Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Operation NYTÅRSKUR 1. januar 2014

Artiklen er tilføjet af JSH fredag 6. december 2013 kl. 15.16. Læst 5468 gange
Af Morten Kofoed-Hansen
1. januar forbindes af mange med tømmermænd og oprydning, men i år bliver det anderledes. Feltornitologisk Udvalg har nemlig valgt at genoplive den stolte tradition omkring "birdrace", på en dag der i forvejen er en mærkedag for mange danske årsarts-entusiaster. Hvor mange arter kan man egentlig se på årets første dag?

Ikke alene kan du komme godt fra start i årsartsdysten, men du deltager også i kampen om en flot præmie fra Naturbutikken: En batteridrevet varmevest til en værdi af 1900 kr, der kan justeres og generere temperaturer på helt op til 50 grader. Se, det er en præmie, man gerne vil have fingrene i, hvis man er vant til at kigge på fugle i vintermånederne.

Se nærmere her

Reglerne er simple. Konkurrencen begynder, så snart rådhusklokkerne har bimlet Nytårsaften... skønt vi næppe forventer mange i felten før solopgang. Du stiller op som enkeltperson og skal inden kl 21 samme dag have indtastet alle arter, du har set i dagens løb på Netfugls årsartsliste. Det kræver, at du er oprettet som Netfugl-bruger. Du skal desuden være DOFmedlem for at kunne vinde præmier. Kl.22 kan vi udråbe en vinder her på netfugl.

Som en ekstra joker udlover FELTUD et gavekort på op til 1000 kr, hvis en deltager opdager en god SU-art på selve dagen. Det vil kun blive aktuelt for fund af fugle, der er set mindre end 10 gange herhjemme. Almindeligere SUarter vil blive præmieret efter deres sjældenhed, og deres "værdi" er alene FELTUDS afgørelse.

Gå allerede nu i træningslejr og find ud af hvor skovhornuglerne sidder, hvor der er gode chance for en jernspurv eller en huldue, hvornår kutterne kommer til havnene med en god portion måger osv.


Eller hvorfor ikke sådane en her – en sortstrubet jernspurv, her fotograferet ved Ottenby af Jan Eske Schmidt. To er set i Sverige i år og senest også een i en have i Norge...


Som altid maner vi til ærlighed og forsigtighed i en konkurrence som denne, hvor konkurrence-genet hurtigt kan komme til at overskygge selvkritikken.

Rigtig god fornøjelse.

Mvh FELTUD

Afkrydsning af årsarter kan sker via ens profil eller direkte link her:

http://www.netfugl.dk/user.php?ranking_id=54&id=ranking

Ranking kan ses her:
http://www.netfugl.dk/ranking.php?ranking_id=54&id=various&mode=ranking

Kommentarer:

Lars Tom-Petersen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 13.13
Hej Morten og FELTUD.

Jeres udmærkede initiativ er nok druknet i juletravlhed og usikkerhed om netfugls fremtid.
Jeg vil dog gerne melde mig klar. Plejer alligevel at henlægge nytårskuren til min "baghave", hvor jeg som regel kan lave 60-70 arter på dagen, og jeg udvider gerne ruten.
Men der er vel lige nu usikkerhed om, hvor resultatet af dagens resultat skal meldes?

Bedste hilsner
Lars


Morten Kofoed-Hansen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 16.36
Hej Lars.
Det lyder som en spændende matrikel.

Resultatet indtastes som nævnt på Netfugls årsartsliste. Her vil man kunne se alles score i løbet af aftenen. Der kommer en afrunding/opsummering på netfugl under denne tråd.

Man skal således ikke tilmelde sig på forhånd, blot indtaste sine observationer på årsartslisten.

Held og lykke.

med venlig hilsen
Morten


Allan Haagensen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 17.32
Hej.

Jeg vil bare gerne sige, at det er et skide irriterende initiativ, fordi jeg førhen skorede mange årsarter på årets første dag. Nu er det ikke tilfældet længere efter dette initiativ er kommet de seneste år. Da jeg ikke er mobil, samt er indenlands på cykel/gåben, er det umuligt at få de vilde årsartstal, som der tastes ind på netfugl/DOFbasen. Så I skulle skamme jer ;-)

Glædelig Jul og Godt Nytår
Allan

p.s. Mit indlæg er ironisk med et snert af misundelse.


Lars Tom-Petersen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 18.53
Hej igen.

Tak for svar.
Min overvejelse gik nu mest på, om der overhovedet er udsigt til, at der bliver oprettet en årsartsliste 2014 på netfugl - jvf. nedlæggelsesplanerne.

Hilsen Lars


Tau Rasmussen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 19.06
Fuck listerne, kør nu bare los L.Tom.


Morten Kofoed-Hansen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 21.25
Det er naturligvis afklaret med netfugl.

mvh Morten


Lars Tom-Petersen skriver fredag 13. december 2013 kl. 09.56
Tak, Morten.
Jeg havde nok opfattet nedlukningen af netfugl som mere definitiv. Men ved en genlæsning af tre-kløverets udmelding kan jeg jo godt se, at det ikke er alt, der forsvinder pr. 1.1.
Og helt ærligt, Tau, så er listerne absolut ikke det jeg kommer til at savne mest, når netfugl lukker. Dem kan jeg fint leve uden. Men her er faktisk en anledning, hvor de skal bruges til noget.
Bedste hilsner Lars


Michael Westerbjerg Andersen skriver fredag 13. december 2013 kl. 13.50
Starter nedlukningen kan ikke misfortolkes. De lukker lortet, og jeg er træt af at prøve at tolke anderledes. Ikke et pip hører man og rent til grin er man dermed. Tillykke med jeres Mellemflagspætte...hvor ellers høre om det hvis man ikke var på Facebook, for hverken club300 (som ikke er opdateret siden 6.december) eller snart hedengangne Netfugl er med på beatet.


Bo Thyge Johansen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 09.46
Jeg kunne godt ønske et krystalklart og bindende svar på, om netfugls artslister bevares i HELE 2014.
Der er nu på denne tråd svaret på, at det vil være muligt at afkrydse arter den 1 januar.
Ja men det er da fint og ligefrem en FORBEDRING i forhold til tidligere år, hvor der er gået adskillige dage eller op til en uge ind i det nye år, hvor netfugls redaktion har haft tømmermænd eller af andre grunde ikke har års opdateret års afkrydsningslisterne.
Det er et feedt initiativ med nytårskur Morten - tak for det! - min bekymring går på om årsarts-konkurrencen kan fortsætte på netfugl. Det kan jo bliver rigtig svært hvis netfugl nedlukker også denne del i løbet af 2014?
Der er givet vis en del ornitter, også fra DOF centralt, der synes det er lidt pjattet med års konkurrencen (og dermed ikke vil bevare netfugl alene for at tilgodese disse konkurrence mennesker), men dem om det og den holdning,vi er hvert år ca 160 der er med i årsartskonkurrencen, og alle har nok et ret veludviklet konkurrence gen, og det er stadig ikke kun en sport at se på fugle, konkurrencen kommer kun ind som en supplerende del af en i øvrigt fantastisk hobby, aktivitet og super spændende interesse som en del af ægte engagement for fugle og natur. Sådan oplever jeg da de fleste årsartsjægere.
Så dermed er der oparbejdet et behov for at konkurrencen kan fortsætte fremover - også i regi af netfugl.
Selvfølgelig kan der findes andre fora for denne konkurrence, hvis netfugl helt nedlukker i løbet af 2014.
Nå det blev en lidt længere udredning.
Men kan vi være helt sikre på, at årslisterne kan opdateres hele 2014, og ikke stopper på et tidspunkt i løbet af 2014, for så er det jo nærmest omsomst at opdatere sin årsliste.


Michael Westerbjerg Andersen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 10.22
Og i samme åndedrag. Jeg synes Netfugls Galleri skal fortsætte uanset. Hvis Netfugls fotografer er intetesseret kan vi sammen oprette et site hvor Netfugls galleri kan flyttes. Ifald kunne man fortsætte indsamlingen og beholde muligheden for at kommentere. Det kunne endda blive endnu bedre end nuværende. Navnet kan domæneregistreres til f.eks www.netfuglgalleri.dk

Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.046 sek.
til toppen