Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> DOF Bird Alarm, DOFcall etc. -> Upræcise nålangivelser fra Sverige

Forfatter Indlæg
Bjarke Dan Pii Korremann
postet: 27. november 2012 kl. 11:00  emne: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Jeg har her i den seneste tid undret mig over svenske observatørers upræcise stedsangivelser med "nålen" i birdalarm.

Jeg har været i Skåne flere gange for at se på Lapugle/Høgeugle, og på de fleste af de observationer jeg har holdt øje med, inden jeg kørte på dem, er nålen upræcist placeret. Med upræcist mener jeg ikke bare 100 meter fra obs´en eller lignende, men eksempelvis placeret ved nærmeste by, som kan være flere km væk. Meldingerne er heldigvis oftest ledsaget af en beskrivelse af hvor obs´en er foretaget, og dette er nogle gange en fin hjælp og andre gange kræver det en dybere undersøgelse eller kendskab til området. Dette er jo langt fra optimalt, eftersom hele ideen med nålangivelser jo er, at man nemt og hurtigt kan finde det præcise sted, så man ikke spilder kostbar tid.
Er der nogle der kan løfte sløret for, hvorfor det forholder sig sådan med de svenske meldinger?

Bjarke
Tip moderator
Henrik Korsbæk
postet: 30. november 2012 kl. 8:41  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Hej Bjarke

Det skyldes at den svenske udgave af birdalarm mangler kortfunktionaliteten så de kun kan angive en lokalitet. Nålen bliver så placeret i midten af det område - som vist nok altid er cirkelformet. Derfor er deres angivelser næsten altid meget upræcise. Men den næste version af BA som svenskerne får har samme funktionalitet som i dk!

henrik :-)
Dofcall/Birdalarm admin
Tip moderator
Anders Mørup-Petersen
postet: 30. november 2012 kl. 10:08  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Hej Henrik!

Tak for info - det forklarer en hel del!
Vi overvejede at køre på Lapuglen ved Klippan medio november, men jeg kunne slet ikke få kortnålen til at passe med den ene lidt indforståede rutebeskrivelse til uglen, som vi kunne finde. Nu blev den ikke genindmeldt, så vi kørte ikke, men det ville havet været SÅ surt at ligge og køre efter et sæt koordinater, som var flere kilometer off og uden de store muligheder for at få fat i de rigtige koordinater...
Og netop fordi uglen blev indmeldt på den samme overordnede lokalitet, så stod nålen jo konsistent og troværdigt det samme sted i en skov (som om der ikke var nogen tvivl om hvor den var!) - det var så et sted som nu så viser sig slet ikke at være det rigtige sted.

/ Anders
Tip moderator
Lars Paaby
postet: 30. november 2012 kl. 14:40  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Den dag Lapuglen blev fundet og udmeldt på det svenske BMS, var vi flere hold danskere, der rykkede på den og havde da også visse problemer med at finde stedet. Der var en lidt uklar stedbeskrivelse på Svalan, men det lykkedes at spore det rigtige sted - og vi så da også uglen lige inden solnedgang. Jeg meldte den herefter ud på (danske) Birdalarm med den rigtige pladsering af nålen, så andre danskere, der evt. ville køre på den, kunne finde stedet, der ligger midt i et større skovområde. Jeg fik iøvrigt selv min udmelding, så'en lige for en god ordens skyld.
Tip moderator
Anders Mørup-Petersen
postet: 1. december 2012 kl. 13:26  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Hej Lars!
Jeg så godt jeres nål, men på det tidspunkt vidste jeg jo ikke, at de "svenske" nåle ikke var korrekte, så en "dansk" nål der sad helt ved siden af alle de stedkendte "svenske" nåle gjorde at jeg troede at det var jer, der var galt på den. Var vi nu kørt derop, så havde vi jo nok forsøgt "jeres" nål også og så havde vi set uglen (så tak for den).
Pointen er blot, at det ville have været godt at vide, at de svenske nåle (indtil videre) er utroværdige til lokal navigation.
Og så et lille ønske: Mange Android apps kan sende koordinater direkte videre til Google Maps eller deciderede navigationsprogrammer via et standard api (jeg bruger Navigon på min Android smartphone og er meget tilfreds). Denne feature ville være god at have i BirdAlarm også - især for os lidt mere magelige brugere ;-)

/ Anders
Tip moderator
Bjarke Dan Pii Korremann
postet: 5. december 2012 kl. 9:11  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Tak, det er rart at vide. En klar manglende information, når det nu engang er muligt at få vist meldinger fra de andre lande. Ligesom Anders så undrede jeg mig også over de forskellige angivelser fra Klippan. Jeg fandt dog ud af som Lars at de samme observatører havde indtastet stedet (næsten) præcist på Svalan så jeg fandt stedet til sidst, selvom det ikke var helt nemt.
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 23. april 2013 kl. 17:52  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
C300 opgiver d.d. BirdAlarm ind til det virker bedre.
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 23. april 2013 kl. 18:40  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Jeg kan logge på Bird Alarm, men ikke længere komme i deres forum! Så vi danskere kan ikke en gang komme til at forsætte som forsøgskaniner for svenskerne ud over at være brugere uden mulighed for at komme med forslag eller stille kritiske spørgsmål.
Nordic Station tager sjældent fornuftige forslag/løsninger til sig. Hvorfor vil Nordic Station absolut have meldinger til at fylde mest muligt, når vi ornithologer altid har fået noter til at fylde mindst muligt?
Jeg kan godt lide, at det er muligt at angive obs.-sted præcist på kort, og synes generelt set at det er en fed applikation.
Tip moderator
Jakob Engelhard
postet: 23. april 2013 kl. 19:37  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Birdalarm fungerer meget dårligt for tiden. I denne uge har jeg to gange forgæves forsøgt at melde ud.
I dag kan jeg ikke åbne for tre meldinger. Jeg får kun den indledende overskrift. Jeg har nu loaded og loaded i flere timer, både via 4g og via min egen wifi-router.
Da der var Blå Glente i Vaserne for nylig, kom der efterfølgende en melding nr. 2. Her var det ekstremt irriterende at modtage overskriften og så skulle vente i ca 20 minutter på uploadningen. Vi var flere der var i samme situation. Vi forsøgte også forgæves at gå direkte ind på Birdalarms hjemmeside.
Samlet set oplever jeg, at denne suverænt dyreste app jeg har virker ustabilt og langsomt. Vi er desværre tæt på at være i samme ustabile situation som med det gamle DOFcall.
Jeg vil derfor opfordre alle til også at udmelde de dyre ting på Birdcall, som er super driftsikkert, gratis men måske lidt besværligt at betjene de første par gange.
Tip moderator
Frank Desting
postet: 23. april 2013 kl. 21:15  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Jeg har ikke oplevet nogle problemer med Bird Alarm den seneste tid, udover at downloadningen tager et minuts tid, men ellers fungerer det fint her!
Tip moderator
Anders Søgaard
postet: 24. april 2013 kl. 9:27  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Jørgen , det passer ikke at Club 300 Sverige har opgivet BirdAlarm d.d. , det de har gjort er at anbefale folk at bruge deres gamle BMS system sideløbende med Bird Alarm indtil de har fået rettet fejlene , iøvrigt er det Nordic station der lavet både deres gamle BMS og det nye Bird Alarm.
Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 24. april 2013 kl. 10:24  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 

Jakob, hvis BirdAlarm er din suverænt dyreste app, så er du blevet tørret gevaldigt i din bagdel :-). BirdAlarmapplikationen er nemlig ganske gratis, men den er ubrugelig uden et medlemskab af BirdAlarm – og det koster.

Jeg oplever også indimellem, at jeg kun får overskriften. Hvis selve beskeden mangler og jeg har interesse i at se beskeden, så må jeg i sådanne tilfælde ændre min profil til standardopsætningen ”alle observationer”, hvorefter alle observationer indlæses inklusiv de manglende. Det tager naturligvis et halvt minut mere, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, men det har indtil nu virket.

Jeg har ikke bemærket udfordringer med up- eller download af beskeder, men det er naturligvis ikke ensbetydende med, at der ikke ligger udfordringer der.
Tip moderator
Bjarke Dan Pii Korremann
postet: 24. april 2013 kl. 12:18  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
BirdAlarmapplikationen er nemlig ganske gratis, men den er ubrugelig uden et medlemskab af BirdAlarm – og det koster.

Måske skulle du skifte branche og blive politiker. :-)
Tip moderator
Per Rasmussen
postet: 24. april 2013 kl. 16:52  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Generalt er jeg jo rigtig tilfreds med Bird Alarm, men det er korrekt at app'en er noget langsom til at indlæse meldinger. Og nogen gange lukker app'en bare ned.
I dag har jeg dog været udsat for at der slet ikke er kommet nogen push-beskeder, det er vist første gang det er sket.

Så det er klart at der er plads til forbedringer :-)
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 26. april 2013 kl. 18:01  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
For ca. 10 dage siden sad jeg hele dagen oppe ved Hellebæk hvor jeg modtog BirdAlarm, da jeg så kl 2 skulle sende en Sort stork ud blev nålen automatisk placeret på min bopæl i kongens lyngby, hvordan kan det ske? uanset hvad grunden var og hvad jeg måske kunne have gjort så er det et sindsygt system og udtænkt af en nørd.
Tip moderator
Bjarke Dan Pii Korremann
postet: 28. april 2013 kl. 13:42  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Det kan ske hvis din telefons gps ikke har opdateret positionen, siden du var på din bopæl. Derfor er der også mest hensigtsmæssigt at placere nålen manuelt, selvom automatisk placering er langt nemmere.
Tip moderator
Anders Mørup-Petersen
postet: 29. april 2013 kl. 11:28  emne: Re: Upræcise nålangivelser fra Sverige 
Jeg har konstateret at der kun er én brugbar måde at sætte nålen i BirdAlarm og det er ved i "Placerings valg" at vælge "Vælg fra kort".
Her skal man så lige være klar over, at det er den røde nål, der - så præcist som muligt - skal angive fuglens aktuelle placering (den blå pil er telefonens seneste position).

Hvis ikke man gør som ovenfor, så indsættes i stedet telefonens sidst registrerede position, som i BEDSTE tilfælde kan være en nogenlunde brugbar GPS position, men som også kan være positionen på den telemast man pt. er tilknyttet eller en flere timer gammel position.

Usikkerheden på GPS positionen er ikke helt BirdAlarms skyld - den afhænger også af hvilken hardware man har og hvordan telefonen er indstillet (bl.a. "privatlivs" indstillingerne).

Men altså - den eneste troværdige måde at angive en placering er ved selv at sætte den røde nål...
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.054 sek.
til toppen