Startside Leica Noctivid - ny kikkert fra Leica I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 





Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fuglebestemmelse -> Amerikansk sølvmåge

Forfatter Indlæg
Freddy S. Hansen
postet: 24. januar 2012 kl. 10:06  emne: Amerikansk sølvmåge 
Hej er der en der kan fortælle mig hvordan denne her http://birdscatalonia.brinkster.net/ReservoirBirds/Imag...
Amerikanske sølvmåge adskiller sig fra en almindelig dansk sølvmåge. Jeg er ikke en mågenørd og vil gerne lære, måske der står en i Dyreborg havn : - ))))
MVH
Freddy (FSH)
Tip moderator
Søren Kristoffersen
postet: 24. januar 2012 kl. 11:30  emne: Re: Amerikansk sølvmåge 
Hej Freddy

Ja, de må vide noget vi andre ikke ved, de spaniere.

Mig bekendt er der ikke karakterer på adulte smith's, som kan betegnes som diagnostiske - en enkelt untagelse er dog, at ganske få fugle har en meget tydelig sort plet på tærtialerne. Men ud af de hundrede af adulte fugle jeg har set i USA har jeg kun set dette på to fugle.
Så jeg undrer mig også over bestemmelsen af den spanske fugl.

SKr
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 25. januar 2012 kl. 21:45  emne: Re: Amerikansk sølvmåge 
Undskyld mig, jeg spørger om et relevant spørgsmål om en måge , en tilsyneladende amerikansk sølvmåge fordi det interesserer mig og fordi det er en seriøs fugleside, Søren svarer mig ingen andre gør det måske fordi de ikke ved noget om det , det er da ok, Men på en anden tråd med en ugle er der en mega lang tråd om at meningen med at fotografere med og uden levende mus etc. helt ærlig hvad er det der lige sker med vores netfugl, hvis det er megalange diskussioner om fuglefotografer conta andre, så er jeg da stået helt af , syntes egentligt at netfugl "ejerne" skulle træde i karakter.
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 26. januar 2012 kl. 18:20  emne: Re: Amerikansk sølvmåge 
Ro på, Freddy - dit indlæg er jo skrevet så oprevet, at det næsten ikke er til at læse sig igennem...

Jeg var (og er) af samme opfattelse som SKr; at der vist ikke er gængse kriterier for bestemmelse af adult amr. sølvmåge contra "alm." sølvmåge. Jeg skal ihvertfald ikke nyde noget af at forsøge!

Du og andre interesserede kan læse mere om smithsonianus i Killian Mullarneys bestemmelsesartikel (tryk ctrl+f og søg på f.eks. "adult").


Tip moderator
Jan Jörgensen
postet: 26. januar 2012 kl. 23:34  emne: Re: Amerikansk sølvmåge 
Här finns fler bilder på den amerikanska gråtruten samt en del detaljer i bla hp av mannen som upptäckte den och som också, med flera detaljer, står beskrivet i den artikel som Troels länkade.

JanJ
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 27. januar 2012 kl. 7:05  emne: Re: Amerikansk sølvmåge 
Se dét er spændende læsning, Jan. Tak for link!
Et hårdt fund.

Så for at vende tilbage til Freddys spørgsmål, har finderen opdaget fuglen (imellem Middelhavssølvmåger) og bestemt den på baggrund af bl.a. "most typical adult smithsonianus field marks, including solid black W on p5, obvious bayonets on p7 and p8, square cut, long, tongue on the undersurface of p10, white mirror on p9 mainly concentrated on the inner web" (Dani Velasco)


Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 27. januar 2012 kl. 8:12  emne: Re: Amerikansk sølvmåge 
Troels havde set i flere mågebøger etc., og kan stadigt på det foto ikke se andet end almindelig sølvmåge, men der ligger i følge Jan´s link jo video etc., af fuglen som viser kendetegnene. Tak til Jan.
Tip moderator
Klaus Malling Olsen
postet: 27. januar 2012 kl. 11:05  emne: Re: Amerikansk sølvmåge 
Hej Freddy og andre interesserede

Grundet bortrejse har jeg ikke kunnet kommentere indlægget før nu. Jeg har set andre fotos, modtaget direkte fra fotografen.
Den stående fugl kan ikke kendes fra almindelig Sølvmåge, men man har reageret - med rette - på, at oversiden var klart lysere end hos de Middelhavssølvmåger, fuglen opdagedes imellem. Det er i flugten der er en lille chance, hvis der er en "magisk kombination":
1: Fuglen på den yderste håndsvingfjer (p10) kun har en hvid plet, ikke komplet hvid spids.
2: er der en smal sort tegning, nærmest som en vinklet nymåne, på den mellemste håndsvingfjer (p5). En Sølvmåge mangler enten mørkt på denne fjer eller har en sort plet, normalt begrænset til den ene af fanerne.
3: Lange sorte striber der som bajonetter "stikker sig ind" mod håndens dækfjer. Dette kan godt ses hos Sølvmåge, men hos Amerikansk er de som regel smallere.

Ja, det er noget nørderi, de måger. Så Freddy og andre behøver ikke gå i sort over dette emne, der jo kan splittes i atomer og dominere ens tilværelse helt og aldeles. Det kan ikke anbefales:) Så Freddy, jeg anbefaler lidt billedstudier i al ro og orden ledsaget af noget fed musik - og måske en flaske fra butikken:)

bedste hilsener
Klaus
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 27. januar 2012 kl. 11:30  emne: Re: Amerikansk sølvmåge 
Hej Klaus
tusinde tak for som altid gode forklaringer, og som du skriver kan den stående fugl ikke kendes fra almindelig sølvmåge, det var sådan set også det som jeg reagerede på. Jeg gik nu ikke helt i sort, men var ret så forvirret , men du har forklaret og jeg har set Jan´s link til en tråd, så det forklarer jo det hele, tak .
Som altid tager jeg med kyshånd imod dit råd, med hensyn til musik og en magnum fra butikken, og skulle du føle lyst til at birde her på Fyn, er du mere end velkommen : - )))
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.050 sek.
til toppen