Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fugle og ornitologi -> Pisse Giftig Weekend - felttræf på Langeland 31. maj til 2. juni

Forfatter Indlæg
Morten Heegaard
postet: 1. maj 2013 kl. 0:22  emne: Pisse Giftig Weekend - felttræf på Langeland 31. maj til 2. juni 
PGW II på Langeland

Club300.dk gentager sidste års succés - og denne gang skal der findes seriøse hits! Vi tager uglen ved hornene, og lægger i kakkelovnen til endnu en Pisse Giftig Weekend - i denne omgang går det ud over Langeland i dagene 31. maj til 2. juni.

Det sydlige Langeland har tidligere haft besøg af sjældenheder i det sene forår. Det største hit i nyere tid er uden tvivl den Lille Rørvagtel, som spillede i Gulstav Mose fra 27. maj til 14. juni 2008, og som blev krydset af over 200 twichere. Samme år dukkede en Rosenbrystet Tornskade op den 10. juni i Fakkemose, og der blev set en Hvidskægget Terne i Gulstav Mose den 4. juni. Af andre større hits kan nævnes en Ellekrage fra 21/6 1986 på Ørnehøj nord for Gulstav Vesterskov og en Blåvinget And 18-21/5 1997 i Tryggelev Nor.

Så sent som sidste år holdt en Lille Skrigørn til på Sydlangeland i de sidste maj dage, og i årenes løb er der set Sort Stork, Steppehøg, Hvidvinget Terne, Biæder, Hærfugl, Sydlig Nattergal, Rosenstær, Savisanger, Flodsanger, Lundsanger og Hortulan i sidste uge af maj og starten af juni på øen.

Netop månedskiftet maj-juni har i årenes løb givet adskillige nye arter for landet, f.eks. Orientbraksvale (26/5 2010, Vest Stadil Fjord), Aztekerterne (30/5-12/6 2000, Langli), Ørkennatravn (29/5-18/6 1983, Christiansø), Klippeværling (31/5-1/6 2003, Gedser), Gulgrå Værling (28-29/5 2005, Skagen) og Østlig Bleg Gulbug (1-2/6 2003, Gedser).

Det er også en periode med chance for gode rovfugle. Der er således godkendt ikke færre end 8 Kejserørne, Steppeørn, Dværgørn, Slangeørn og Lille Tårnfalk fra den pågældende periode. Vadefuglene markerer sig bl.a. med Rødvinget Braksvale, Wilsons Svømmesneppe, Lille Gulben, Sumpvibe og Amerikansk Hjejle.

Af andre fine arter kan nævnes Jomfrutrane to gange, Nathejre, Tophejre, Purpurhejre, Sort Ibis, Dværgrørvagtel, Bjergløvsanger og Spottesanger.

Disse remser understøtter virkelig at der er tale om en rigtig giftig periode, og det er håbet at vi kan samle en god flok entusiastiske feltbisser - så skulle der være stor chance for succés, hvis vejret er med os. Vi har brug for folk der kan være med til at tjekke de mange gode lokaliteter igennem - se Esben Eriksens artikel om de rigtige
placeringer på Langeland på hjemmesiden (http://langelandsfugle.com/2012/06/04/nord-eller-syd/....

Der vil være præmier til både træffets bedste (gavekort på 1.000 kr. til Sorgenfri Foto) og næstbedste fugl (Gulls of the Americas) fundet mellem fredag kl. 18 og søndag kl. 18. Der vil desuden være to flasker rødvin til dagens bedste fugl alle tre dage under træffet og vi har en
ekstra præmie i baghånden, der kan udløses af bemærkelsesværdige fund/omstændigheder. Regler: Feltområdet dækker hele Langeland Kommune. For at en fugl kan udløse en præmie skal den enten ses af mindst fire personer eller dokumenteres med foto/video/lydoptagelse, som retfærdiggør bestemmelsen. For at vinde præmierne skal man desuden være tilmeldt PGW II. Dommerudvalget består af de lokale stjerner Esben Eriksen, Eske Morthensen og Tim Hesselballe. Vi forbeholder os ret til ikke at uddele præmierne, såfremt der - mod forventniung - ikke skulle blive fundet nogen specielle arter. Felttræffet er åbent for alle.

Der vil blive ringmærket i Kelds Nor under PGW II, hvilket jo øger chancerne for at få en skulker på listen under træffet. Ved et tidligere træf på lokaliteten tilbage i august 1998, hvor der storsatsedes på Vandsanger, var det netop targetarten, som ringmærkeren Jacob Sterup kunne fremvise på træffets sidste morgen!

Hvis det er vejr til det, så arrangeres der en fælles natlyttetur.

Esben Eriksen, som vil deltage i hele forløbet, kender Langelands lokaliteter og træk rigtigt godt. Han har tidligere skrevet om trækket på bloggen Langelands fugle (Link: http://langelandsfugle.com/). Du kan læses mere om hvordan trækket foregår på Langeland om foråret på http://langelandsfugle.com/2011/05/04/langeland-skagens... og hvordan det gik 8 dage senere her: http://langelandsfugle.com/2011/05/13/superdag-pa-lange...

Man arrangere selv transport til, på og fra øen - fyld gerne bilerne op via opslag på denne side eller på www.Club300.dk.

Der planlægges en fælles grill-middag lørdag aften, hvor Club300.dk stiller med tændte griller, salat og flûte, mens deltagerne selv medbringer mad. Der vil være salg af øl og vin begge aftener.

Vi har fået mulighed for at leje kolonien på Søgårdsvej, som kun ligger 500 meter nord for fugletårnet i Gulstav Mose. Alle de andre gode lokaliter på Sydøen ligger ligeledes inden for gåafstand og det samme gælder indkøbsmuligheder i Bagenkop. Se beliggenheden på maps.google.dk/maps/ms?msid=211664485078916039571.0004d84c7f01369444123&msa=0&ll=54.746721,10.699654&spn=0.051423,0.154324).

Overnatningen koster 200 kr./nat på kolonien. Det vil blive her på gården at der afholdes fællesgrill og hygge lørdag aften.

Arrangementet er selvfølgelig åbent for alle - man behøver ikke at være medlem af Club300.dk for at deltage!

OBS OBS! Ved tilmeldingen skal man oplyse om man ønsker at benytte den fælles overnatning og hvor mange nætter. Tilmelding til overnatning vil være bindende fra 24. maj, hvor pengene også skal indbetales på Club300.dks konto Regnr: 5321 Kontonummer: 0369306.

Pladserne uddeles efter først til mølle-princippet!

Tilmelding foregår ved at skrive en kommentar til dette indlæg eller det tilsvarende opslag på Club300.dks hjemmeside (husk at notere

om du ønsker at deltage i fællesgrillning lørdag aften) eller ved at sende en e-mail til Club300 på club300@club300.dk. Ønsker du at benytte lejligheden til at melde dig ind i Club300.dk kan du læse mere om indmelding her http://www.club300.dk/abouts.php?ua=membership.

Følg med - der vil løbende blive informeret om arrangementet her på siden og på Club300.dks hjemmeside.

Morten Heegaard/Club300.dk
Tip moderator
Morten Heegaard
postet: 7. maj 2013 kl. 15:58  emne: Re: Pisse Giftig Weekend - felttræf på Langeland 31. maj til 2. juni 
Så er ornitterne på Langeland ved at varme op til Club300.dk's satsning på øen om 3½ uge!

Det startede så småt den 27. april, hvor der blev fundet en Hærfugl på Strynø og dagen efter så Ole Goldschmidt en sydtrækkende Rødrygget Svale på morgenobsen ved Dovns Klint. Senere på dagen blev der registreret en Sølvhejre i Søgårds Mose, som ligger ganske tæt på gården hvor vi skal overnatte.

Næste indslag blev en Savisanger, som sad og sang i Fredmosen 5.-6. maj, fundet af Esben Eriksen.

Om morgenen kl. 9.30 den 6. maj opdagede Ib Petersen så en adult han Steppehøg, der trak målbevidst mod nord ved Kelds Nor. Steppehøge er ikke et særsyn på Langeland, men i følge Esben Eriksen er der ikke tidligere set adult han på Langeland.

Der er desuden blevet set Sort Glente om aftenen den 5. og morgenen den 6. maj - nok samme fugl.

I morges den 7. maj er en Flodsanger blevet ringmærket i Kelds Nor af Jan Holm Jensen og det er forhåbentlig ikke den sidste sjove fugl der bliver fanget på Langeland i dette forår!

Der er nok en god chance for at Savisangeren kan høres synge i området i aften - selvfølgelig forudsat at der er tale om en han!

De kommende par dages varme inviterer til eftersøgning af Hvidhalset Fluesnapper, Citronvipstjert, Sydlig Nattergal og det der er værre.....

Mere info om iagttagelser på Langeland kan læses på bloggen her: http://langelandsfugle.com/

Go obs fra Feehaar
Tip moderator
Morten Heegaard
postet: 7. maj 2013 kl. 23:19  emne: Re: Pisse Giftig Weekend - felttræf på Langeland 31. maj til 2. juni 
Så kom der også Hvidvingede Terner til Langeland: [birdcall SUB] Hvidvinget Terne 6 R -20.05- Tryggelevnor EEE, OHG,PRA, ESE

:-)
Tip moderator
Morten Heegaard
postet: 8. maj 2013 kl. 22:38  emne: Re: Pisse Giftig Weekend - felttræf på Langeland 31. maj til 2. juni 
De Hvidvingede Terner var mod forventning fortsat på plads i Tryggelev Nor her til morgen. Ole Goldschmidt genfandt dem kl. 09.24, og en del birdere nåede frem og så dem, inden de kl. 13.30 tog højde og forsvandt mod NV. Derimod blev Flodsangeren ikke hørt eller set efter den blev sluppet af ringmærkeren i går.

I dag blev der også set en rastende Rødhovedet And han i Klisenor - fundet af Ib Petersen eller Ole Goldschmidt? - kl.11.00. Den er efterfølgende rapporteret af flere andre i DOF-basen.

Her til aften rastede tre Hvide Storke sammen med tre Traner i Gulstavområdet, endnu engang var Ole Goldschmidt ophavsmanden.

På naboøen Tåsinge - ved Vejlen 100 fra Tårnet - fandt Niels Bomholt i dag en Drosselrørsanger, da han ledte efter en Nattergal.

Det viser tydeligt at området har potentiale, og har vi bare en lille smule held med vejret under felttræffet, så burde en flok raske ornitter som os, kunne hive noget spændendse ud af buskene!

Vel mødt den 31. maj - 2. juni til PGW II på Langeland!

Morten Heegaard/Club300.dk
Tip moderator
Morten Heegaard
postet: 21. maj 2013 kl. 12:52  emne: Re: Pisse Giftig Weekend - felttræf på Langeland 31. maj til 2. juni 
Der dapper fortsat lidt fugle forbi Langeland. I pinsen blev der således fundet Pirol et par steder: En grøn fugl rastede i et udgået træ ved sydsiden af Gulstav Mose den 16. maj (Anders Odd Wulff Nielsen) og i Eskebjerghave ved Hjortholm var der en syngende Pirol den 18. maj (Henrik Mørup-Petersen).

Samme dag havde Michael Mosebo en indtrækkende Karmindompap ved Dovns Klint og siden så han en rastende fugl i Gulstav, hvilket meget vel kunne være samme fugl.

Den 19. maj havde Fredmosen besøg af en Flodsanger, som sang fra et privat sommerhusområde øst for mosen. Den blev fundet af Kresten Madsen og senere hørt af andre lokale birdere samme dag, men er ikke hørt senere. Lokaliteten kunne derimod byde på en ung han Aftenfalk dagen efter - fundet af Morten Müller.

Hans Rytter havde to trækforsøgende Hvide Storke over Gulstav Mose den 20. maj og dagen inden en Hedehøg han samme sted.

Der er desuden set to Sorte Glenter flere gange omkring Fakkebjerg og Gulstav og de lokale Havørne bliver registret regelmæssigt.

Under felttræffet vil der blive ringmærket i Keldsnor, og det kaster forhåbentligt noget sjov af sig på småfuglefronten - se blot hvad det har givet af subhits, at der er blevet slået net op på Christians Ø i Pinsen!

HUSK at der er sidste tilmelding til PGW II på Langeland i slutningen af denne uge - tilmelding og yderligere detaljer kan ses her: http://www.club300.dk/articles.php?ua=show&id=121

Go obs fra Feehaar/Club300.dk
Tip moderator
Morten Heegaard
postet: 26. maj 2013 kl. 15:36  emne: Re: Pisse Giftig Weekend - felttræf på Langeland 31. maj til 2. juni 
Ornitologerne på Langeland holder stadig gryden i kog og inden for de seneste dage er der bl.a. obset nogle Lille Fluesnapper: Den 21.-23. maj var der en fugl, der underholdt sammen med Pirolerne i Hjortholm (Eskebjerghave) og i dag (26. maj) er der fundet endnu en syngende fugl ved Rudkøbing Park af Ole Goldschmidt. I Eskebjerghave var der desuden besøg af en syngende Rødtoppet Fuglekonge den 23. maj (Jens-Gert Hansen).

De to Hvide Storke fra dagen før blev set i Søgård Mose den 21. maj af Niels Bomholt Jensen, og Søren Louis Rasmussen havde en syngende Karmindompap i Gulstav Vesterskov den 23 maj. Samme dag fandt Erhardt Ecklon en Rovterne fouragerende i Nørreballe Nor.

Aftenfalken i Fredmosen var på plads frem til den 25. maj, hvor den blev skiftet ud med en Lærkefalk, fundet af DOFs naturvejleder Allan Gudio Nielsen, som også var på plads ved Gulstav Mose sammen med Ole Goldschmidt, da der trak et par Biædere forbi om eftermiddagen den 25. maj.

Gårsdagens fund af Orientsejler ved Præstesø i Hovedstadsområdet viser med tydelighed at ALT kan ske og vi ved ALDRIG hvor og hvornår lynet slår - vel Rolf og Jørgen?

Med henvisning til den fornyede snak om genindvandring af Mellemflagspætte til det sydlige Danmark her på sitet, så må man også tænke på at det mulige individ af denne art fra Dovns Klint tilbage i oktober 1997, måske trak ind samme sted i foråret?

Vejret for den kommende weekend ser bestemt ikke så dårligt ud. Der loves sol og temperaturer på omkring 15 grader C og let til jævn vind mellem øst og nord!

Der er altså alle mulige gode grunde til at flå kikkerten ned af hylden og se at komme til Langeland i næste weekend - selv om fuglene skulle svigte os, så skal vi nok få nogle gode dage sammen.

HUSK at man skal være tilmeldt PGW II for at kunne vinde de flotte præmier og deltage i grill-arrangementet lørdag aften.

Der er fortsat åbent for tilmeldinger - også for overnatning på kolonien.

Vel mødt til et grovhit på Langeland!

Feehaar/Club300.dk
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.207 sek.
til toppen