Startside Leica Noctivid - ny kikkert fra Leica I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Sjældne fugle og usædvanlige forekomster -> Sort Ibis ved Hobro

Forfatter Indlæg
Kurt Prentow
postet: 8. oktober 2006 kl. 9:42  emne: Sort Ibis ved Hobro 
En sort ibis har en uges tid opholdt sig på en gård N for Hobro i NJ. Jeg har til morgen talt med ejerne, og de har sagt OK for at vi kommer og kigger efter fuglen.

Vejledning - ifølge ejerne Børge & Jenny Lyngaa, Hedemarken 2: Kør fra motorvejen mod Hobro N, drej til venstre ad anden vej, Hedemarken, til højre. Når man ser en ørn udskåret i elmetræ, drejes til venstre. Man må parkere på græsmarken og så gå lige frem. Her er en lille mose samt en mødding ved gården. Ibis'en ses i mosen eller ved møddingen.
Tip moderator
Kurt Prentow
postet: 8. oktober 2006 kl. 9:51  emne: Re: Sort Ibis ved Hobro 
En lille rettelse: ... Hobro N, drej til venstre og straks efter til højre ad Hedemarken ...

PS: Har meldt den ud på Dofcall DK kl. 9.42.

vh Kurt
Tip moderator
Heidi Baunsgaard Pagh
postet: 8. oktober 2006 kl. 11:41  emne: Re: Sort Ibis ved Hobro 
En lille ekstra information

Kurts kørevejledning er korrekt, hvis man altså kommer fra Aalborg siden af.

Kommer du syd fra og køre fra ved Hobro N..skal du huske, at dreje til højre

Tip moderator
Kurt Prentow
postet: 8. oktober 2006 kl. 16:25  emne: Re: Sort Ibis ved Hobro 
Nu da jeg har startet denne tråd, skal jeg lige komme med en opdatering: Carsten S.C. fra Hobro så fuglen i morges sammen med familien på gården. De senere tilkomne, bl.a. undertegnede, nåede ikke at se fuglen... men det kan måske nås endnu?

Jeg tillader mig at bringe en andenhånds-finderberetning for Jenny Lyngaa (der i øvrigt er medlem af DOF): Det var den 28/9, at Børge kommer ind og fortæller Jenny, at der sidder en skarv ude på møddingen. Jenny checker lige og konstaterer, at en skarv er det i hvert fald ikke. Ved hjælp af fuglebøger finder familien ud af, at det er en sort ibis. På dette tidspunkter tænker de, at det var da interessant, og dét var jo nok så dét.

Imidlertid dukker fuglen op igen de kommende dage, og nu sender de en e-mail til DOF-Nordjylland v/Kurt Rasmussen. De får ingen svar, og i mellemtiden kommer "Fugle i Felten" ind ad døren, og her er netop sort ibis nævnt som et muligt efterårshit. De ringer nu til Kurt R., men han har ikke tid til at tage sig af sagen, siger han. Fuglen bliver ved med at dukke op, især morgen og aften. Familien får taget digitalfoto af fuglen, og disse sender de til Kurt R.

Her kommer undertegnede, Kurt P., ind i sagen, for jeg ser tilfældigvis her til morgen, at der er lagt en kort besked samt et foto på DOF-Nordjyllands hjemmeside. Jeg ringer så til Jenny og spørger til sagen. Som nævnt ovenfor fik jeg grønt lys for at melde fuglen ud, og for at fuglekiggere "invaderer" deres ejendom.

Desværre så jeg og de øvrige ca. 15 tilkomne ikke fuglen i formiddag-eftermiddag, men der skulle være en god chance i aften og i morgen og muligvis de kommende dage.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Jenny og familien for stor imødekommenhed og gæstfrihed på deres ejendom.

vh Kurt
Tip moderator
Brian Lyngsøe Nilsson
postet: 8. oktober 2006 kl. 20:39  emne: Re: Sort Ibis ved Hobro 
Stod ved Vilsted Sø i det Vesthimmerlandske, da der kom et pip fra min mobil kl. 10.20, ikke et DOFcall, men en SMS fra Mr. X. Sort Ibis! Havde desværre ikke Internet på stedet, men jeg fik en fint vejbeskrivelse fra Mr. X, hvorefter jeg omkring kl. 12.08 satte kurs mod Hobro. Senere kom der dog et DOFcall, nu var den landskendt! Kl. ca. 13. ankommer jeg til stedet og finder Mr. X ude på vejen i gang med at lede efter den Sorte Ibis, men uden held. Inde på marken ved møddingen, står vi i lang tid og venter uden noget sker, mens vi hyggesnakkede. Så mange mennesker for at se noget møg og en lille klat vand. Gad vide hvordan den skal/skulle oprettes i DOFbasen.dk. Familien tog også en række billeder af de opmødte feltfolk, så har de sikkert noget at vise frem til den kommende julefrokost. Selv om jeg holdte ud og blev på stedet som en af de sidste (forlod stedet kl. 17.45), havde jeg ikke set den Sort Ibis.

Der skal også herfra lyde en tak til Jenny og familien, for den store gæstefrihed, som gav både kaffe, chokoladekiks, juice til børnene og billeder af fuglen (taget med alm. kamera!), som skulle finde vej til Netfugl.dk snart. Der blev lavet en aftale med CSS og Jenny, at hvis den Sort Ibis blev set igen, så ringes der til CSS, der efterfølgerne melder den ud på DOFcall.

Mvh. Brian, der ikke fik Sort Ibis som DK-krys :-(
PS: Mr. X vil ikke havde sit navn på netfugl.dk, hvilket hermed er efterkommet. Men jeg kender ham ved navn!
Tip moderator
Kurt Prentow
postet: 23. oktober 2006 kl. 17:29  emne: Re: Sort Ibis ved Hobro 
Jenny ringede til mig i dag kl. 17.00 og kunne meddele, at ibis'en var kommet tilbage - og jeg har sendt DOFcall ud.

Det var lidt besynderligt, at fuglen forsvandt sidste gang vi meldte den ud, og der kom folk til stedet. Måske stod vi for tæt på møddingen og mosen lige ved siden af? Selv om vi ikke så fuglen, kan det jo være, at den så os og derfor valgte andre fourageringssteder.

Til videre orientering kan jeg oplyse, at man kommer ned til møddingen ved at parkere lige øst for gården (der ligger op til vejen) og derefter gå ned ad græsstykket mellem gården og et læhegn. Der er kun ca. 100 m ned til møddingen, og den lille mose ligger lige bagved.

Jeg vil foreslå, at eventuelle besøgende denne gang holder god afstand til møddingen, så vi ikke skræmmer den væk (igen?).

vh Kurt
Tip moderator
Brian Lyngsøe Nilsson
postet: 23. oktober 2006 kl. 19:16  emne: Re: Sort Ibis ved Hobro 
Til gengæld kan jeg oplyse at der ikke var noget at skræmme væk, da jeg ankom til stedet kl. 17.55, var både mosen og møddingen var tomme, ingen Sort Ibis. Jenny kunne fortælle at den var set tidligere på dagen, hvis nok omkring 14-tiden og så igen ved 17-tiden.

Prøver måske igen i morgen ved 15-16-tiden (arbejder i Aalestrup), så kan det være at den atter dukker op!?
:-)

Mvh. Brian, Aars.
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen