Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fugle- og naturbeskyttelse -> Politik, politikere og fugle

Forfatter Indlæg
Leif Schack-Nielsen
postet: 18. juni 2010 kl. 11:07  emne: Politik, politikere og fugle 
Som alle ved, er politikere sjældent klare i mælet. Men her er endelig én, der har en mening. I følge Dagbladet Information 17.6.2010 udtaler Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen følgende:

"Som tidligere katteejer ser jeg gerne, at vi får hunde til at holde op med at spise katte. Fugle og mus er jeg ligeglad med."

Tip moderator
Sebastian Klein
postet: 18. juni 2010 kl. 16:04  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
... Men det er da vist ment som et eksempel på, at partiet fokus måske er for fokuserede på dyrevelfærd?

http://www.information.dk/236600
Tip moderator
Leif Schack-Nielsen
postet: 18. juni 2010 kl. 20:37  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Jo, selvfølgelig handler det om, at partiet Fokus er "andeledes" med hensyn til dyrevelfærd. Og der er en del tomgangssnak i interviewet. Netop tomgangssnak får ofte folk til at sige noget, som de ikke ellers ville sige - det kommer lige fra hjertet - UPS!!! Og det er der, jeg undrer mig.

I min oversættelse siger Henrik Sass Larsen: "Ja, vi skal passe godt på vores husdyr, men jeg er revnende ligeglad med den vilde fauua".

Jeg synes, at det er dybt interessant, at en af landets førende politikere kan tolkes som ovenstående. Men han må selvfølgelig sige, hvad han vil. Dommens dag kommer jo til næste Folketingsvalg!

Tip moderator
Michael Højgård Hansen
postet: 19. juni 2010 kl. 6:52  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
"I min oversættelse siger Henrik Sass Larsen: "Ja, vi skal passe godt på vores husdyr, men jeg er revnende ligeglad med den vilde fauua"."

At katte spiser havens fugle er problematisk for den fugleglade haveejer. Men de arter katten spiser, og i det omfang de mister livet, er vel ikke den allerstørste trussel mod den vilde fauna?

Jeg tror slet ikke mandens udtalelse kan tages til indtægt for at han ikke bekymrer sig om naturen. Men naturligvis heller ikke at han gør.
Tip moderator
René Rantzau
postet: 19. juni 2010 kl. 8:42  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Nej det er da ikke nogen trussel at 650.000 huskatte fra april til august fanger 2 millioner fugle og næsten 4 millioner pattedyr...??

http://www.dof.dk/index.php?id=nyheder&s=nyheder&m=visn...

Mvh..RR
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 19. juni 2010 kl. 9:52  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Jeg skal ikke tillægge nogen politiker bedre motiver, end dem han eller hun selv formulerer. Politikere skal måles på deres ord og handlinger, og hvis de har sagt noget, der ikke stemmer overens med deres meninger, værdier og hensigter, må de reformulere sig. Indtil da stor ordet ved magt.

Alverdens kattedamer kan sige hvad de vil og læse kattetidskrifter og fodre katte i baggårde...

Katten er et degenereret forvildet husdyr, der ikke hører til i den vilde natur. Det kan gå i København og andre storbyer, der ikke besidder antydningen af natur, men derude hvor økosystemer fungerer og diversiteten er stor skal der bare ikke være katte!

Forvildede Mink og andre af menneskets efterladenskaber skal væk fra den ægte natur, fordi de præderer økosystemer der ikke er gearet til deres tilstedeværelse i naturen.

Dem der synes katte er søde og ikke gør skade i naturen - meld Jer ind i Kattens Værn og spar os andre for et natursyn der er afsporet ift bæredygtighed og autencitet.....
Tip moderator
Michael Højgård Hansen
postet: 19. juni 2010 kl. 10:42  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Jeg bryder mig ikke om katte, Søren. Mit synspunkt er bare at der er vigtigere kampe at kæmpe.
Kattesagen er en tabersag for DOF, og kan ende ligesom Greenpeacesagen om hvalfangst på Grønland.
Tip moderator
Michael Højgård Hansen
postet: 19. juni 2010 kl. 10:48  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Artiklen skriver jo netop:

" Selvom det umiddelbart kan lyde som et svimlende højt antal fugle og pattedyr, der må lade livet til vores hjemlige katte, så har katte her til lands sandsynligvis ingen mærkbar betydning for den samlede bestand af vores hjemlige fuglearter."
Tip moderator
Søren Brinch
postet: 19. juni 2010 kl. 11:04  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Jeg er i mange henseender enig med digMichael, men nu er det på dagsorden i denne tråd, så derfor må vi forholde os til det her.

Den samlede portefølje af udfordringer for den danske avifauna kan jo ikke behandles som én stor og samlet masse. Hvis der skal være substans og løsningsmuligheder skal udfordringerne skilles ad i spiselige størrelser.

Ulovlig jagt, habitatsforringelser, biotopsforarmninger, forstyrrelser, pesticider, katte og mink er en del af den samlede portefølje af udfordringer DOF skal arbejde med. Men 650.000 forvildede huskatte, der æder 2 millioner fugle er en udfordring på samme niveau som mange andre trusler mod avifaunaen. Derfor skal den debat tages uden at overskygge andre væsentlige emner.
Tip moderator
Peter Enemark
postet: 20. juni 2010 kl. 2:13  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Det er skam også et problem i København, hvor de få pletter af en slags natur - kirkegårde og parker - efterhånden er voldsomt plaget af velmenende, fodrende damer, som holder en alt for stor kattebestand i live.
Tip moderator
Leif Schack-Nielsen
postet: 20. juni 2010 kl. 12:50  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Egentlig var det ikke min mening, at denne tråd skulle omhandle problematikken med, at katte æder fugle - det er slemt nok.

Formålet var at udstille en politiker, der udtrykker sin ligegyldighed overfor vilde dyr - og det er efter min mening endnu værre.

Det ville være rart, hvis vi kunne få sat fokus på andre politikere, der udviser en tilsvarende total mangel på forståelse for den danske natur.
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 20. juni 2010 kl. 17:47  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
For ikke så lang tid siden kørte der en tråd her på Netfugl verørende katte med hele 59 indlæg. Man skulle synes, at emnet var uddebatteret. Nu kommer det åbenbart til at dreje sig om katte igen, selvom det vist ikke var det, tråden skulle dreje sig om. Jeg kommer til at tænke på den debat, vi havde i sin tid, da det var aktuelt at gøre Lille Vildmose til nationalpark. Blev skarvkolonien i Tofte Sø nævnt i en eller anden forbindelse, kunne diskussionerne køre fuldstændig af sporet. Så drejede det sig kun om hadeobjektet over alle, Skarven.
Tip moderator
Lars Borremark
postet: 20. juni 2010 kl. 18:33  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Hej Leif!

Jeg opfatter denne tråd som en yderst relevant reminder om at være opmærksom på, hvad de enkelte politikere egentlig står for, da vores kryds ved div. valg jo afgør, hvem der kommer til tinge og sidder ved roret.

Dette bliver desværre mere og mere svært i den stigende strøm af såkaldte nyheder, hvor meget information er konstrueret og vinklet samt spindoktor styret.

Summasumarum: Ved at være opmærksom på hvilke politiker, vi vælger, vil vi også lettere kunne bringe de af dem, der hopper over hvor gærdet er lavest, i en kattepine, ved at holde dem fast på deres ord :-)

MVH + go' sommerobs

Lars B.
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 22. juni 2010 kl. 11:17  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Henrik Sass Larsen, har haft en ualmindelig daarlig morgen og faaet det forkerte ben ud af sengen. Det er nu sjaldent at hunde har katte paa menuen. Personligt ser jeg gerne at katte holder op med at spise hunde og gamle damer. Mamutter og Sabeltigre er jeg ligeglad med.
Tip moderator
Jan Fischer Rasmussen
postet: 22. juni 2010 kl. 15:01  emne: Re: Politik, politikere og fugle 
Jeg ser gerne at alle hunde OG katte bliver spist, jeg er ligeglad af hvem, hvis Henrik Sass Larsen vil gøre det, får han min stemme...
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.054 sek.
til toppen