Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> DOF Bird Alarm, DOFcall etc. -> Tak til Bj

Forfatter Indlæg
Freddy S. Hansen
postet: 14. august 2011 kl. 21:40  emne: Tak til Bj 
Tak til BJO for den sublime meldnig af vendehals set kl. cirka 11 og meldt ud kl. 21.30, helt ærligt hvad h...... skal man dog bruge det til.
Sorthovedet sanger hørtes igår aftes den meldes ikke ud.
Spøjs
Tip moderator
Klaus Malling Olsen
postet: 14. august 2011 kl. 22:01  emne: Re: Tak til Bj 
Når Sorthovedet Sanger fra igår aftes ikke blev meldt ud er det fordi den allerede var meldt ud tidligere på dagen - og i øvrigt har været i området (Blåvand) i længere tid.
En Vendehals set kl. 11 og meldt ud 21.30, langt tid efter mørkets frembrud lyder som en forsinkelse af dimensioner, alternativt mangel på situationsfornæmmelse. Arten er da fåtallig, men ikke et trestjernet hit.
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 14. august 2011 kl. 22:11  emne: Re: Tak til Bj 
Hej Klaus,
jeps forstår det godt med hensyn til shs og alliegevel ikke, den er da mega sjælden´og mange venter jo på en positiv melding, man kan diskutere at "de" så bare kan komme ud af hullerne og selv lede, men hvorfor meldes den heller ikke ud idag)ikke dit problem) , helt ærligt den er krydset, men ikke meldt ud,for at sige det helt mildt og roligt, jeg fatter sgu ikke hvorfor en shs ikke meldes ud når den er der, intervaller kan diskuteres, men den var der igår aftes og tilsyneladende igen idag til morgen, men meldes ikke ud, er det godt nok, personligt syntes jeg det ikke.
Tip moderator
Michael Køie Poulsen
postet: 14. august 2011 kl. 22:19  emne: Re: Tak til Bj 
Jeg tror da at Bo prøvede at melde ud med det samme. Og der blev da også reageret. Vi var 3 hold twitchere inden der var gået 15 minutter. Bo var der stadig. Vendehalsen genfandt vi dog ikke.
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 14. august 2011 kl. 22:24  emne: Re: Tak til Bj 
Hej Michael, jeg ved ikke hvad der er sket,men at sende noget som en vendehals ud 9 timer efter den har været der, er sgu nonsens, det er min mening roger and out : - )))
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 14. august 2011 kl. 22:37  emne: Re: Tak til Bj 
Meld endelig Sorthovedet Sanger ud. Jeg er ligeglad med hvor den meldes på DOFcall, da jeg har gratis DOFcall meldinger på gmail på mobilen til samtlige grupper.
Ikke at jeg nødvendigvis kører på den på trods af, at jeg mangler den på min liste. Det er jo en skulky sag, som stort set kun høres, og det er derfor for mig et kedeligt kryds, når det drejer sig om en så smuk sanger, der bør ses.
Tip moderator
Per Rasmussen
postet: 15. august 2011 kl. 4:25  emne: Re: Tak til Bj 
I øvrigt var der fejl i den DOFCall jeg sendte ud for HKn i går. Der skulle selvfølgelig have stået søndag og ikke lørdag;-)

Glæder mig virkelig til vi får et andet system hvor der ikke altid er så meget brok og forhåbentlig også et system der virker:-)

mvh
Per
Tip moderator
Jakob Engelhard
postet: 15. august 2011 kl. 15:40  emne: Re: Tak til Bj 
Jeg er enig med FSH, at den blev meldt for sent ud. Jeg er dog glad for at den overhovedet blev meldt ud. En art som Vendehals er svær at finde og falddagene er få og koncentrerede. Når den først er tastet ind om aftenen, er det for sent at køre efter den eller at gå ud og lede på sit eget sted.
Jeg synes, at der indimellem er en tendens til at "folk" melder for lidt ud. På Sjælland savner jeg ofte udmeldinger (på førstedagen) af f.eks. Odins, Kærløber, hvide hejrer, Nordisk Lappedykker og rastende Lapværlinger og Bjerglærker. En art som Middelhavsmåge er også god at melde ud. Den er svær at bestemme og flyver ofte rundt mellem forskellige lokaliteter i København.
Ligeledes vil jeg være meget glad for meldinger på f.eks. dagens første Sodfarvede Skråpe eller halvdyre havfugl. Så ved man om der er blæst havfugle ind, så man kan skynde sig afsted fra arbejdet(..."beklger Chef, jeg smutter lige...").
Disse førstedags-sekundameldinger hører selvfølgelig til på lokalgrupperne.
Jeg kan iøvrigt ikke forstå, at det ikke er tekninsk muligt at vi får nogle flere forskellige grupper at melde ud på. Hvad med en havfuglegruppe, en københavsgruppe,,,,,,,
Mvh JAE
Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 15. august 2011 kl. 17:01  emne: Re: Tak til Bj 
Jeg tror, at FSHs klage, er en reaktion på en lang række af uovervejede DOFcalls fra BJo. Jeg ved, at BJo ofte er blevet kontaktet privat vedr. under-lavmålet-udmeldinger.(Sorry Bo,men det er altså sket nogle gange:-).
Når det så er sagt, så er det vel i orden at melde en vendehals ud. Det er bare kun "legitimt" i Skagen, der af en eller anden grund er hævet over andre og har fået tildelt en lokal gruppe. Jeg, og andre, har i tidens løb plæderet for, at i hvert fald S-gruppen opdeles, så man ikke har "dårlig samvittighed" over at melde arter som vendehals, odinshane, kærløber osv ud.
Svaret fra DOFCALL-gruppen er, at "det fungerer fint, som det gør". Det vist en smagssag - jeg har i hvert fald ikke hørt om nogen, der ikke savner en KBH-gruppe. En gruppe til vendehalse på Stubben, måger i damhussøen, rovterner i Sortedamsdoseringen, storkjover i Vedbæk osv osv.
Herudover kunne resten af S opdeles i N,S Ø og V. N en lige linie fra Storkøbenhavns sydgrænse hen over Roskilde til Holbæk, hvor grænsen til V går. (N/S Næstved til Rørvig). Ø = Holbæk-Næstved samt Næstved-Faxe og Holbæk-Ishøj. S= Sjælland S for Enø-Fakse. Herudover fortjener Amager vel en gruppe, der kunne inkludere Saltholm. Det samme kunne gælde Sjællands Nordkyst( Helsingør-Sj.odde), til forårstræk og havfugle.
Lolland/Falster deles om een gruppe, mens lillebitte Møn har sin egen. De kunne da godt få een hver, hva?

Nå, det var lidt strøtanker.

mvh MKH
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 8:57  emne: Re: Tak til Bj 
Jeg er enig i mange af tingene i Morten,Jakobs, og Pers indlæg, og mener klart at dofcall gruppen bør overveje nogle af de glimrende forslag som bl.a. Morten og Jakob fremkommer med, måske en revision og opdatering af grupper og regler på dofcall er påtrængende, ikke alle forstår regler eller gradbøjer , f.eks. står der om SU arter i regelsættet:

DK@DOFcall.dk - Er kun til udmelding af SU arter, hvilket betyder at f.eks. Amerikansk Krikand og Sølvhejre ikke længere skal udsendes på denne gruppe som det tidligere har været praksis. Er du i tvivl om hvilke arter der er SU arter, kan du finde listen på Sjældenhedsudvalget's hjemmeside eller på Netfugl.dk.

En DK art, der har været stationær i mere end tre dage bør på fjerde og eventuelt følgende dage kun meldes ud morgen og aften, såfremt arten er til stede på lokaliteten. En evt. negativ melding kan godt sendes ud.

En eller anden sender denne melding ud søndag 21.58 (uddrag) su-tornskader&sorth.sanger ska ik paa dk,hvis langtidsstationaere.brug lok.

Hvis ellers jeg kan fortolke korrekt dofcall reglerne, så skal SU arter ikke på lokal men udmeldes som skitseret ovenfor, nemlig morgen og aften.

Opfatter jeg det forkert vil jeg da meget have det at vide, evt. fra en fra dofcallgruppen.


Mange er vel på sub og dk, de færreste på alle lokale, så at melde SU arter kun lokalt er for mig at se ikke særligt smart, uanset om fuglen har været der i lang tid.

Personligt har jeg ikke noget imod mange meldninger, bare de er relevante, er godt klar over at det jo er personligt hvordan man betragter relevante, jeg mener blot at udmeldninger 8-10 timer efter obs, ikke er synderligt relevant, her kan man jo med fordel checke dofbasens indtastninger.

Og det skal heller ikke være sådan at nogen føler sig "trykket" og ikke "tør" melde ud, ingen er hævet over andre, men jeg siger blot at man jo godt kan sende ud med omtanke.

God obs
MVH FSH


Tip moderator
Lars Borremark
postet: 16. august 2011 kl. 11:19  emne: Re: Tak til Bj 
Hvorfor skal DOFcall have alle disse totalt gakkede regler om, hvornår man må melde ud og ej?

Vi lever i et informationssamfund og folk er forskellige, og da DOFcall jo er et autonomt system (altså ikke dem med stenkast, hærværk og graffiti mv.) synes jeg det er helt fint, at der kommer flere meldinger. Hellere én melding for meget end én for lidt.

Jeg synes også det er helt utilstedeligt at folk kontakter udmelderen for at kritisere en udmelding. Denne rolle/ansvar troede jeg blev varetaget objektivt og reelt af DOFcalls admin. gruppe, og ikke af selvbestaltede sheriffer og andre der søger livsbekræftelse heri.

Det skal være sjovt at kigge på fugle og at kunne melde ud elektronisk til ligesindede eller hur?

MVH - Lars
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 12:37  emne: Re: Tak til Bj 
Hej Bo,
såfremt nogen herinde incl. dig, skulle have fået opfattelsen at det er et personligt rettet imod dig, så er det mega forkert, mit indlæg skulle ses i lyset af min irritation over en melding der kom så meget efter obs, og det faktum at en sjældenhed som SHSanger ikke belv meldt ud.
Så jeg glæder mig som sædvanligt til at mødes i felten med dig.
Stor hils Freddy
Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 16:54  emne: Re: Tak til Bj 
...man kan vel også se det på den måde, at det da er ok at informere en DOFcall-rapportør om, at havørn, isfugl, trane osv er lige i underkanten til DOFcall , frem for kun at brokke sig og bagtale i krogene . Det er da sådan, man finder en balance. Jeg meldte engang nogle sortterner ud, og fik at vide, at det ikke var noget, folk ønskede at bruge penge på at modtage. Det var da fint. Tænk, hvis jeg havde udmeldt hver eneste sortterne, jeg har set siden hen, til irritation for mange, fordi ingen havde sagt noget til mig. Husk, at de "selvbestaltede sheriffer" er betalende kunder. Måske er de de eneste, der tør tale på et tavst flertals vegne, for at komme bagtalelse i forkøbet. Jeg tror ikke, at DOFcall adm. ser det som deres opgave, at agere fuglespam-filter på DOFcall.
Det kan være, jeg tager fejl.

mvh MKH
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 16. august 2011 kl. 18:07  emne: Re: Tak til Bj 
Jeg kunne da godt have brugt Sortterne 1K fra Søndersø, Værløse på DOFcall til at få en årsart.
Ved at se den på DOFbasen om aften er det aldrig sikkert, at arten er på plads dagen efter. Så jeg kom som vanligt én dag for sent til Søndersø, selv om den var meldt ud på DOFbasen flere dage i træk.
mvh. AH
p.s. Jeg synes også, det er underligt at RoC reagerer på DOFcall meldinger med alt det, han selv sender ud på Skagens gruppen.
Tip moderator
Lars Paaby
postet: 16. august 2011 kl. 18:18  emne: Re: Tak til Bj 
Som Freddy og Lars B. finder jeg de mange indviklede særregeler uhensigtsmæssige, og blot bidrager til yderligere frustrationer, som det tydeligvis er tilfældet med denne debat. Den iøvrigt anonyme (?) DOFcall fra søndag aften, Freddy henviser til, opfordrer til, at man "igen, igen" læser DOFcalls regelsæt. Men kan nogen fortælle mig, hvor det i reglerne står, at en langtidsstationær SU-art efter x antal dage skal sendes ud på lokalgrupperne istedet for DK-gruppen? Mon ikke der snarere er tale om en uskreven regel, en eller anden "selvbestaltet sherif" har opfundet i sin irritation over for mange pp-meldinger? ;-)
Tip moderator
Andreas Bruun Kristensen
postet: 16. august 2011 kl. 18:49  emne: Re: Tak til Bj 
http://www.dofcall.dk/index.php?id=sidstenyt_old

På Dofcalls hjemmeside fremgår det af nyhed fra marts 2010:

"Endnu engang må det pointeres, at langtidsstationære fund af SU og SUB arter skal udmeldes på de regionale lister. Som udgangspunkt vurderes fugle, der har været stationær og udmeldt dagligt i mere end 7 dage at være langtidsstationære."
Tip moderator
Anders Søgaard
postet: 16. august 2011 kl. 18:52  emne: Re: Tak til Bj 
Meld ud med omtanke , men meld ud :-)

Mange er sikkert irriteret over udmeldinger , fordi de stadig for nogen koster penge at modtage , men det er jo snart historie , da flere og flere anskaffer sig smartphones med tilhørende data abonnement , hvor det intet koster at modtage DOFcalls , feks. via gmail.
Sjovt at se som folk de piver når det har noget med økonomi at gøre , i sin tid da DOF begyndte at
opkræve hele 100 kr om året for at være tilsluttet DOFcall faldt over halvdelen af brugerne fra.....

Op på hesten igen og ud og finde noget som i kan melde ud til glæde for de fleste
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 19:09  emne: Re: Tak til Bj 
Tak Andreas for linket, måske det havde været relativt smart at denne nyhed så også blev opdateret på siden om retningslinier for udmeldninger på dofcall siden, man må gå udfra at en side der fortæller om retningslinier også er ajourført, ellers bliver det da helt uoverskueligt at skulle mose rundt ibland en masse mødereferater.
Men tak for oplysningen.
MVH FSH
Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 19:23  emne: Re: Tak til Bj 


Morten Kofoed skriver ”Husk, at de "selvbestaltede sheriffer" er betalende kunder.

Det er ikke korrekt, som det fremgår på DOFcalls hjemmeside samt Netfugl, så er DOFcall gratis i 2011. Der er således ingen betalende kunder.

Det er meget muligt, at der endnu findes nogle teknologiske dinosaurer, der betaler for at få beskederne, men det har intet med DOFcall at gøre. Der er masser af muligheder for at få DOFcall uden at betale et fast beløb pr. besked modtaget. At nogle ikke benytter dette er således hverken DOFcall er DOFcallbrugernes problem.

Som medlem af Styregruppen bag DOFcall, så har jeg hørt om trusselsrygter, men aldrig set dem. Må jeg foreslå, at de som modtager sådanne SMS, sender dem videre til styregruppen bag DOFcall, der så på den baggrund kan tage stilling til om der skal indføres et system med gule og røde kort eller lign. på DOFcall.

Det står også den forurettede frit for at oprette en tråd på Netfugl, hvori sådanne trusler offentliggøres, så alle kan se, hvad sådanne omhandler.

Hvis økonomien er baggrunden for disse ”trusler”, så kan vi oplyse, at personerne bag dem er en uddøende DOFcallrace. Med det nye DOFcall vil det ikke være relevant og med de omkostninger et nyt DOFcall vil medføre i køb af ny telefon med mere, så vil de næppe få råd til at modtage DOFcall fremadrettet :-).

Lars og Freddy spørger på reglerne for udmelding på DOFcall for langtidsstationære arter.
ABK linker til DOFcall.
Det står også på Netfugl:
http://www.netfugl.dk/news.php?id=show&news_id=8434ba68...

Det betyder, at Sorthovedet Sanger og Rødhovedet Tornskade skal på lokallister og ikke DK eller SUB. Hvad angår Hvidvinget Korsnæb, så bør den enkelte nok også overveje om et invasionsår ikke gør, at de ryger ned på lokallister.

Der spørges til flere DOFcallgrupper. Der bliver ikke lavet flere som også nævnt i nedenstående link under pkt 4:
http://www.dofcall.dk/index.php?id=sidstenyt_old
Nogle vil have kommune DOFcall. Nogle vil nedlægge SUB. Nogle vil have SUBøst og SUBvest
http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=17&t...

Sådan er der rigtigt mange forslag. DOFcalls overvåges at DOFcall styregruppen. Der er flere, der har fået en sms om, at den DOFcall de netop sendte ud ikke overholdt retningslinjerne. Hvis der skal være 110 DOFcall grupper, så vil det være uoverskueligt at overvåge DOFcall. Alene af den grund, vil det ikke være muligt at lave flere grupper og da DOFcallstyregruppen er beskyldt for at være meddelagtige i udsendelse af injurier på DOFcall, så er vi nødt til at overvåge DOFcallgrupperne.

Helt personligt så glæder jeg mig til, at jeg en dag lever et så problemfrit liv, at DOFcalls kan ødelægge min dag. Da jeg kender Freddy, så vil jeg tillade mig at skrive, at jeg morer mig over, at en så fornuftig mand kan lade sig stresse af det.

Jeg bruger tusindvis af timer på min fugleinteresse om året. En time af den omhandler måske DOFcalls som jeg ikke finder relevante.

Det kan ikke ødelægge min dag, at noget meldes tit, for sent, med forkert dag, med forkert time, øst for fugletårnet med korrektion til vest for fugletårnet. Jeg glæder mig i stedet over, at der er folk i felten :-)

Meget vil dog ændres med det nye DOFcall, som jeg ikke har en tidshorisont på.

Slutteligt vil jeg være den første i Morten Kofoeds verden med følgende udtalelse. Jeg, Morten Bentzon Hansen, savner ikke et DOFcall KBH :-).

Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 19:34  emne: Re: Tak til Bj 
Hej Morten du har hermed min tilladelse også : - )))
Som altid skriver du et godt indlæg, men jeg vil altså stadigt mene at såfremt der er ændret på nogle retningslinier, så bør det vel fremgå af en revideret tekst netop på retningslinier, det kan jo ikke være meningen at man skal rode rundt i alle mulige referater på dofcall siden og netfugl, og det vil jo også minimere misforståelser ala min uvidenhed om ændringerne.
stor hilsen fra en helt afstresset Freddy
Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 19:57  emne: Re: Tak til Bj 

Hej Freddy

Det har du FULDSTÆNDIGT ret i. Den har vi misset.

Som medlem af styregruppen påtager jeg mig gerne det ansvar og sender fluks redigeringsarbejdet videre til teknikerne :-)
Tip moderator
Per Rasmussen
postet: 16. august 2011 kl. 20:24  emne: Re: Tak til Bj 
Ja, hvor langt er man egenlig i retning af et nyt DOFCall?
Det er vel "bare" at få konverteret det svenske ( og norske )BMS-system til danske forhold.
Men det er jo klart at hvis man ikke har en iPhone/Android telefon er det jo ikke meget bevendt, til gengæld ser det virkelig smart ud og er klart fremtiden.

Har man i øvrigt nogen form for overgangsordning til dem der stadig har en "gammeldags" telefon?
Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 20:46  emne: Re: Tak til Bj 

Forhandlinger om det nye DOFcall føres fra førerbunkeren på Vesterbrogade.

Vi, mig bekendt, i styregruppen er ikke involveret i det – i hvert ikke i det, der ikke er teknisk funderet.

Du har i teorien ret i, at det ”bare” er at konvertere BMS til danske forhold. Der er dog et par hjørner, så lige skal afklares.

Mig bekendt, så er der ingen overgangsordning for dem, der har ”gamle” telefoner såvel som forgæves ringer til Fuglelinien, bruger telefax, brevduer, runer eller røgsignaler :-).
Tip moderator
Per Rasmussen
postet: 16. august 2011 kl. 21:08  emne: Re: Tak til Bj 
Tak for svaret, Morten.

Det er jo klart at DOFCall systems fremtid livligt bliver debatteret, især når det gamle system, i perioder, er nede.

Det optimale ville selvfølgelig være at lave en app, der både kunne fungere som DOFCall og DOFBasen. Det kan jo være det er det man diskutere i DOF?
Jeg har tidligere foreslået et sådan system, men på daværende tidspunkt var det ikke noget man ville tage op.

Og så vil jeg da håbe at man laver et program der kan køre på flere forskellige mobilsystemer, og ikke som DOFBasenprogrammet der kun kunne bruges på et system, nemlig Windows...

Hmm, nu du nævner det har jeg heller ikke kunne komme i kontakt med Fuglelinien længe, ligegyldig hvor mange gange jeg har ringet:-)
Tip moderator
Morten Kofoed-Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 21:49  emne: Re: Tak til Bj 
"Hvis der skal være 110 DOFcall grupper, så vil det være uoverskueligt at overvåge DOFcall. Alene af den grund, vil det ikke være muligt at lave flere grupper og da Referencegruppens er beskyldt for at være meddelagtige i udsendelse af injurier på DOFcall, så er vi nødt til at overvåge DOFcallgrupperne."

Om der bliver meldt injurier eller 100 forskellige vendehalse på S-gruppen eller om de er fordelt på de 17 kommune-grupper, er vel eet fedt? Der er vel lige mange DOFcalls at monitorere.
Skal det forstås således, at de geografisk store grupper er til for at minimere antallet af DOFcalls? Så må det det da på en eller anden besynderlig måde være i adms interesse, at der bliver holdt en eller form for justits med foretagnet (at folk ikke opfordres til at melde samtlige vendehalse, karmindompapper, rødtop, norddykkere m.m. ud).
Hvis adm skal kontakte samtlige udmeldere af pågældende arter, kan jeg da godt forstå at BENTZON bliver træt. Hvis adm lader det være op til brugergruppen at finde et leje...så har vi næppe oplevet den sidste tråd af denne kaliber.

NB: Jeg modtager ikke DOFcall.

mvh MKH

Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 16. august 2011 kl. 22:46  emne: Re: Tak til Bj 


Min påstand skal være, at antallet af DOFcalls ikke er det samme uafhængigt af antallet af grupper.

Du angiver det jo selv meget godt med din sortternemelding og ”gruppe til vendehalse på Stubben, måger i damhussøen, rovterner i Sortedamsdoseringen, storkjover i Vedbæk osv osv.” Min påstand skal være, at flere grupper giver flere meldinger. Jeg antager at det også er derfor, at du selv ønsker en gruppe pr. kommune?

Hvis du har læst det pkt 4 som jeg referer til ovenfor, så vil du vide, at følgende spørgsmål ”Skal det forstås således, at de geografisk store grupper er til for at minimere antallet af DOFcalls?” er irrelevant. Hvorfor der ikke laves flere grupper fremgår af pkt 4. Men overvågningen i sig selv vil, i mine øjne, nok også kunne gøre det med de ressourcer der er til rådighed i dag. Hvorfor antallet er grupper er som de er, har jeg ingen idé om. Måske følger opdelingen SUs regioner? Lokalrapporter? Det tidligere system eller et mix deraf? Man kan sagtens argumentere for, at opdelingen er utidssvarende, men som nævnt og begrundet i pkt. 4, så ændrer styregruppen det ikke.

Dine 4 sidste sætninger forstår jeg ikke. Styregruppen kontrollerer ikke, hvilke arter der udmeldes på lokallister. 100 vendehalse på lokalgruppe er korrekt brug af DOFcall. Det blander styregruppen sig ikke i. Styregruppen blander sig, som jeg har kendskab til det, kun, når folk ikke følger de angivne retningslinier.

Naturligvis lader styregruppen det være op til brugergruppen/den enkelte, at finde et leje for udmeldinger på lokallister. Styregruppen kan ikke lave regler for, at vendehalse i SJ gerne må meldes. At kun førstefund på Sjælland må meldes osv osv. Det vil være regler for et par hundrede fuglearter x 10-110 grupper. Så har DOFcall da først indviklede særregler, som flere at ovenstående finder uhensigtsmæssigt.

Tip moderator
Alex Sand Frich
postet: 16. august 2011 kl. 23:17  emne: Re: Tak til Bj 
Underholdende læsning og tak for det ;-)

Citater:
"Mig bekendt, så er der ingen overgangsordning for dem, der har ”gamle” telefoner såvel som forgæves ringer til Fuglelinien, bruger telefax, brevduer, runer eller røgsignaler :-).

Det er meget muligt, at der endnu findes nogle teknologiske dinosaurer, der betaler for at få beskederne, men det har intet med DOFcall at gøre. Der er masser af muligheder for at få DOFcall uden at betale et fast beløb pr. besked modtaget. At nogle ikke benytter dette er således hverken DOFcall er DOFcallbrugernes problem."

Hvad skal tumber/dinoer gøre for at undgå at betale selvom jeg sandt for ..... gerne gør det...Bentzon?
Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 17. august 2011 kl. 11:15  emne: Re: Tak til Bj 


Meget vil jeg kalde dig Alex, men du får mig ikke til at kalde dig tumpe :-) – heller ikke selvom din mobiltelefon måske er af ældre dato.

Nu ved jeg ikke, hvad du ligger i ”undgå at betale”.

Hvis du har en telefon med internetforbindelse og en mailsynkronisering, så kan du få DOFcall ad den vej (Har du ikke læst Allan Haagensen indlæg 14. august kl. 22.37 og Anders Søgaards indlæg 16. august kl. 18.52?)

Så er der måske nogen der vil sige, at det skal de også betale for og at det heller ikke er gratis.

Dertil vil jeg så svare, at jeg ikke har skrevet, at man kan modtage DOFcall gratis. Jeg har skrevet, at man kan undgå at skulle betale et fast beløb pr. besked modtaget og dermed undgå den ærgrelse og økonomiske udfordring nogen tilsyneladende har ved igen igen at skulle betale 25 øre for fugl X.

Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 17. august 2011 kl. 11:35  emne: Re: Tak til Bj 
Med gmail på mobiltelefon skulle jeg, så vidt jeg kan se, betale for dataoverførsler via Telmore. Det beløb sig til mellem 17-25 øre for samtlige dofcalls pr. dag.

Efter årsskiftet har dataoverførsler været gratis, og jeg har intet skulle betale.

Problemet med gmail er, at man selv skal tjekke telefonen jævnligt for dofcalls. På min telefon kommer der derfor ikke et sms-bip umiddelbart efter en DOFcall er sendt ud til forbrugerne.
Tip moderator
Morten Bentzon Hansen
postet: 17. august 2011 kl. 11:53  emne: Re: Tak til Bj 

Opsætning til modtagelse er en helt anden debat :-).

Men jeg kan sige, at min Gmail kommer ind "automatisk".

Det afhænger velsagtens af, hvordan opsætningen for synkroniseringen er (manuelt, hver x antal min., når nye elementer modtages)

Jeg får et ”mail-bip”, hver gang der kommer en besked, da min telefon er opsat til at synkronisere, når nye elementer modtages.

Tip moderator
Anders Søgaard
postet: 17. august 2011 kl. 12:58  emne: Re: Tak til Bj 
Ang. Gmail , så skal man instille sin tlf i opsætningen og sætte den til Auto-synkronisering , så får man en lyd efter eget valg , hver gang at der kommer en mail...

Jeg har oprettet en Gmail adresse , som jeg kun bruger til DOFcall , så slipper jeg for at få alle mine emails på tlf.
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 17. august 2011 kl. 13:16  emne: Re: Tak til Bj 
Jeg har tre Gmail-adresser. En til DOFcall, en til naturting og en til alt andet.
Det er muligt, at se alle mails med Gmail-programmet. Man skal blot skifte adressen og taste sin kode ind.
Tip moderator
Thyge Enevoldsen
postet: 18. august 2011 kl. 13:30  emne: Re: Tak til Bj 
At langtidssjældenheder flyttes til lokallister kan godt give problemer. Jeg kørte rundt i Nordjylland en uge uden mulighed for at ændre min dofcall til også at modtage sj - med det resultat at jeg ikke fik meldinger om at den rødhovede stadig var der da jeg endelig var på vej tilbage til Kbh. Men det sker sikkert så sjældent at det kan man ikke tage hensyn til.
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 18. august 2011 kl. 18:35  emne: Re: Tak til Bj 
Hvis DOFcall skal være logisk, så skulle jeg mene at:
DK = SU-arter (De røde på DOFbasen)
SUB = fåtallige arter (De grønne på DOFbasen)
De øvrige lokalgrupper = bemærkelsesværdige arter (De sorte bemærkelsesværdige arter med undtagelses af bemærkelsesværdige større antal på DOFbasen)

Men DOFcall er ikke længere logisk.
Tip moderator
Anders Søgaard
postet: 18. august 2011 kl. 20:40  emne: Re: Tak til Bj 
Er helt enig med dig Allan , sådan burde det også være hvis du spurgte mig , men ændringer af reglerne i modsat retning er åbenbart et resultat af pres fra utilfredse brugere ?

I Sverige melder man meget mere ud end i danmark , men det hænger nok også sammen med at deres BMS system er meget mere flesibelt , man kan lave en masse personlige ændringer for hvad man vil modtage af beskeder , man kan faktisk pensle det helt ud , på hvilke arter du vil modtage på hvilke lokaliteter......
Tip moderator
Jakob Engelhard
postet: 21. august 2011 kl. 20:10  emne: Re: Tak til Bj 
Og tak til RoC for at melde en flok på 74 Hvide Storke ud. Dem ville jeg da godt have set.
Mvh JAE
Tip moderator
Hans Pinstrup
postet: 21. august 2011 kl. 21:14  emne: Re: Tak til Bj 
Tjek lige DOF-basen fra i dag den 21/8 - den med de hvide storke i massevis ser ud til at holde vand.
Vh
Hans
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.096 sek.
til toppen