Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> DOF Bird Alarm, DOFcall etc. -> DK pp meldinger

Forfatter Indlæg
Erik Groth-Andersen
postet: 24. maj 2011 kl. 23:12  emne: DK pp meldinger 
Kunne idag på basen læse at flere mente at Tophejren var meldt ud for ofte, hvilket vil sige 3 gange idag. Jeg ville jo nærmest sige at det var i underkanten når det drejer sig om en så sjælden fugl der åbenbart kan ses hvert ottende år, 1971, 79, 87, 95, 03 og 11.
Men udover at man fra og med fjerdedagen for DK arter kun bør melde ud morgen og aften, hvad er så de "uskrevne" regler?

Hilsen en der flere gange har undladt at køre, fordi jeg troede at fuglen var væk når den ikke var meldt ud hele dagen
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 25. maj 2011 kl. 8:11  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Erik,

Jeg har kritiseret de unødvendige udmeldinger på DOFbasen, og vil da gerne gentage kritikken her.

Jeg så fuglen d. 23. maj, umiddelbart efter den blev meldt ud. Alligevel tog jeg 24/5 tilbage til lokaliteten for at vise KLa fuglen (for jeg var overbevist om, den ikke var trukket om natten). Der var andre folk i området, men de havde tilsyneladende givet op (gad vide, hvor de havde søgt?). Vi gik forsigtigt derhen, hvor jeg dagen før havde set fuglen, og genfandt den efter få minutter. Derpå meldte KLa og jeg (TLP) den "pp." kl. 11:39.

Når fuglen ikke siden er meldt "negativ", bør man efter min mening gå ud fra, den fortsat er pp.
Alligevel blev fuglen meldt pp. yderligere to gange fra nøjagtig samme lokalitet (dog med ringere stedangivelse), hvilket jeg synes er unødvendigt.

Jeg forstår ikke logikken i at du ikke kører (hvis du gerne vil se fuglen og ellers er villig til at køre langt for det), bare fordi den ikke er meldt ud (igen), for den har jo ikke være meldt negativ.

Mvh
TLP
Tip moderator
Torben Sebro
postet: 25. maj 2011 kl. 8:38  emne: Re: DK pp meldinger 
Jeg ved ikke helt, hvad man bør eller ikke bør. Men efter min mening er det dejligt, at der er folk, der gider melde de meget sjældne fugle pp med jævne mellemrum de første par dage.

De fleste (inkl. mig selv) har måske tendens til blot at være glade, når man selv har fået fuglen i hus - for så at glemme folk, der kommer langvejs fra og/eller måske ikke lige har haft mulighed for at køre på sekundet.

I forbindelse med tophejren var det ekstra fint med udmeldinger på dofcall, eftersom Netfugl og dofbasen (i hvert fald hos mig) var mere eller mindre nede!

Mvh. ts
Tip moderator
Erik Groth-Andersen
postet: 25. maj 2011 kl. 8:38  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Troels,

logikken er at det ikke er altid man regne med at fuglene bliver meldt negative, jævnført de folk du mødte igår der ikke havde fundet fuglen og ej heller havde meldt den negativ.
Hilsen erik
Tip moderator
erik overlund
postet: 25. maj 2011 kl. 11:50  emne: Re: DK pp meldinger 
Det ville være rigtig dejligt, at der blev oprettet en ny katagori - nemlig pp - så kunne alle selv bestemme om man ville modtage disse beskeder om at nu er f.ex. Hvidskægget sanger pp, den blev ialt meldt ud 9 gange på 3 dage på dk-listen , hvilket altandetlige er voldsomt mange gange for de fleste ! Og det er jo slet ikke usædvanligt med 5-6 meldinger på samme fugl. Jeg synes 1. melding må være nok, resten burde komme ud på lokallisterne eller en ny pp-liste
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 25. maj 2011 kl. 15:49  emne: Re: DK pp meldinger 
Ja, listen over unødvendige DK- og SUB-udmeldinger er lang, og omfatter både den seneste Hvidskæggede Sanger og en Høgesanger (dén DOFcall-strøm tog en møgkat sig bizart nok af).

Jeg tilslutter mig idéen (fremsat af EO, RoC m.fl.) om at 1. udmelding af SU-arter kommer på DK, imens resten (herunder "pp"-meldinger og nuværende SUB-arter) kommer på lokallisterne. Disse lister vil man omgående tilmelde sig for at få yderligere oplysninger om et hit, man vil lurepasse på. Mange er jo i forvejen tilmeldt diverse lokallister.

Forslag til undtagelse: er hittet særlig flyvsk/ustabilt kan det være nødvendigt(?) at udvide med endnu en DK-melding, såfremt mange birdere eftersøger fuglen.

Er man notorisk andendags-twitcher (og det er jeg!) kan man aftenen inden afgang researche vha. DOFbasen mm..

Og tilbage til Tophejren: dette individ er ikke flyvsk.
I DOFbasen blev den dd. meldt pp., hvilket RS sendte ud (det synes jeg er fint med de nuværende regler, men foreslår det ændret), men BJ har nu for anden dag i træk meldt den "pp" midt på dagen, til trods for at ingen har meldt den "negativ".

Trods "systemkritik" tillader jeg mig at låne spørgsmålet "Hvad må der gøres?"

bh
TLP
Tip moderator
Lars Andersen
postet: 25. maj 2011 kl. 16:28  emne: Re: DK pp meldinger 
Tillader mig lige at spørge hvad en dofcall-melding koster for jer? Selvfølgelig skal der være begrænsning for hvor mange pp-meldinger der bliver sendt ud, men een er ikke nok. Gerne et par stykker om dagen i starten og derefter på lokalliste. Vi er nogle der ikke altid har adgang til computer.
VH Lars
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 25. maj 2011 kl. 16:30  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Lars,
Prisen er underordnet, og bør efter min mening ikke indblandes her.
Tip moderator
Erik Groth-Andersen
postet: 25. maj 2011 kl. 16:32  emne: Re: DK pp meldinger 
Jeg holder nu fast i at jeg synes det er fint, ligesom i Sverige, at sjældne fugle de første dage (efter reglerne 3) meldes ud ofte. Hvis jeg midt i arbejdstiden skal til at tilmelde mig en ny liste bliver det både for besværligt og til tider umuligt. Alternativet, at være tilmeldt alle lokallister, vil betyde mange flere modtagne Dofcalls.

Og forresten: den Hvidskæggede blev aldrig meldt negativ

Hilsen erik
Tip moderator
Lars Andersen
postet: 25. maj 2011 kl. 16:37  emne: Re: DK pp meldinger 
Hvis prisen er underordnet kan jeg ikke se det store problem. Det tager ikke lang tid at slette en, for nogen, uinteressant pp-melding.
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 25. maj 2011 kl. 16:49  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Erik,
Jeg blander vist dén Hvidskæggede (Sanger) sammen med noget andet - se lige bort fra den.

Vil du gerne modtage en række "pp"-meldinger i arbejdstiden? - istedet for at modtage én "breaking news" og vide, at fuglen er "pp" indtil andet er meldt ud (bortset fra trækende fugle). Og hvad med anden- og tredjedagen, når DU har set fuglen, skal den så meldes "pp" på "DK" endnu tre-fire gange om dagen midt i endnu en arbejdsdag?

Kunne et alternativ være at "DK" kun bruges til deciderede nyheder, og at "pp"-meldinger overgår til "DIV" eller "lokallister" (ikke begge dele naturligvis) ? - jeg ved det ikke.

bh
TLP
Tip moderator
Rasmus Strack
postet: 25. maj 2011 kl. 16:52  emne: Re: DK pp meldinger 
Nå jeg kan ikke lade være....
Sidste år da Orientsejleren rastede ved hejre søen på Amager sendte jeg den ud hvert tyvende minut på DK. Jeg blev af én person svinet til for dette (han var på stedet!), da han ikke ville betale i dyre domme for min selvpromovering. Jeg vil gerne gentage at manden efter min mening var en klovn der ikke forstår hvad man vil vide når man kører langt efter en sjælden fugl.
Hvis man slavisk følger de i mine øjne noget uovervejede nye regler, skal folk til at tilmelde sig en PP-gruppe under køreturen. Jeg nægter at tro at PP meldinger kun kommer til at være for sjældne fugle, der vil helt sikkert komme meldinger på Hvidvinget måge, toplærker og andre arter.
Skal vi så ha en DK-PP-gruppe og en SUB-PP-gruppe, ja så syntes jeg at det er lovligt meget at gøre ud af et meget lille problem.
Jeg syntes i stedet at folk bør tænke over hvad de sender ud på DOFcall, og bruge det med omtanke.

Mvh RS
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 25. maj 2011 kl. 16:56  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Lars,

Det er nyheder, man forventer, når sms'en tikker ind med "DOFcall.." som afsender.
Derfor er det - efter min mening - forstyrrende (og tager tid, og koster småpenge) at modtage visse "pp"-meldinger.

bh
TLP
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 25. maj 2011 kl. 17:03  emne: Re: DK pp meldinger 
Netop "at folk bør tænke over hvad de sender ud på DOFcall" var, hvad jeg antydede i min kommentar på DOFbasen, hvor det drejer sig om en stabil hejre allerede meldt "pp" samme dato - ikke en flyvsk første-for-landet-sejler.

Men indrømmet - jeg skulle have mere konsekvent og meldt Tophejren "pp" på Sjællandslisten d. 24. maj...

Deciderede PP-lister? Nej tak.

bh
TLP
Tip moderator
Erik Groth-Andersen
postet: 25. maj 2011 kl. 17:06  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Troels,

pp meldinger er selvfølgelig mest interessante når man ikke har set fuglen, og jeg kan leve med et par dage at skulle modtage sådanne efter jeg har set fuglen, også i arbejdstiden.

Orientsejleren er et godt eksempel på god brug af Dofcall, sådan en skal meldes ud ofte og hele tiden, synes jeg.
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 25. maj 2011 kl. 17:58  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Erik og RS,

Vi er helt enige om at en flyvsk første for landet (i 2010 Orientsejleren) efter gældende (u)skrevne regler bør meldes ekstra ofte ud.

Men Tophejren er en anden snak, og jeg håber denne tråd vil bidrage til at DOFcall-brugere (og gæster som melder ud via systemet) tænker sig om en anden gang, og nøjes med at melde nyheder ud f.eks. genfund af en forgæves eftersøgt fugl.

TLP
Tip moderator
Frank Desting
postet: 25. maj 2011 kl. 18:05  emne: Re: DK pp meldinger 
Helt på linie med specielt EGA, meld hellere fuglen ud en gang for meget end en gang for lidt, og jeg mener ikke der er kommet for "mange" DOFcalls ud vedr. Tophejren!

Hilsen
Frank
Tip moderator
Mette Lauritzen
postet: 25. maj 2011 kl. 20:12  emne: Re: DK pp meldinger 
Min mand og jeg kørte på Tophejren mandag aften da den var meldt første gang, og på vej derind undrede vi os faktisk lidt over, at der ikke kom en pp-melding. Sådan en kunne efter min mening godt komme efter et par timer, da man vel kan forvente, at mange af os rykker på sådan en sjældenhed.

Så nej, jeg synes bestemt ikke at Tophejren blev meldt pp. for ofte.
Tip moderator
Martin Jessen
postet: 25. maj 2011 kl. 21:11  emne: Re: DK pp meldinger 
Er enig med de fleste i, at det er OK med pp meldinger, men at man selvfølgeligt i alle tilfælde skal overveje hvad man melder ud på DOFcall.

En kommentar til negativ-meldinger, så kommer de heldigvis meget sjældent. For i de fleste tilfælde kan man vel ikke være sikker på, at en fugl reelt er forsvundet (se bare nævnte eksempel med Tophejren). Hvis en sådan melding sendes ud, så kræver det i hvert fald informationer om hvor og hvor længe fuglen er eftersøgt.

MJ
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 25. maj 2011 kl. 22:47  emne: Re: DK pp meldinger 
Det er helt fint med pp-meldinger. Forsæt endelig med det.

Hvis folk synes, at det er for dyrt, så få gmail på mobilen til DOFcall. Det er for mig gratis, og så skal man endda selv hente DOFcall'en til mobilen. Mobilen vil derfor konstant være tavs, så det arbejdende folk ikke forstyrres i utide af fede hits og andet godt, som f.eks. pp meldinger.

Så det arbejdende folk kan nøjes med en konstant strøm af normale sms'er, som f.eks. "Hvad laver du?", "Husk at købe medisterpølse efter arbejde!", "Husk at Sofie-Magdalone skal have børstet tænder efter børnehaven", etc.
Tip moderator
Alex Sand Frich
postet: 25. maj 2011 kl. 23:18  emne: Re: DK pp meldinger 
Jeg tror I/vi skal passe på med alt for meget regeltyrani omkring udmelding på dk-dofcall. Resultatet kunne blive at nogle (måske mange?) kunne finde på at undlade at bruge tjenesten...og i min verden bør tjenesten ikke alene være til gavn for de få som alene baserer deres liv på DK-arter!
Tip moderator
Jørgen Munck
postet: 26. maj 2011 kl. 20:08  emne: Re: DK pp meldinger 
Jeg vil være glad bare jeg jeg slipper for at få at vide at folk ikke er på kontoret, at der ved Rørvig nu er trukket den 7 aftenfalk/hedehøg når landet vrimler med dem, Lille Fluesn. og ubestemte Kærhøge på sub. etc. og at folk sender ud for at promovere sig selv.
Mvh.
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 26. maj 2011 kl. 20:47  emne: Re: DK pp meldinger 
20:38 SJ tor sortbknortegaas roemoedaemningen+silkehejre saltvandssoeen->tysklan= d www.sekvilikkedofcalle.dk via roc40416608
Er det her bedre end folk der melder noget på pp osv.
Er helt enig med Munken i hans betragtninger . - ))))
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 27. maj 2011 kl. 11:42  emne: Re: DK pp meldinger 
"SeK via RoC"-meldingen indeholder i det mindste nyheder (med mindre fuglene har været der længe - det har jeg ikke styr på, men mon dog). At de krydres med drilleri, generer ikke mig.

Af denne tråd kan man vel udlede at mange mener, det nuværende system er fint. Andre opfordrer til mådehold/omtanke, bl.a. i forbindelse med "pp."-meldinger på DK af stabile fugle som ikke er meldt "negativ".
Fair nok!

Hvis jeg på andendagen kørte efter en fugl, ville jeg til enhver tid tilmelde mig områdets lokalliste, så jeg kunne få et evt. (sub-)sub-hit med, når jeg nu var i området. Dér kunne jeg også modtage "pp"-meldinger, hvis det skulle være tilfældet.

bh
TLP
Tip moderator
Lars Borremark
postet: 27. maj 2011 kl. 11:57  emne: Re: DK pp meldinger 
... Hvis man er noget ved musikken i feltornitologiens subkulturelle univers, kan man selv bestemme hvad man vil og ikke vil på DOFcall. For os andre dødelige gælder janteloven.

Take it or leave it or kræv et dansk BMS nu!

;-) ;-) ;-)
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 27. maj 2011 kl. 12:11  emne: Re: DK pp meldinger 
Jeg syntes i stedet at folk bør tænke over hvad de sender ud på DOFcall, og bruge det med omtanke. citat RS

I virkeligheden er Bøffe/RS´s sætning det mest fornuftige der er sagt i denne tråd, hvor svært kan det være.

Og i øvrigt har jeg kørt fra Skagen til Møn på en fugl der ikke blev meldt negativt ud: - )))

Ok jeg fik så en sjælden rørvagtel dagen efter istedet for.

Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 27. maj 2011 kl. 12:33  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Freddy,

Nu har vi vidst citeret RS nok (se mit indlæg ovenfor).

At en fugl ikke bliver meldt "negativ" kan skyldes at ingen har ledt efter den...
Tip moderator
Troels Leuenhagen Petersen
postet: 27. maj 2011 kl. 12:37  emne: Re: DK pp meldinger 
Hej Lars,

Jeg forstår ikke din kommentar - hvad mener du med at "selv bestemme hvad man vil og ikke vil på DOFcall" ?

Jeg er ikke bekendt med BMS, kan du forklare, om det system kunne forbedre mulighederne for at undgå ligegyldige DOFcalls?

bh
TLP
Tip moderator
Freddy S. Hansen
postet: 27. maj 2011 kl. 13:55  emne: Re: DK pp meldinger 
Troels, slap bare af, jeg finder nok selv ud af hvornår jeg mener at nok er nok : - ))) og iøvrigt så blev den omtalte negative fugl ikke meldt negativt af dem som ledte efter den , og længere er den ikke, det er længe siden og vi skal videre.
Og mon så ikke du snart skal ud og obse, istedet for at være pp herinde hele tiden.
Vi ses i felten knægt : - )))
Tip moderator
Allan Haagensen
postet: 4. juni 2011 kl. 0:19  emne: Re: DK pp meldinger 
Seneste 2 ikke-meldinger. Hverken Ellekrage eller Kalanderlærke har fået nogen negativ meldinger. Betyder det så, at de er pp? Næppe, så lad os endelig få nogen pp-meldinger.
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.072 sek.
til toppen