Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Netfugl genopstår

Artiklen er tilføjet af MBH fredag 30. august 2019 kl. 14.00. Læst 3344 gange
Af DOF BirdLife Denmark
Efter at have ligget i dvale i en årrække, er der nu atter udsigt til, at Netfugl kan genopstå.

Netfugls bagmænd, DOFs hovedbestyrelse og DOFs feltudvalg har fundet sammen om at opdatere Netfugl teknisk, genoplive sitet, og skabe Netfugl 2.0, som et centralt netforum for feltornitologi i Danmark. I takt med udviklingen af DOFbasen vil brugernes indtastninger generere artsliste for alle, der ønsker det, og disse lister vil kunne vises på Netfugl 2.0.

Lanceringen af Netfugl 2.0 forudsætter, at der findes midler til en teknisk opdatering, der løfter sitet ud af sin tornerosesøvn. Galleriet er fortsat af høj kvalitet og rummer ikke bare alle Danmarks fugle, men mere end halvdelen af verdens fuglearter. Det er håbet at brugerne fortsat vil bidrage til dette galleri og være med til at udvikle indholdet.

Dertil kommer, at der vil ske en gradvis integration mellem DOFbasen og Netfugls danske artslister. DOFbasen er under stadig udvikling og den nyeste udgave, der er på trapperne, kan automatisk generere danske artslister på baggrund af kvalitetssikrede indtastninger af observationer i DOFbasen. På sigt vil også VP-artslisterne på Netfugl 2.0 blive forbedret, så det bliver lettere at registrere og vedligeholde disse lister.

Der er ved at blive udarbejdet en projektplan for finansiering og rækkefølgen af dette arbejde. Efterhånden vil alle funktioner fra det gamle Netfugl blive opdateret, herunder også en artikeldatabase, der omfatter feltornitologiske artikler fra bl.a. Pandion, der tænkes udfaset.

Da Netfugl 2.0 reelt skal programmeres fra bunden af, og sitet i højere grad skal integrere data fra DOFbasen, er det et dyrt og ressourcekrævende projekt. Belært af erfaringerne med forsinkelser fra Android og IOS versionerne af DOFbase-app’en, ønsker arbejdsgruppen bag projektet ikke at sætte en dato på, hvornår de første dele af det nye Netfugl 2.0 vil være klar. Men ambitionen er at kunne gå i luften i 2020.

Det er med glæde, at DOF giver sig i kast med udviklingsopgaven, udtaler Egon Østergaard, formand for DOF, der ser frem til at kunne tilbyde det nye digitale mødested til landets feltornitologer. Næstformand for Feltornitologisk Udvalg, Anders Wiig noterer sig med tilfredshed, at man er kommet i mål med sagen, der i mange år har ligget FELTUD på sinde. Morten Bentzon Hansen og Jens Søgaard Hansen, som er ”bagmændene” bag Netfugl, glæder sig over det tekniske løft af Netfugl og koordineringen af de to hjemmesider.

Har man spørgsmål til projektet vil man kunne henvende sig til hovedbestyrelsesmedlem Lene Smith, lene@lsmith.dk eller til FELTUD ved Anders Wiig, feltud@dof.dk).

Mange venlige hilsener fra
Anders Wiig Nielsen, Feltornitologisk Udvalg
Jens Søgård Hansen og Morten Bentzon Hansen, Netfugl
Mark Desholm, chef for Naturafdelingen, DOF BirdLife

Artiklen er senest opdateret: tirsdag 8. oktober 2019 kl. 11.45

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen