Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Korttået Lærke på Stubben - en populær fugl!

Artiklen er tilføjet af JSH onsdag 4. juni 2003 kl. 22.30. Læst 1781 gange
Af Jens Søgaard Hansen
Ordsproget der begynder som følger "Når man taler om solen..." ville nok passe godt i dette tilfælde. Læs således nedenstående finderberetning af Jan Graakjær Thomsen og Georg Hoffmann som fandt årets første Korttået Lærke på Stubben i dag, onsdag 4. juni.

I går aftes ringer Georg til undertegnede (Jan) og spørger om vi skal køre en tur ud på stubben i dag formiddag - det kunne jo være!! Jeg siger, ja tak for tilbuddet, og undlader ikke lige at prøve at lave en joke med Dennis Jurgensen ved at sende ham en SMS der lyder nogenlunde sådan her "Georg og jeg kører ud på Stubben i morgen og nakker en Korttået Lærke". Dennis svarer så "Ja, men find nu en stationær!", hvorefter jeg bare svarer "ok".

Nå, men Georg og jeg ankommer så til stubben ved ca. 10 tiden og kl. 1015 jager vi to fugle op. Det er begge lærker, men den ene er bare noget mindre end den anden, vi udbryder i kor ”Korttået lærke”!. Vi ser den meget fint med skulderpletter, ingen hvid vingebagkant, korte afrundede vinger og den bruger flittigt stemmen, så vi bliver enige om at melde den ud på DOFcall. Således nåede mindst 40-50 birdere at få gælde af den i løbet af dagen.

Jeg regner med at skulle ud at birde i morgen også, og sidder og funderer på hvilken art jeg skal joke med Dennis om i aften.

Mange Hilsener Jan Graakjær Thomsen og Georg Hoffmann.


Hermed får den københavnske toplokalitet, Stubben, endnu engang bevist sit store potentiale! Korttået Lærke var ny art for Stubben og er det andet SU hit som er blevet massivt twitchet af masserne i løbet af de sidste to år. Sidste år stod en Rosenstær for skud.

Desværre var lærken ikke helt så samarbejdsvillig som man kunne ønske, da den på trods af intens eftersøgning dagen igennem ikke blev set med sikkerhed efter kl. 13.00. Et punktum for endnu en god dag på Stubben blev sat af Lars Borremark, der kl. 19.41 kunne tilføje nok en ny art for Stubben i form af en overflyvende Biæder (kun hørt).

Dagens Korttået Lærke var det ca. 37 fund i Danmark, men er på trods af dette relativt høje antal stadig en art, mange har stående højt på listen over de arter de ønsker at få, at se i Danmark. Således fik flere personer med 350+ Danmarks arter nyt kryds i dag!

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.045 sek.
til toppen