Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Felttræf 2019 - Program

Artiklen er tilføjet af MBH tirsdag 8. oktober 2019 kl. 11.23. Læst 1347 gange
Af Feltud
Felttræffet bliver i 2019 afholdt i Vadehavsområdet fra lørdag d. 12. oktober ved solopgang til fredag d. 18. oktober kl. 15, Basen for foredrag og aftenhygge vil være Blåvand Fuglestation.

Feltornitologisk Udvalg (Feltud) er stolte over, igen i år at kunne præsentere et program med fokus på samvær og spændende fugle i felten om dagen samt inspirerende foredrag, noget om netfugl samt en quizaften.

Der er 3 ture i år, en ny slags birdrace samt en bioblitz hvor birdere kan få nye arter til sine lister, med svampe, planter, insekter osv. Hold derfor godt øje med Feltud’s facebookside og lyt med i Zello-gruppen ”Birding Feltud”, hvor vi udmelder alle vigtige meddelelser. Zello er en gratis walkie app til smartphones, der kan findes på ”Play” og ”App-store”.

Har du spørgsmål til arrangementet kan de stilles på facebooksiden (”FELTUD”).

Læs mere om regler, anden info, træfområdet, tilmelding mm. efter programmet.

LØRDAG d. 12. oktober
Kl. 20.00
Præsentation af træffet og området v. Henrik Böhmer
Gættefugle-guiz v. Lars Grøn
Mødested: Blåvand Fuglestation

SØNDAG d. 13. oktober
Kl. 08.00
Morgenmad i felten på Blåvandshuk v. David Manstrup og Andreas Winding Mønsted.
Mødested: Den høje bunker, lige syd for pælerækken på Danmarks vestligste punkt.

MANDAG d. 14. oktober
Kl. 14.00-17.00
Bioblitz ved TDC-Masterne på Horns Bjerge. Vi prøver noget nyt og kigger ikke kun efter fugle, men efter alt. En 3 timers bioblitz hvor vi registrer alt hvad vi finder. Kom og få en masse nye arter og se på planter, svampe, insekter, mosser og andet guf. Morten Kofoed er med til at artsbestemme. Har du en ekspertviden på naturen, så kom endelig og/eller hvis du synes det er sjovt med bioblitz, så skal du også komme. v. Martin LiebermannKl. 20.00
Anton Liebermann fortæller om fuglelivet 2019. Ringmærkning i Canada og Mongoliet, samt fuglerejser efter fede arter i Israel, Gambia og Brasilien.
Mødested: Blåvand Fuglestation

TIRSDAG d. 15. oktober
Kl. 08.00
Tur efter vejret. Dagens Pop-op tur. Vi kalder den ”dagens ret”. Turens mål offentliggøres dagen før på FeltUD’s facebookside og på Zello. Turledere: Lars Grøn og Andreas W Mønsted
Mødested: Blåvand Fuglestation

ONSDAG d. 16. oktober
Kl. 12.00
En ny slags Birdrace ala ”1 døgn, 2 hold, 3 arter” v. Henrik Bøhmer. Se regler i beskrivelsen for felttræffet.
Mødested: Blåvand Fuglestation.

ONSDAG d. 16. oktober
Kl. 19.30
Feltbestemmelse af rødrygget, brun tornskade, turkestan- och isabellatornskade
Forestil dig du står med en sen tornskade. Hvordan er det nu lige med kendetegnene på de østlige arter?
Onsdag aften byder felttræffet på foredrag om tornskade-komplekset ved Magnus Ullman, en af Sveriges mangeårige feltbisser, der tillige er kendt som rejseguide og for sine mange bøger, senest udbredelseskortene i "Handbook of Western Palearctic Birds" fra 2018.
Foredraget holdes på fuglestationen/Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81 i Blåvand.
Arrangementet holdes i skolestuen, hvor der er begrænset plads, så kom i god tid.

TORSDAG d. 17. oktober
Kl. 08.00
Fællestur til Skallingen-ende v. Anders Wiig Nielsen, Martin Liebermann og Johanne Aagaard.
Mødested: Vogterhuset for enden af Skallingenvej.Kl. 20.00
Update på tavlen i Blåvand Fuglestation.
Netfugl versus DOF - hvad sker der v. Morten Bentzon Hansen
SU, lister, splits og lumps v. Andreas Bruun Kristensen

FREDAG d. 18. oktober
Kl. 19.00
Fællesspisning på Cafe Pia, Blåvandvej 31.
Tilmelding allerede nu til Henrik Böhmer på tlf. 22 30 22 44.


LIDT OM BLÅVAND OG BLÅVAND FUGLESTATION
Blåvands Huk er Danmarks vestligste punkt, og af samme årsag én af Danmarks absolut mest spændende fuglelokaliteter. Fugle fra alle verdenshjørner kan havne her, da de ofte vender om efter en tur ud over Nordsøen og slår sig ned, så snart de får landkending.

Blåvand fuglestation er næstyderste bygning på Blåvands Huk. Det er sidste hus på venstre hånd, når du kører mod vest af Fyrvej. Foredragene foregår i Naturskolen ved fuglestationen, som du finder ved at gå ind i indre gård og tage anden dør i bygningen til højre. Der er ikke adgang til haven, da der foretages ringmærkning.FELTTRÆF-OMRÅDET
Felttræf-området udgøres af vadehavsregionen fra landegrænsen mod syd til Henne og Filsø i nord, mod øst afgrænset af hovedvej 11. Mellem hovedvej 11 og Henne går grænsen langs vej 465 mod Henne mod nord, og mod SV her fra vej 181 til A11 ved Varde. Vadehavsøerne Fanø, Rømø og Mandø er naturligvis med. Kun fugle fundet i dette område tæller med i konkurrencerne.

På det Google-baserede felttræfkort kan du se tips til gode fuglelokaliteter, fund af sjældne fugle i felttræfområdet og afgrænsningen af felttræfområdet, lige som du har mulighed for at dele dine egne lokalitetstip med alle os andre.

Listen af mulige SU-arter er uudtømmelig og listen over sete arter i oktober i felttræfområdet er allerede lang og indeholder alt fra Østlige Kravetrappe til Tornhalesejler. Listen for områderne ses herunder og spørgsmålet er blot, hvilke arter Felttræf 2019 føjer til nedenstående liste:
Ribe
Sønderjylland

KONKURRENCER
Til finderen af træffets sjældneste fugl udlover FelUD som noget nyt ikke et gavekort, men de to bind af Handbook of Western Palearctic Birds af Hadoram Shirihai og Lars Svensson. Dog kan du kun deltage i dysten om præmierne, hvis du er DOF-medlem. Tilmeld dig Felttræf 2019!

Træffets næstbedste fugl præmieres med et gavekort på 500 kr. til Naturbutikken. Til træffets ”publikumsfugl” vil der også være en præmie, dog af mindre værdi.

Hvilke fund, der udløser præmier afgøres af FeltUD.

BIRDRACE ALA 1 DØGN, 2 HOLD, 3 DYR
Som noget nyt arrangerer vi i år et birdrace, der er inspireret af den populære serie ”1 døgn, 2 hold, 3 dyr”. I hold af 2-5 deltagere skal man forsøge at finde (fugle)arter, der meldes ud undervejs. Arterne skal fotodokumenteres og foto lægges ud på FeltUD’s facebookside (alternativt kan billede fremsendes til Henrik Böhmer, hvis ingen af holdets deltagere bruger Facebook). Det er også på FeltUD’s facebookside target-arterne og vinderne annonceres. Tilmelding til birdracet sker ved at møde op ved Blåvand Fuglestation onsdag d. 16. oktober kl. 12.00, hvor regler mv. Ligeledes vil blive gennemgået. Der vil være en præmie til vinderne

HOLDKONKURRENCEN
I holdkonkurrencen handler det om at finde så mange sjældne fugle som muligt i ugens løb. De mest almindelige point-arter (f.eks. lapværling) udløser et point, mens en ny art for landet vil udløse 20 point. Et hold kan bestå af 2-5 personer, dog har DOF UNG dispensation til at være et hold. For arter, der udløser mere end 4 point gælder det, at mere end halvdelen af holdet skal have set fuglen, være enig i bestemmelsen og fuglen skal meldes ud.

Regelsættet findes nederst i invitationen.

Tilmelding sker til Henrik Böhmer på tlf. 22 30 22 44. Skriv en SMS med holddeltagere og holdnavn til Henrik og I er med i konkurrencen. Først fra et hold er registreret, tæller dets fund. Der vil naturligvis være en flot præmie til det vindende hold, så tøv ikke med at tilmelde jer.

POINT I HOLDKONKURRENCEN FT 2019
Pointsystemet i holdkonkurrencen er udarbejdet med det formål, at der bliver fundet så mange sjældne fugle på træffet, som muligt.

Arternes værdi er fastlagt på baggrund af deres optræden på tidligere træf og strækker sig fra 1 point for regelmæssige fugle til 20 point for ny art for landet. Enkelte ”dyre arter”, der kan optræde talrigt udløser kun point én gang per hold.

Ajourføring med points skal udføres af holdet selv. Kun fugle, der opdages af en holddeltager udløser point for holdet. Alle arter, der udløser 4 point eller mere skal ses af over halvdelen af deltagerne på et hold eller fotodokumenteres.

Holdets liste over pointgivende arter og samlede pointsum skal sendes til Henrik Böhmer på tlf. 22 30 22 44 senest fredag kl. 15. Vinderlisten vil blive gennemgået af en uafhængig jury, hvis medlemmer ikke kan deltage i holdkonkurrencen.

BEMÆRK AT:
Kun rastende fugle er pointgivende, med mindre overtrækkende fugle ses af mindst 2 observatører eller fotodokumenteres. SU-arter og andre arter, der giver mindst 12 point, skal ses af mindst 5 observatører eller fotodokumenteres. For at arten kan give point skal det sandsynliggøres, at fuglen vil kunne godkendes af SU på et senere tidspunkt.

Alle arter, der udløser 4 point eller mere skal rapporteres på Birdalarm, Birdcall eller Zello.

Islom 5 (også for multiforekomst) – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PR HOLD
Hvidnæbbet lom 8
Nordisk Lappedykker 1 (også for multiforekomst)
Lille stormsvale 5 – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PER HOLD
Silkehejre 8 (også for multiforekomst)
Dværggås 5 (også for multiforekomst)
Sortbuget knortegås 4
Rødhalset gås 7 (også for multiforekomst)
Rødhovedet and 10 (også for multiforekomst)
Kongeederfugl 12 (også for multiforekomst)
Amerikansk skarveand 12 (også for multiforekomst)
Amerikansk Krikand 8
Steppehøg 8
Jagtfalk 12
Stribet ryle 10 (også for multiforekomst)
Tredækker 8
Odinshane 8 (også for multiforekomst)
Thorshane 5 (også for multiforekomst) – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PR HOLD
Sibirisk hjejle 10
Amerikansk hjejle 15
Lunde 5 (også for multiforekomst) – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PR HOLD
Sabinemåge 6 (også for multiforekomst) – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PR HOLD
Gråmåge 5
Hvidvinget måge 8
Hvidvinget terne 10
Hærfugl 10
Lille flagspætte 8
Toplærke 10 point (kun uden for Hirtshals)
Markpiber 10
Storpiber 7
Tajgapiber 12 (også for multiforekomst)
Blåhals 5
Sibirisk Bynkefugl 12
Høgesanger 8
Brun løvsanger 12
Schwarz løvsanger 16
Lundsanger 12
Hvidbrynet løvsanger 4
Fuglekongesanger 10
Himalayasanger 15
Rødtoppet fuglekonge 2 (også for multiforekomst)
Lille fluesnapper 8
Pungmejse 4 (også for multiforekomst)
Stor tornskade 1
Nøddekrige 8 (også for multiforekomst)
Rosenstær 10
Hvidsisken 5 (også for multiforekomst) – SKAL FOTODOKUMENTERES
Hvidvinget korsnæb 2 (også for multiforekomst)
Lapværling 1 (også for multiforekomst)
Dværgværling 10

Herudover ifølge asteriskbenævnelser i den nyeste udgave af Fugle i felten (Dansk udgave):
*=14
**=16
***=18
Ny art for landet=20

Fænologi-point:
Skovpiber 1
Grå fluesnapper 2
Rødstjert 1
Broget fluesnapper 2
Rørsanger 1
Sivsanger 2
Havesanger 1
Tornsanger 2
Digesvale 1
Bynkefugl 2
Bysvale 1
Rødrygget tornskade 2
Gul vipstjert 1
Mursejler 2

Held og lykke derude i krattene!


Ser vi en ssp isabellinus © Michael Bergman

Artiklen er senest opdateret: tirsdag 8. oktober 2019 kl. 11.24

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.041 sek.
til toppen