Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fugle- og naturbeskyttelse -> Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet

Forfatter Indlæg
Niels Riis Ebbesen
postet: 25. juni 2010 kl. 22:59  emne: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
To af havørne er døde ved Odense Fjord:
http://jp.dk/indland/krimi/article2108218.ece - og der står ikke et ord om det her på Netfugl.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 26. juni 2010 kl. 8:30  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Nu står det så på Netfugl, fordi dette medie er et devist brugerdrevet medie, og fordi du er en god bruger Niels.... ;-)

Men en tragisk og rystende historie - hvordan kan dette foregå i et moderne oplyst vidensamfund? Velsagtens fordi nogle står langt udenfor, og lever i fortiden, hvilket ikke undskylder men højst forklarer...

Sager som denne får aldrig et retsligt efterspil, der afskrækker andre. Det burde der laves radikalt om på, fordi det er en dybt asocial adfærd, der angriber nogle grundlæggende værdier i vores samfund. Så længe det ingen konsekvens har at forarme naturen på den ene eller anden måde - så længe vil det med garanti ske igen og igen og igen.
Tip moderator
Knud N. Flensted
postet: 26. juni 2010 kl. 10:23  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Og her er nyhedshistorien, der gav ophav til omtalen i JP og mange andre medier:
http://dof.dk/index.php?id=nyheder&s=nyheder&m=visning&...

Se fx de to tv-indslag (med Henrik Kalckar Hansen, formand for DOF Fyn, og Erik Ehmsen, DOF's artscaretaker for Havørn), der er linket til ude i højre side.
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 26. juni 2010 kl. 10:38  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Ja, det er en sindsyg historie, som vidner om ufattelig dumhed og snæversynethed, og da jeg læste historien, så tænke jeg, det her er ikke virkelighed, men et ondt mareridt, men det er den skinbarlige virkelighed.

Der er desværre en gruppe af ældre fiskere og fritidsfiskere, som har lavtsiddende rygsmerter over de fisk som havørnene fanger. Ude yderområderne er der vist stadig nogle fiskere, som i det skjulte sprøjter æggene i måge, skarv og hejrereder med petroleum.

Der er også nogle jægere som opdrætter gråænder og fasaner, som skal udsættes til nedskydning, og de kan tilsyneladende ikke acceptere, at noget af det udsatte og dårligt tilpassede "vildt" bliver taget af rovfugle, og de har altid skudt på rovfuglende, som de kalder brune krager.

Endelig er der en gruppe af forstokkede landmænd der opdrætter fjerkræ i indhegninger, som ikke er overdækket med net, og de har systematisk bekriget rovfuglene. Og de har netop praktiseret metoden med at udlægge selvdøde dyr, som de har forgiftet med pesticider.

Så en del-løsning kunne måske være, at arbejde for et totalt forbud mod opdræt af gråænder og fasaner, og et lovkrav om, at alle udendørs indhegninger til fjerkræopdræt skal være overdækkede med et nettag.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Per Rasmussen
postet: 20. juli 2010 kl. 21:47  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Dette indlæg er blevet fjernet af moderator da indlægget ikke følger retningslinjerne for forummet. Disse kan læses http://www.netfugl.dk/forum.php?id=guidelines
Tip moderator
Henrik Knudsen
postet: 21. juli 2010 kl. 6:39  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Selv om det er utrolig ærgeligt at der forsat findes folk herhjemme der er så dumme at begå disse ulovligheder, så synes jeg vi skal holde os fra, at gætte og antyde hvor de stammer fra, det kommer der ikke noget konstruktivt ud af.

HenrikKnudsen
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 21. juli 2010 kl. 19:51  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Hej Henrik, du tager godt nok meget let på tingene, og det må da være årets underdrivelse, at kalde det "utrolig ærgerligt", at der er en person, som har lagt et forgiftet bytte ud til Havørnene i Odense Fjord.

Det er efter min mening uacceptabelt og intet mindre end en terrorhandling rettet mod naturen, når mennesker med gustent overlæg forgifter rovfugle, og der er jo desværre flere fortilfælde, hvor analyser har påvist gifte, som relaterer til et specifikt erhverv, og det har jo været gifte, som ikke kan købes af alle og enhver.

Og det er vist hævet over enhver tvivl, at dem der lægger et forgiftet bytte ud til rovfugle, det er personer, som meget nidkært vogter over deres egne private interesser i at udnytte naturen, så feltet af mulige syndere er jo ret begrænset og til at overskue, og netop derfor anser jeg det ikke for at være et problem, at jeg peger på de grupperinger, som kunne have et motiv til denne udåd.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Henrik Knudsen
postet: 21. juli 2010 kl. 20:36  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Hej Niels

Vi har forskellige holdninger og synespunkter, sådan er det vist bare.

Jeg ønsker ikke at gå ind i en diskussion om jeg tager tingene for let, som du påstår, det er spild af tid.

mvh

Henrik
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 21. juli 2010 kl. 21:02  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Ja, selvfølgelig skal du ikke spilde din tid med at forsvare dine synspunkter i denne tråd, når nu du kan nøjes med med at bruge din tid på, at forsvare de grupperinger, som har et motiv til denne handling.

Og når det nu er sagt, så er det blevet en uomtvistlig kendsgerning, havørnene i Odense fjord blev forgiftet, og det er sket på en måde og med en gift som ikke kan være havnet i et byttedyr ved en tilfældighed.

Se link: http://politiken.dk/indland/article1021032.ece?track=eb...

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 21. juli 2010 kl. 21:07  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Og et link mere: http://politiken.dk/indland/article1020878.ece

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 22. juli 2010 kl. 12:34  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Sket er sket, og hvem der har ansvaret vil få hypotetisk karakter at gætte om. Lad os håbe på, at den eller de skyldige anholdes, og får noget der bare ligner en straf. Men desværre næppe sandsynligt i dagens Danmark....

Tiderne er ikke til udokumenterede beskyldninger, og jeg tror mere på en fremadrettet indsats, der kan give mennesker seriøse overvejelser ift. at begå overtrædelser af den kaliber som dette ørnedrab er.

Med den sårbarhed naturen efterhånden har fået forårsaget af mennesket fremmarch og udbredelse, er det på høje tid, vi får et naturpoliti herhjemme til målrettet at varetage naturens interesser - ligesom man målrettet har etableret den såkaldte "bandeenhed" der fokuseret skal arbejde i dette sagskompleks.

Med en så målrettet enhed som et "NATURPOLITI" opbygges solide spidskompetencer, der kun kan gavne sagen. Det nytter ikke noget med generalistkompetencer i så sårbare miljøer. Forgiftnings- og jagtovertrædelser, naturødelæggelse og habitatsforstyrrelser kan ikke overlades til tilfældigheder og et politi, der har et helt andet fokus.

Lad os nu kigge ud af forruden - og ikke i bakspejlet. Der skal tænkes langsigtet, og handles kortsigtet.
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 22. juli 2010 kl. 20:29  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Det er næppe medlemmer af Vestegnens stavgangsforening, Tårbæks strikkeklub eller Dansk Cykelunion, som har følt, at havørnene udgjorde en trussel imod deres særinteresser, og i realiteten kan langt de fleste på forhånd frikendes i denne sag.

Men hvis vi leger den som flasken peger på, så er der faktisk kun et par grupperinger som både har midlerne og motivet, og derfor er det efter min mening helt ok, at vi meget højt og tydeligt udpeger dem som ørnemorderne, for det vil jo medføre, at den bredde befolkning vil se skævt til netop disse grupperinger, det kunne så skabe en politisk grobund for forskellige love og reguleringer, og i sidste ende kunne det også godt medføre, at der i disse grupperinger opstår et ønske om, at få ryddet op i egne rækker.

Og ja, jeg støtter også ideen og et Naturpoliti, som kan være specialiseret indenfor jagt- og fiskerilove, naturbeskyttelsesloven, miljøloven, naturfredningsloven, o.s.v., for der er masser af sager, hvor naturen er det umælende offer, og hvor dem der begår overgrebet slipper ustraffet fra deres handlinger.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 22. juli 2010 kl. 21:18  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Hvis man leger "den som flasken peger på" ender det nogle gange med at flasken peger på een selv... tø-hø

Jeg ville også som flere af ovenstående være særdeles påpasselig med at pege på bestemte grupperinger.

Det er overordentligt kedelige personager, sikkert med en vis portion dumhed og ligegyldighed som står bag en sådan handling - men der er mange "grupperinger" eller enkeltpersoner som kunne stå bag en sådan handling...

Skulle der indføres dødsstraf i Riget er det netop sindsyge, mareridtsfremkaldende terrorister som står for tur... Brunkrage-terroister slipper med af få afhugget højre hånd.

Og, ved samme lejlighed kunne vi nakke et par hundrede kilometer højspændingsledning mm.
Tip moderator
Troels M. Krogh
postet: 23. juli 2010 kl. 11:00  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Jeg kender en i Vestegnens stavgangsforening der ikke kan lide Havørne...
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 24. juli 2010 kl. 0:10  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Tja... Troels, og du har sikkert ført mange lange og dybsindige samtaler med vedkommende omkring hans holdninger til havørne.

PS: Vestegnens stavgangsforening er ikke eksisterende...:-)))

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator
Morten Heegaard
postet: 24. juli 2010 kl. 14:45  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Hej Niels,

Det passer ikke - i daglig tale er de bare mere kendt under navnet BIF *
Tip moderator
Niels Riis Ebbesen
postet: 24. juli 2010 kl. 18:39  emne: Re: Havørnene i Odense fjord er muligvis blevet forgiftet 
Jae... det li'som Dansk Fuglekiggerforening, der i daglig tale er kendt under navnet DOF.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.056 sek.
til toppen