Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fugle- og naturbeskyttelse -> Vadehavet til Nationalpark

Forfatter Indlæg
Sanne Busk
postet: 22. oktober 2007 kl. 10:45  emne: Vadehavet til Nationalpark 
Vadehavet til Nationalpark, skriv under her:

http://www.vadehavetsomnationalpark.nu/
Tip moderator
Jørgen Muldtofte
postet: 24. oktober 2007 kl. 22:24  emne: Re: Vadehavet til Nationalpark 
Hej,

jeg synes der er nogle væsentlige mangler i oplægget til den underskriftsindsamling. Vil han forbedre naturforholdene, så fint nok, men han vil det hele på én gang, og det fører sjældent nogen vegne. Han vil forbedre naturen, forædle landbruget, øge tilflytningen og fremme turismen på én gang. Lidt af en cocktail at hælde i Vadehavet.

Men hvor er respekten for IUCN's kriterier for nationalparker (som DOF officielt støtter), og hvor er de kriterier og indikatorer, som en så ambitiøs målsætning bør indeholde for at hæve sig lidt over skåltaleniveauet? Det virker som om han tilbeder nationalparkbegrebet, som var det Professor Baltazar's magiske dråber der løser alle problemer med et trylleslag.

Desværre medvirker han til at devaluere begrebet, idet han ikke anerkender IUCN-kriterierne. Turisterne bliver lokket til en "nationalpark", hvor en af verdens mest intensive samlebåndsproduktioner af husdyr foregår. Jeg synes det ville være synd for dem.

Landbrug har intet at skaffe i en nationalpark, vi andre tager heller ikke til Yellowstone, Muddus eller Kakadu for at kigge på landbrug, vel snarere for at slippe væk fra det.

Jeg er en stor tilhænger af enhver form for naturfremmende foranstaltninger i Vadehavsregionen, men "nationalpark" er et kvalitetsstempel som området er endog meget langt fra at fortjene, sådan som det p.t. er skamredet af produktionsinteresser.

vh JMu
Tip moderator
Morten DD Hansen
postet: 24. oktober 2007 kl. 23:34  emne: Re: Vadehavet til Nationalpark 
Jow, men det er typisk det, der sker, når lokale politikerspirer går i brechen for et eller andet. I Mols Bjerge er venneforeningen også præget af lokalpolitikere. Der mangler helt klart noget ægte græsrodsarbejde rundt omkring.
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 25. oktober 2007 kl. 8:57  emne: Re: Vadehavet til Nationalpark 
Frluftsrådet støttede pilotprojekterne bag nationalparkerne med et beløb svarende til det staten bidrog med. Friluftsrådets vision for en nationalpark skulle hvile på fire søjler: Natur, friluftsliv, bebyggelse og erhverv. Derfor er det vel ikke så mærkeligt, at vi er endt med noget, der ligger så fjernt fra IUCN-kriterierne, og at det stadigvæk er friluftsrådets grundlag, man arbejder videre på rundt omkring i landet. Jeg græmmes.
Hilsen
Thorkild
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.054 sek.
til toppen