Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Sjældne fugle og usædvanlige forekomster -> Mulig kaffersejler på Amager Fælled 2. juni

Forfatter Indlæg
Mikkel Willemoes Kristensen
postet: 3. juni 2013 kl. 16:50  emne: Mulig kaffersejler på Amager Fælled 2. juni 
Jeg videreformidler på vegne af Jon Fjeldså en observation af en mulig kaffersejler set på Amager Fælled i går den 2. juni, så tjek lige sejlerne en ekstra gang! Her er Jons beskrivelse:

2. Juni 16:30-16:50 observerede Jon Fjeldså et stort antal mursejlere (og nogle land- og bysvaler) fouragerende i den kraftige vind på nordsiden af demningen syd for det inddæmmede areal, Amager (ca midt mellem udsigtstårnet på diget og pumpestationen).
Blandt mursejlerne kan være en Kaffersejler (Apus caffer). Den blev bemærket fordi den var forholdsvis lille, slank og sort, med noget hvidt. Fordi fuglene fouragerede i den voldsomme turbulens der hvor vinden (fra nord) blev presset op over diget, var det meget svært at finde og følge de enkelte fugle, og det lykkedes mig kun i tre korte øjeblikke (på et par sekunder) at fange fuglen klart i kikkertfeltet. Fuglen var mere kontrastrig, sort, med hvid strube og plet på overgumpen blev bemærket, men mener desuden at den var hvidlig langs midterlinjen under bugen (hvilket ikke passer med nogen Apus-sejler … med mindre det da er et eks i fældning eller et aberrant eks.). To andre DOFere (jeg fik ikke om deres navn) passerede og jeg gjorde dem opmærksom på fuglen, og de fik den også i kikkerten. Den ene sagde, at der var meldt kaffersejler på stedet, så jeg tænkte derfor at det ikke var værd at bruge mere tid på fuglen. Eftersom jeg nu, mandag, erfarer der IKKE er meldt om kaffersejler på stedet vil jeg gøre opmærksom på observationen … så nogen måske kan genfinde den og få fotografisk dokumentation. Den var på kun 20-30 meters afstand (men nettop derfor meget svær at følge med kikkerten i den kraftige vind).
Tip moderator
Søren Vinding
postet: 4. juni 2013 kl. 14:07  emne: Re: Mulig kaffersejler på Amager Fælled 2. juni 
Jeg var den ene af de to, som var på dæmningen den 2. juni. Jeg forsøgte at tage billeder af den mulige kaffersejler. Jeg er lige kommet hjem igen og vil fremkalde billedet i aften og sende det (hvorhen??), men jeg tror ikke den jeg fik i kameraet er en kaffersejler - en mursejler med en hvid plet måske.

Det betyder selvfølgelig ikke, at der også kan være en kaffersejler på spil over vestamager. Som beskrevet ovenfor så jeg og min søn også en sejler, som skærpede vores opmærksomhed.
Med venlig hilsen
Søren Vinding
Tip moderator
Mikkel Willemoes Kristensen
postet: 4. juni 2013 kl. 16:34  emne: Re: Mulig kaffersejler på Amager Fælled 2. juni 
Og med Amager Fælled mente jeg naturligvis Vestamager... Jeg er da vældig interesseret i at se billederne Søren, også selvom det ikke er sikkert det er den rigtige fugl. Med "fremkalde" betyder det så at det er et (gammeldags) filmkamera? Ellers er du velkommen til at sende billedet til min mail, som du kan finde under mine profiloplysninger.

Vh
Mikkel
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 4. juni 2013 kl. 20:25  emne: Re: Mulig kaffersejler på Amager Fælled 2. juni 
Tak for kaffe... det var en heftig udmelding fra Vestamager. Bliver interessant at følge om der kommer flere eksotiske sejlere i bogen i løbet af sommeren. Det lader bestemt til, at sabelvingerne skal kigges grundigt efter i sømmene. Tænker om de sydligere og østligere sejlere er oversete - men det er bestemt interessant at der nu for alvor er kommet fokus på dem.

Bedste hilsner
Tip moderator
Søren Vinding
postet: 4. juni 2013 kl. 20:36  emne: Re: Mulig kaffersejler på Amager Fælled 2. juni 
Så er billedet sendt Mikkel fremkaldt på putteren.
Ser frem til hvad du siger.
mvh
Søren
Tip moderator
Mikkel Willemoes Kristensen
postet: 4. juni 2013 kl. 21:15  emne: Re: Mulig kaffersejler på Amager Fælled 2. juni 
Søren har sendt mig et fint billede af en mursejler med en særdeles iøjenfaldende hvid plet, der dog ikke sidder på overgumpen, men på den nedre del af maven. Jeg hører Jon, om det kunne være den fugl han så, men han beskriver jo selv hvidt på maven, så mon ikke det er tilfældet.
Søren kan måske også sende billedet til netfugl@netfugl.dk, så kan det måske blive lagt ind i galleriet, så andre kan se den spøjse fugl.

Vh
Mikkel
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 5. juni 2013 kl. 10:43  emne: Re: Mulig kaffersejler på Amager Fælled 2. juni 
Jeg synes det er skarpt spottet af Jon! Det er også på tide at han får børstet museumsstøvet væk, og boostet sin dk-liste. Vi ved jo godt han kan.

Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.068 sek.
til toppen