Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fugle og ornitologi -> Mere end et par ynglende stylteløber i 2013 ?

Forfatter Indlæg
Thorkild Lund
postet: 12. august 2013 kl. 18:30  emne: Mere end et par ynglende stylteløber i 2013 ? 
På DOF hjemmeside er der en serie billeder, der viser, hvorledes ynglefuglene i Lille Vildmose gradvist mister de mørke aftegninger på hals og hoved i løbet af ynglesæsonen. Sidste dag hvor yngleparret sammen med de to unger blev set rastende i Lille Vildmose, søndag den fjerde august, forekom begge de gamle fugle at have rent hvidt hoved og hals. Nu er der set en adult og juvenil fugl i Botofte Skovmose på Langeland, og spekulationerne går på, om det skulle være fugle fra Lille Vildmose. Imidlertid ser det på de hidtil foreliggende billeder fra Langeland (som godt nok er af ringe kvalitet)ud til ,at den adulte fugl har mørke afteninger på hovedet. Er det tilfældet, kan der jo ikke være tale om de samme fugle.
Tip moderator
Anders Mørup-Petersen
postet: 12. august 2013 kl. 18:44  emne: Re: Mere end et par ynglende stylteløber i 2013 ? 
Det var Jane Ditzel fra Facebook-gruppen "Langelandsfugle" der fandt de to fugle i Botofte. På gruppens hjemmeside er der flere billeder af Botofte-fuglene - også i en bedre kvalitet. Jeg aner så ikke, hvordan man linker til Facebook?

Der er også flere billeder på www.snatur.dk.

Det bliver spændende at høre, om vi har haft to ynglepar i Danmark i år!
Tip moderator
Erhardt Ecklon
postet: 12. august 2013 kl. 20:08  emne: Re: Mere end et par ynglende stylteløber i 2013 ? 
Hjælper lige med et direkte link til siden ;-)

Snatur.dk

Vh Erhardt
Tip moderator
Jesper Leegaard
postet: 15. august 2013 kl. 18:54  emne: Re: Mere end et par ynglende stylteløber i 2013 ? 
Jeg ved intet om Botofte mose og meget lidt om Stylteløbere. Jeg så dog parret i Nagbøl sidste år. Men sjældne ynglefugle interesserer mig.

For det første syntes jeg, at det er pudsigt at fuglene åbenbart bliver fundet ved en tilfældighed, fordi Jane Dietzel har taget et billede af en Knopsvane-familie, som så afslører en Stylteløber.

For det andet kan de vel godt have ynglet i mosen uden at nogle har bemærket det. Går man ind på dof-basen afslører den, at der kun har været 5 indtastningsdage i maj, 7 dage i juni & 2 dage i juli. Hvis man sammenligner med fx yngleparret i Kongens mose sidste år, er det en lokalitet med stort set daglige observationer. I Kongens mose var fuglene meget svære at få at se, bedste chance fik man, hvis en rovfugl fløj for tæt på og skulle jages væk.

Fra min side bliver det naturligvis rent gætværk, om den har ynglet der eller ej, men jeg syntes det er en spændende observation.

Venlig hilsen

Jesper
Tip moderator
Erhardt Ecklon
postet: 17. august 2013 kl. 20:50  emne: Re: Mere end et par ynglende stylteløber i 2013 ? 
Jesper kan delvis have ret i at Botofte Skovmose kun har få indtastningsdage i maj, juni og juli, men jeg tror ikke at Stylteløberne ville være overset i de tre måneder idet tallene fra Dof-basen nok ikke er repræsentative for besøgende ved lokaliteten. Lokaliteten er forholdsvis overskuelig og velbesøgt af de lokale og de ville helt sikkert have opdaget Stylteløberne, hvis de havde været der på et tidligere tidspunkt. Derimod er det nok mere sandsynligt at det er Vildmose fuglene der er på vej sydpå og "tanker op" ved henholdsvis Botofte og Vejlen, Taasinge. Det ville være spændende at se nogle fotos af ungfuglene fra Lille Vildmose og sammenligne dem med ungfuglene fra Sydfyn. Se de to ungfugle på dette link:
Stylteløber ungfugle Botofte Skovmose og Vejlen, Taasinge

Er det ungfuglene fra Lille Vildmose?
Tip moderator
Thorkild Lund
postet: 17. august 2013 kl. 23:11  emne: Re: Mere end et par ynglende stylteløber i 2013 ? 
Se billederne, der henvises til på DOFs hjemmeside i højre side. Især Ahlmanns video viser nogle optagelser, hvor fuglene er tæt på. Optagelserne er fra den 25.07.
Der foreligger nu en række billeder fra Botofte. Den voksne fugl er tilsyneladende kulsort på ryggen og må derfor være en han. Som der var tale om den sidste tid i Lille Vildmose er hovedet helt hvidt. Tåsingefuglen har aftegninger på hoved og hals, hvad ingen af de gamle fugle i Lille Vildmoseendte med at have. Er der tale om en af den kendte 1K fugle er dragtskiftet gået stærkt.
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.266 sek.
til toppen