have misset sådan en **MEGA**?

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.112 sek.
til toppen